Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мало е детето 3 години има, кај да го оставам во друга соба и како да се разберам да не се доближува? Сопругот и тој има симптоми, сами живееме.

2. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Ќерка ми има 23м, ќе пробам да седам во друга соба, ама знам дека ќе се дроби од плачење пред врата.
    Моментално е кај свекор и свеки, тие ја чуваат пошо двајцата одевме на работа, ама неможам да ја оставам 10-20 дена таму, неможам да замислам колку ќе се трауматизира..
    Ноќеска спиеше со мене во кревет така да тешко дека ако јас сум позитивна таа и мм не се.

3. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    A imase kontakt so zabolen??posto jas nigde ne odam ne sum se mesala so luge,maliot online uci,ama dva dena sme i dvajcata so protecen nos i iskasluvanje slajm,taka da ne se plasime deka e korona bidejki nigde ne sme bile,baska sekoja godina ovoj period sme vakvi od alerija

4. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    20+4 недела.Сабајле пред да станам ми протече прозирна течност што ми го намокри долниот веш, и предходно ми се дешавало ама не замарив, некогаш повеќе некогаш помалку. Кага ќе станам од кревет потекува. Кога ќе го допрам долниот веш леплив е од течноста и останува флека на тоа место. Отидов кај матичната на ехо добро беше, не примети дали тече плодова вода, па отидов во систина таму имаат некои лентички и спрема нив не било плодова вода. Ама мене ми е на мисла цело време може тој момент не протекло па неможело да го детектира. Како е кај вас со исцедок

5. Summerlove@2016

Summerlove@2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    310
    Извинете што ви се мешам во разговорот. Само сакам да ти кажам дека ако имате шлајм не е корона(барем така викаат), ако е сува кашлица поголеми се шансите, но ако искашлувате со шлајм викаат не е. Побрзо да оздравите.

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Ставаш утрогестан? Јас цела бременост имам така, само сабајле потекува заедно со малку од утрогестанот. Се си е ок.

На ivance.. и TinaI им се допаѓа ова.
  7. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Работата ми е таква, цел ден сум изложена, носат маски да, ама под брада, под нос па урламе се објаснуваме дека мора да носат маски :@
    Моите се позитивни ама се немаме видено повеќе од 15 дена или 8 дена пред да пројават симптоми..
    Незнам искрено од каде е, не ми е ни битно.
    Кренав 39температура, само парацетамол на 6 саати и ц витамин ми рекоа..

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Да ставам, ама сабајле немав ништо од утрогестанот, само водено. А сум приметила кога ќе потече парче од утрогестанот обавезно околу него е мокро. Преска во систина ми исчистија што се насобрало од утрогестанот, ама ете уште осеќам како слабо протекување

9. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Ми
    Не се секирај, мене така ми е од почетокот, сега сум 31ва. Штом на ехо си е ок, и плодова вода доволно, нема потреба за паника.

На LivingGlam и TinaI им се допаѓа ова.
  10. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Фала ти многу

11. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Of lele cuvajte se,ti vikam nie sme so maliot so protecen nos i kaslica ona iskasluvanje,ama ne se somnevam vo korona bidejki 2 meseci so nikoj ne sum se mesala

12. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Ne e suva kaslicava,odma.prvo protecen nos gust sekret i maliot i jas,a naredniot den odma vlazno kaslanje so iskasluvanje,nr se somnevam vo korona bidejki sme sami nie dvajca,soprugot e stranstvo a ne sme se mesale so nikoj 2 meseci,duri ni vo market ne odam,svekrvata se sto treba pazari,ke pomine nie sekoja godina sme ovoj period vaka,so alergija sme i dvajcata

На Summerlove@2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Zdravo sakam da prasam nekoj da spodeli iskustvo 18nedela sum i imam bolki vo vaginata ginekologov mi gi dade urgestan 200mg da gi pijam po edno i magnezium neznam ovie urgestanov dali se stetni i do koja nedela mozam da gi pijam

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Давајте некое поубаво решение оти готово мислам дека се испробав и пак ништо и ништо....Во вц заборавив што е одење по голема турско кафе на гладно ечна храна грозје киви чаеви се ама баш се ништо не ми помага на 4-5 дена одам почнува болка да ми се јавува зад ребрата од што не одам...... некој друг начин има или сепак то е то?
    Иначе и мене кај вагината како да ме наболува од време на време си викам се шири тука нешто немам прашано искрено не ми е загрижувачки еве нека кажа поискусни ако е нешто е посериозно или сепак се случува ?
    Утрогестан да си земаш немаш штета само придовибка

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Цеден сок сабајле на гладно. Јаболко, круша, портокал, калинка обавезно сега дур има, друго што ќе ти се најде.
    Ако имаш соковник што вади со пулпа, совршено решение е. Ако не, смуди.

На Pacient srna, Ava.84 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  16. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Ти благодарам ќе го пробам уште ова тука цела година имам константно се па е предност од утре на цеден сок на утро :l:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    И јас го имам истиот проблем. Ќе ти кажам мене што ми помага, суви сливи, корн флекс од цело зрно со млеко за појадок, тестенини и леб што помалку, овес,печено јаболко со мед и ореви како десерт...генерално ова е храната од која кога ја јадам имам подобрување, и секако овошје, зеленчук и вода.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Ќе го пробам и овој начин се што можи ќе испробам оти не се трпи веќе фала ти женска :l:

19. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    утрогестанот е прогестеронска поддршка за зацврстување на глото на матката , цервиксот и воедно намалување на евентуални болки , предвидени се за трудници , некои од сам почеток ги примаат до крај ....не се штетни , чим си се пожалила на болки доле со индикација ги примаш , примај ги додека не ти кажат поинаку

На ivance.. и Julija1985 им се допаѓа ова.
  20. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Fala mnogu za pomosta

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.