Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Јас имам ем болка ем како јако пулсирање, јако тегнење.
    Во среда сум на втор скрининг баш ќе прашам што може да е.
    И приметив дека ми испаднала линеа негра на стомакот баш сега додека се мачкав.
    Може од што се крева бебе нагоре сега затоа не боли таму, не сум паметна да кажам, во среда ќе пишам одма после скринингот, дај боже само се да е во ред со плацентата и постелката, заради кафеавиот исцедок во второ тромесечие само тоа прочитав на нет дека може да е, и веќе не читам не мислам, ќе чекам преглед, глава ме здоболи од мислење.
    До сега 5 специјалисти ме прегледале плус матичната, да беше нешто страшно ваљда ќе кажеше баш еден.

Попозитивно, бебчињата мрдкаат ли?:inlove:
    Моето е најактивно навечер кога ќе легнам филм да гледам, а некогаш и додека јадам знае да клоцне, поубаво чувство од ова ќе ми е во раце кога ќе го држам, ама има време за тоа, сега за сега уживаме во клоцањата и правењето салто.:lol: Веќе не е рибче, зајче е веќе.:D
    Мешињата растат, ние растеме...:)

2. minne992

minne992 Форумски идол

Јас исто повеке на вечер го осеќам
    Си велам ќути дур е во стомак после ке слушаме ауауауауау :rofl:

BabyD0ll and Nefertiti. like this.
  3. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Леле мене од плацента, кила н папок до преплет црева ми се свртија во главава. И јас се молам да е се добро во петок сум кај матичната па ќе пишам после.
    Јас сум 15+ читам дека е рано да го осеќам, но сигурна сум дека е поместено од лева на десна страна под папок. Го чувствувм навечер како вибрација внатре и се смирувам малку.

Nefertiti. likes this.
  4. TinaI

TinaI Истакнат член

Упат од гинеколог треба или може и од општи матичен. Или пак приватно ако примаат. Фала ти

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

A sto ispituvanje e ova?

6. TinaI

TinaI Истакнат член

За контракции во помалите недели. На цтг не ги фаќа, рамна линија. Имам неколку дена веќе стврднување на стомакот, на ехо се е ок.

Pacient srna likes this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Навистина не знам, само знам дека има таму емг за трудници.
    Консултирај се со гинекологот.

TinaI likes this.
  8. @sonce@

@sonce@ Истакнат член

Mesto ctg na gak na oddelot za patoloska mozat da ti napravat toko. Mene mi pravea lani vo 21 nedela i bas gi pokazuva kontrakciite.

9. minne992

minne992 Форумски идол

Мамички да се пријавам јас
    Денес бев на контрола бебе си е во ред супер е значи, конечно денес кажа дека е сигурна дека е машко
    Сега планирам другава недела да правам скрининг и наредна контрола ке одам после 10 ти јануари . Јас немам некоја мака цела бременост си тече нормално и стомак почна веке да расти и се познава
    Со лесно на сите трудници :)

zamce, Skorpija25, Turna and 15 others like this.
  10. TinaI

TinaI Истакнат член

Минсе појави и бел исцедок како кога имав овулација. Потечен бел и растеглив меѓу прстите. Ме фаќа страв да не е чепот. И дали ако одам на преглег ќе се види дали е чепот

11. Nefertiti.

Од каде овие ќе бидам директна и ќе кажам страшни работи ти текнуваат? :?:
    До сега што те читам, пошто сме 3 недели разлика, се ти е во ред со бременоста, и цервиксот мислам дека ти беше добар, и дека на ехо што те гледале два доктори ти рекле дека се е во ред, па објасни ми зошто мислиш дека е чепот а не нормален исцедок што сите го имаме и пишано е за него милион пати дека може да е и густ?
    Ако примаш терапија може и од тоа да е, ако си настината може и тоа да е, а највероватно не е ништо, ама кажи ми зошто мислиш во 20 и некоја недела дека ќе е чепот?

Last edited: Dec 10, 2020
  12. TinaI

TinaI Истакнат член

Незнам зашто, веќе на психа ме мава се и сешто. Знам дека не треба да паничам ама ете. Бидејќи имам стврднувања на стомакот, денес посилни болки во стомакот и вагинално и одма мислите на лошо. Утрово утрогестанот го пиев и се приметува дека секрет беше кој прв пат го имам во бременоста

13. Nefertiti.

Сега видов дека пиеш и ставаш утрогестан, сигурно ти е од него, штом веќе си била на прегледи и е се во ред, олабави се малце и доста се анализираш ти и се што ти се случува.
    Да имаше нешто до сега ќе приметеше некој од докторите, примаш терапија, мируваш, немаш место за паника, само попозитивни мисли.:)

И јас сум паничар не викам не, ако не го осетам бебе некој час одма јадам благо како луда и го тресам стомакот да го осетам бар еднаш:lol:, ама не може до толку да се мачиш сама со претерано анализирање, се е нормално сега, во тие недели сме кога бебињата нагло растат, и се шири се околу нив, кај нас сите органи одоколу се подместуваат, се притискаат, крвотокот циркулира дупло, срцето пумпа дупло побрзо крв, нормално е да имаме болки, нормални се стврднувања, истите прашања денес и јас ги поставував на матичната.

Клуб аналитичари, паничари ќе не крстам - Бедоксин шо сака да е дијазепам, друштво со ограничена дејност и движење.:D

14. TinaI

TinaI Истакнат член

Ме насмевна, јас и немам време кај матичнава да прашам зашо сите набрзина не прегледува, немаш време ни за да се облечеш. Тука си барам утеха

Nefertiti. likes this.
  15. Pacient srna

Hahaha ova so.blagovo i ja pocnav da go praam i mu svetam so flashlightot ako go nema podolgo da klocne:D(facepalm)

Nefertiti. likes this.
  16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Ххахахах со благово изгледа голем дел така прајме .... Јас ко почнав да сеќавам ко ќе немаше да се јави тогаш каснував еднаш доста ми беше да ме сетам а сега машала да не ја урочам шубо си мрда ни благо не ми е потребно повеќе хахахха

Nefertiti. and thelittle17 like this.
  17. Green Ivy

Green Ivy Активен член

Mamichki, dali na nekoja i se sluchilo kafeav iscedok vo 14ta nedela ?
    Blagodaram

18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Od 14 недела е втoрo трoмесечие?

19. Pacient srna

Da

Larahappy likes this.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Женска јас би те советувала да си појдиш на дежурен ако не работи матичен некогаш не е ризичен ама сепак нека те видат