драги трудници коишто примате клексани : Дали во другите градови низ МАкедонија наоѓате клексани од 0.4? Ми завршија завчера, пола град го сврте партнерот, нема 0.4 никаде. Сега по две од 0.2 решив да боцкам ама би одел да купи од Велес, КУМаново, Тетово ако има.
Мислам дека ке си имаме проблем со клексани, во аптека ми кажаа дека не им доставуваат затоа што многу ги користат по ковид центрите, ги боцкаат болните од ковид, не знам ние трудниците што ќе правиме без клексани
Не мора никој да го бара, ама пак тоа е нешто за здравје твое и на детето. Зошто да не оди и да се направи
јас се надевав дека до 5ти ќе пуштат количина, како за сите лекарства во тековниот месец што прават.А да, стравував како што гледав дека бројката на хоспитализирани расте, пациентите од ковид ги третираат со клексани... по 10-15си набавував ама изгледа ќе треба со 40да се снабдам. 7ми месец сум, треба и после пороѓај да примам.
Jas bev vo avicena za obicna krvna slika i imase Edna devojka sto ispituvase skrien seker si sedese vnatre vo cekalna na lap top.
Жени како стоите со апетитот? Две недели јадам како да нема утре, како во дупка да фрлам, цело време прегладнета
Мене тука ми кажаа и вода да не пијам. Во Македонија не знам како е. Легни си порано, ако си имаш апетит како мене ќе ти биде мачно
Za kaj da mi treba jas za mene si proveruvam. Ako se ok uslovite vo avicena da odime taka ama pre ke proveram so domasno aparatce za merenje seker nego da mrznam nadvor ko sto gi terape vo synlab
Мене на резултатот од второто боцкање после пиењето шеќер ми е ок, ама првото мерење на гладно нормала е 5.1 а кај мене е 5.8. Матичната ми рече после 2-3 дена да го премерсм пак само на гладно давидиме дали ке покаже ист резултат. Искуства?
Здраво. Бремена сум околу 21 недела. Дали ви се случило да имате вагинална болка која делува како цистит? Периодов и после одење во тоалет при бришење имам исцедок како конци, леплив и има жолтеникава боја? Дали има простор за грижа или нормално е ? Фала ви
Претходно имав се беше уредно..Ќе испитам пак за скоро..Ме плашеше тоа што се како конци лепливи.. Читав нешто за мукозен чеп па ми се помати умот...
Не не не се плаши не е нништо сташно испитај си мокрача може се работи за инфекција без грижи ... со лесно да ти е
Женски, дали некоја од вас има искуство со скратено грло на матка во втор триместар? 15+5 сум и за прв пат ми го измерија грлото на матката, излезе 2.9. Матичната ми рече дека под 2.5 е ризично но дека и моите димензии не се сјајни. Ми даде три дена да се боцкам Polutrex, примам и утрогестан од 200 по 2 пати во денот вагинално и ми препорача повеќе мирување? Какво е вашето искуство?
2.6 ми беше истата недела. 2 недели мирував, па после покажа малку поголеми мерки. Плус кај рсзлични доктори во 2 последователни денови различни мерки. И сега цело време ми се движи така под 3, а сум 34 полни недели. Ок совет ти дала, поредовни контроли и фати си ритам некој без големи оптоварувања, кревање, качување скали, долго стоење и ќе биде ок.