Ќути, и тоа е лошо.. се мислам дури на психолог да одам, да ми ги растргне мислите, не знам, не е убаво вака да мислам постојано, се ми е страв нешто...
Е нормално е то во бременост Јас исто имав и на предходните две бремености, де кошмари, де лоши мисли , де депресии, ама се помина и се заборави
И јас да се приклучам! Лошо сонувам многу, сега па почнавда се будам сред ноќ и по 3/4 саати како шлакната не спијам.Мерам срцеви отчукувања,ме фаќа тоа анксиозноста пак ај си викам од бременоста е.
Остај аман Јас најмногу се плашам на поројгај да не излезиме позитивни и да не фрлат и заборават некаде
Vaka posle mala nuzda na brisenje nekogas mi e zolta urinata nekogas bela,dali e normalno 25 ned sum?da napomenam stavam utrogestan navecer
Ti blagodaram,jas pa vikam sto moze da e vaka,sekoj mesec pravam urinokultura i se ok,baska i kako nekoj cuden miris ima dok istece apceto
Моментално ти е , и јас бев иста ама поминува и пак се повторува,штознам барем јас се соочив дека е нормално се што ми се случува...хормонска работа е се и поминува,пробај да мислиш на убави работи,гледај слики од бебиња новороденчиња,ке те омекмат малку ке смениш мислење
Таман се израдував понеделникот на контрола, се е во ред, брисеви чисти, крвна слика ок, урина ок, бебе напредува и вчера корона симптоми ме фатија... Ај шо ме боли цело тело, неможам да мрднам од кревет, грлото ми е оток, температура 38.2 максимум качувам.. Матичните и општ и гинеколог ми рекоа само ц витамин и парацетамол. Тест во сабота. Неможам да си ја земам ќерка ми, тоа ми е најтешко..
Ако до вчера си била со ќерката, зошто би се одвојувала сега? И јас прашував ми рече доктор дека децата немаат гајле, најголем број без симптоми поминуваат. Еве и јас сум со симптоми утре ќе се тестирам но седиме дома сите заедно. Јас веќе 4 дена имам симптоми, сопругот 6 дена веќе, а сигурно пред нивна појава сме го носеле вирусот. Синчето еве да не го почудам фала му на господ засега нема апсолутно ништо. Со помин нека е!
Како да се минимизира? Дете што можеби е носител асимптоматски да го пуштам со баби дедовци да ги зарази? А дури станавме свесни дека имаме симптоми се гушкавме, бакнувавме, јадевме и сите нормални работи...носители се во секој случај. А на овие кашлици шо ги имам, маска не иди во предвид. Гледам да проветрувам често и да немаме премногу директен контакт со малиот. Доктор ми рече дека во толку време сигурно и тој го носи вирусот така да.. Бегање нема за жал.
Ти благодарам И јас мислам дека џабе ми е да ја оддвојам. Мм нема симптоми, ама цело време се гушкавме, бакнувавме до вчера.. Нема шанса да не е позитивен ако сум јас. Ќе си ја земеме ќерка и, сега зборевме со мм, ќе седам во друга соба, само незнам до кога ќе биде тоа изведливо, ако ме види дека сум дома ќе сака да дојде кај мене...
Ne mislev babi dedovci tuku doma kolku mozes, kolku dozvoluvaat uslovite. bez guskanje bez mnogu sedenje vo ista soba. Toa sto verojatno go nosite site ne znaci deka treba da si go setate megu vas i ako ne mozes ti maska a treba neka nosat drugite