Odvratnoto blago e seker i voda ne e strasno. A za koronata valjda smislile nekako baska da sedat trudnicite obicno ovoj test trudnici go pravat. I mene toa me misli ama.mora da se napravi
Е скриен шеќер не сум испитувала. Тоа е исто рутински? Или ако крвната слика не е добра? Вениве цедалка
Исто и мене докторката ми кажа дека немам индикации за д-димери, но сепак испитав и во право беше д-димерите 688 ми се, што е одлично за 7ми месец. Верувај му на докторот, сепак се стручњаци (барем јас за мојата докторка сум сигурна). Исто и за огтт ми рече дека не гледа индикации, така што веројатно тоа нема да го правам.
Јас денеска испитував во Syn Lab на јужен булевар и не ми дозволија да седам таму ми рекоа надвор да седам на тоа ладно два саати. Мислам дека нема смисла, да знаев дека е така немаше ни да одам
Ауу, за срамота. Јас вчера таму проверував крвна слика и урина, надвор редици имаше, еден по еден влегуваа, измрзнав. Можам да замислам како си поминала ти. А, не е фер, можеле да те остават внатре да седиш во чекалната, никој немаше да има контакт со тебе.
Искрено не ви препорачувам. Кога се јавив во ферма хем да прашам дали испитуваат скриен шеќер убаво ми објаснија дека има многу гужва и не препорачуваат трудници да одат таму, ферски кажано, а ова денеска беше катастрофа
Пред мене имаше една женичка со мало бебе, немаше ни два месеци, никој не сакаше да ја пушти да влезе преку ред, ниту тие што чекаа ниту вработените, уште и ја осудуваа зошто го донела и бебето без размислување дали има некој дома да и го чува. Бруки невидени сме
Молам? Па тие се забегани, прво може да ти се слоши, затоа што ништо не јадеш, друго тоа е гадно што го пиеш и од него може да ти се слоши, плус рано сабајле е многу поладно, каква глупост е ова, прв пат слушам вака да третираат приватниве за скриен шеќер. Ако има некој искуство со Авицена сега скоро, па да сподели, дали да се оди?
Искрено кажано од приватниве не сум воопшто задоволна. Имам и долга приказна со Санте Плус 2 од каде што морав да се одкажам и да си барам друга матична
Скриен шеќер јас испитував кај матичниот лекар во лабараторија. И јас мислев дека таму треба да седам цело време ама ми рекоа не мора, одев за секое боцкање и се враќав дома. Е сега предност ми беше што ми е на 5 мин од дома па беше изводливо. Видете некоја лабараторија што ви е близу, или со кола да одите и да се враќате. Инаку течноста што се пие е шеќер и вода, благо е, ама не е ништо гадно и крв земаат од прст така да опуштено
Edno prasanje ako ima strucen da cita...ako imas aparatce za merenje seker neli mozes ova doma sam da si go naprais samo nekoj da ti kaze kolku seker i voda treba da ispies?
Јас закажав за утре во Авицена, ќе си правам приватно, ми кажаа 12 часа да немам јадено, како ќе издржам за храна не знам, отварам очи и одма јадам Ги прашав на телефон, ми објасни ја убаво, дека се седи таму 2 ипол часа од прилика, па ќе видиме утре.
И јас бев иста, се мислев како ќе издржам без јадење ама се издржува. Шеќерот ќе те засити како доручек ќе ти дојде. Со лесно