Zdravo na site jas sum 24 nedela od pred 3 4 dena koga sum poveke aktivna preku den vecerta imam mnogu bolki vo dolniot del od stomakot od desnata strana duri i nakaj nogata edvaj mrdam. Dali nekoja go imala istiot problem i dali nekoja znae sto bi mozelo da bide dali ima mesto za panika? ..
Еве ме и мене ќе умрам од киселини три саат е не можам да заспијам, викаат дека такви болки се нормални во второ тромесечие, јас па ќе умрам од болки во колкови и само сонувам нешто магии такви работи, колку мака имам сега а тек сум 21+2.... пиј повеќе магнезиум
Леле кошмари и јас исто Исто сношти киселини имав до уста и изповратив се што најдов, за беља јадев малку благо и од то
И јас сум 21+2 утрово осеќам слаби киселини за прв пат,уф многу ги мразам...се сеќавам со другиве две деца голтав семки,некогаш поминуваше некогаш не...
Сликава толку ме наежи што морав да ја споделам Почнав убаво да го осеќам како глувче е хахаха Денес 17+2-181гр душичка мамина
Од градите не ми тече од првото млеко што се појавува туку како проѕирна жолта како мрсна течност.Што би можело да е тоа?
Здраво девојки . Сакам да прашам нешто, 27 недела сум ,имам болки во градниот кош (не многу ,не ости ,не јаки ...ама чувствувам) еве веќе 2,3 денови ... под градите и над градите а понекогаш и грбот. Дали е поврзано со бременоста или можеби е нешто навистина сериозно. Ќе одам на лекар Понеделник.Благодарам.
Девојки 17+6 сум бебево е под папукот долу скоро дури е кај јајниците лево десно повеќе и поубаво го сеќавав дали можеби заради тоа што таму се ѕидовите а од сношти и денес ептен малку го сеќавам можеби е затоа што е на тоа место или не игра улога? Знам дека некој ден повеќе се сеќава некој ден може и ич нормално е во овие недели само малце чудно ми паѓа па сакам да прашам дали е од поставеноста или таков е денот хаха
Мила, кај мене цела бременост така беше-до 27 недела некаде имаше по 2-3 дена со ред да не го осетам. Зависи како е свртено, каде е наместено... Рано е да му ја мислиш, во тие недели што ди ти некои не ги ни имаат воопшто осетено бебушките.
Јас на пример сум 22ра недела па од скоро веќе сум сигурна дека го чувствувам (можеби една недела), но никогаш не броев колку пати сум го почувствувала и каде.. и во ниту еден момент не кренав паника. Не ми се лути но мислам дека премногу паничиш за ситници
Не се лутам и не паничам пишав за да се исконсултирам со вас од што се зависи кога и како ќе го осетиш заради тоа што е нова појава за мене а тука неможам убаво да се разберам со доктор дали е од поставеноста на бебетто дали е на крај или е на средина мене ми е јасно дека можи и повеќе дена да не го почуствувам сепак сум на почеток само нови работи ме интересира и сакам да ги знам Сепак фала многу
Мене ми е прва бременост сеа сум 19+3 ама почнав да ја чувствувам уште на почеток на 18та денес бев на контрола постелата ми е на преден ѕид и од тоа зависи а и секоја трудница различно мојава на пример е многу хиперактивна
Zdravo mamicki da prasam sto vitamini piete jas 20nedela sum i sea samo pre mama gi pijam i magnezium a prvite tri meseci femibion 1 mi gi prepisaa nekoi slusam folna kiselina pijat mene ne mi ja prepisaa
25 полни недели сум бремена, трета бременост. Толку ниско долу го осеќам бебето кога мрда, што ми доаѓа да стегнам нозе за да не испадне. Цервикс ми е 2.79 цм, ми рекоа океј е. Некоја од вас се чувствува така? Пороѓаите ми беа царски.
Исто ... денес 18 та недела ама бебево мислам ке излези и во одење осеќам долу незнам чудно некако... јас природно породена на двете
18+2 бебуш ептен активно така и да си продолжи хахах Иначе сакам да прашам дали гравот е препорачан да се зема во бременост или треба да се избегава? Од постари лица слушам дека не треба во бременост да се користи а јас ептен сум стрвна и си го јадам е после имам гасови епа имам хахах само да не има нешто плус некој ефект или сепак се бабини деветини?