Уфф и јас сум со болки во десната страна и тоа позади кај бубрегот којзнае може и бубрег да е,чекам резултати од микро за урина и брисеви...се надевам дека е само мускулатурата дека не е нешто сериозно , пијам маг.2×250мг
Јас не спиев никогаш на грб, така е препорачливо, а и сестра ми ме посоветува. Најдобро ти е да спиеш на лева страна, па на десна исто и така да си лежиш. Е сега пробај на помек душек да спиеш, или стави си ќебенце под чаршафот да ти е помеко и да не ти се здрвува ногата, измеѓу нозете ставај си перница, ајде ќе се навикнеш. Ко можам јас да спијам и да станувам со оволкав стомак можеш и ти сигурно, трето тромесечие ќе си имаш повеќе мака со спиењето и превртувањето.
Песимист сум веќе,деснава страна ептен ме боли...ке трпам додека можам ако ептен ме акне од земја на ургентен ке одам страв ми е да не ми искомплицира нешто со бебето....
Јас 4 пати завршував во болница за повраќање, дури по 18 пати дневно, секогаш после 5 тиот пат со крв почнував. Некогаш со денови не јадев и не пиев ништо само за да не повратам. Ослабнав 12 кила. На секое излегување за два дена се враќав назад во болница. На ГАК само зофран, реглан и б6 ми даваа. Во Ремедика ме оправија, со инфузии за желудник, зофран инфузија и б 6. Сега уште ги пијам нолпаза за желудникот 2х40мг и по едно зитрон апче што единствено ми помогна. Со лесно
Lele mnogu e loso kiselini celo vreme mi stavija infuzija i mene pa se nadevam ke bidam dobra.mene mi rekoja od mnogunpovrakajne se iritiral zeludecot i zatoa doslo do krvarenje
Пак јас, денес бев на гастро на контрола заради желудникот што пијам нолпаза, и на сите маки што ги имам ми се појавила тиња и песок во жолчката, дали има некоја искуство, бидејќи ме исплашија ако се влоши ќе треба операција во бременоста
Да си се пожалам и јас. Ќе се дружам со хемороиди, највише се плашев и ме снајде. Факту маст, чепчиња, повеќе течности знам чај од брусница и маточина, и лесна храна без леб тестенини. Некој друг совет со иста мака што е?
Jas imam pesok kamcinja odamna ama uste ne sum se operirala. Ke si vnimavas na ishrana bez mnogu suvo przeno, pohovano, cipsovi i slicno i teraj si. Poise mandzi, salata, ovosje i sl.
Zdravo, Dali nekoja od vas pokraj vitamini za trudnici, pie i plus vitamini, poradi sostojbava so koronava. Jas pijam premama i sega zemav plus cink, selen, i vitamin c. Maticnata mi kaza nema potreba, deka se si ima vo premama ama virusov epten ni se rasiri i vo semejstvoto. Dali nekoja pie vakva kombinacija?
@Lea_85 душо штом е веќе во семејството навлезена не е лошо да си се заштитиш...нема лошо од витамини,сепак консултирај се со матичната
Многу лоши мисли почнаа да ми шетаат низ глава, во врска со бебето, што ако не биде во ред, што ако искочи нешто лошо, што ако се искомплицира, што ако пва, што ако она.. значи многу неубаво и лошо, со вакви размислувања да сум знам, ама како да ги оттргнам не знам, имам некој страв, се си правам некои филмови и црни мисли.