1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Јас имам ем болка ем како јако пулсирање, јако тегнење.
    Во среда сум на втор скрининг баш ќе прашам што може да е.
    И приметив дека ми испаднала линеа негра на стомакот баш сега додека се мачкав.
    Може од што се крева бебе нагоре сега затоа не боли таму, не сум паметна да кажам, во среда ќе пишам одма после скринингот, дај боже само се да е во ред со плацентата и постелката, заради кафеавиот исцедок во второ тромесечие само тоа прочитав на нет дека може да е, и веќе не читам не мислам, ќе чекам преглед, глава ме здоболи од мислење.
    До сега 5 специјалисти ме прегледале плус матичната, да беше нешто страшно ваљда ќе кажеше баш еден.

Попозитивно, бебчињата мрдкаат ли?:inlove:
    Моето е најактивно навечер кога ќе легнам филм да гледам, а некогаш и додека јадам знае да клоцне, поубаво чувство од ова ќе ми е во раце кога ќе го држам, ама има време за тоа, сега за сега уживаме во клоцањата и правењето салто.:lol: Веќе не е рибче, зајче е веќе.:D
    Мешињата растат, ние растеме...:)

На thelittle17, StrongKris, Solen☀ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.761
    Јас исто повеке на вечер го осеќам
    Си велам ќути дур е во стомак после ке слушаме ауауауауау :rofl:

На BabyD0ll и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  3. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Леле мене од плацента, кила н папок до преплет црева ми се свртија во главава. И јас се молам да е се добро во петок сум кај матичната па ќе пишам после.
    Јас сум 15+ читам дека е рано да го осеќам, но сигурна сум дека е поместено од лева на десна страна под папок. Го чувствувм навечер како вибрација внатре и се смирувам малку.

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Упат од гинеколог треба или може и од општи матичен. Или пак приватно ако примаат. Фала ти

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    A sto ispituvanje e ova?

6. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    За контракции во помалите недели. На цтг не ги фаќа, рамна линија. Имам неколку дена веќе стврднување на стомакот, на ехо се е ок.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Навистина не знам, само знам дека има таму емг за трудници.
    Консултирај се со гинекологот.

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  8. @sonce@

@sonce@ Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Mesto ctg na gak na oddelot za patoloska mozat da ti napravat toko. Mene mi pravea lani vo 21 nedela i bas gi pokazuva kontrakciite.

9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.761
    Мамички да се пријавам јас
    Денес бев на контрола бебе си е во ред супер е значи, конечно денес кажа дека е сигурна дека е машко
    Сега планирам другава недела да правам скрининг и наредна контрола ке одам после 10 ти јануари . Јас немам некоја мака цела бременост си тече нормално и стомак почна веке да расти и се познава
    Со лесно на сите трудници :)

На zamce, Skorpija25, Turna и 15 други им се допаѓа ова.
  10. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Минсе појави и бел исцедок како кога имав овулација. Потечен бел и растеглив меѓу прстите. Ме фаќа страв да не е чепот. И дали ако одам на преглег ќе се види дали е чепот

11. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Од каде овие ќе бидам директна и ќе кажам страшни работи ти текнуваат? :?:
    До сега што те читам, пошто сме 3 недели разлика, се ти е во ред со бременоста, и цервиксот мислам дека ти беше добар, и дека на ехо што те гледале два доктори ти рекле дека се е во ред, па објасни ми зошто мислиш дека е чепот а не нормален исцедок што сите го имаме и пишано е за него милион пати дека може да е и густ?
    Ако примаш терапија може и од тоа да е, ако си настината може и тоа да е, а највероватно не е ништо, ама кажи ми зошто мислиш во 20 и некоја недела дека ќе е чепот?

Последна измена: 10 декември 2020
    На ...Arthemisia..., minne992, TinaI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Незнам зашто, веќе на психа ме мава се и сешто. Знам дека не треба да паничам ама ете. Бидејќи имам стврднувања на стомакот, денес посилни болки во стомакот и вагинално и одма мислите на лошо. Утрово утрогестанот го пиев и се приметува дека секрет беше кој прв пат го имам во бременоста

13. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Сега видов дека пиеш и ставаш утрогестан, сигурно ти е од него, штом веќе си била на прегледи и е се во ред, олабави се малце и доста се анализираш ти и се што ти се случува.
    Да имаше нешто до сега ќе приметеше некој од докторите, примаш терапија, мируваш, немаш место за паника, само попозитивни мисли.:)

И јас сум паничар не викам не, ако не го осетам бебе некој час одма јадам благо како луда и го тресам стомакот да го осетам бар еднаш:lol:, ама не може до толку да се мачиш сама со претерано анализирање, се е нормално сега, во тие недели сме кога бебињата нагло растат, и се шири се околу нив, кај нас сите органи одоколу се подместуваат, се притискаат, крвотокот циркулира дупло, срцето пумпа дупло побрзо крв, нормално е да имаме болки, нормални се стврднувања, истите прашања денес и јас ги поставував на матичната.

Клуб аналитичари, паничари ќе не крстам - Бедоксин шо сака да е дијазепам, друштво со ограничена дејност и движење.:D

На Prolett, thelittle17, KittyCat:) и 4 други им се допаѓа ова.
  14. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Ме насмевна, јас и немам време кај матичнава да прашам зашо сите набрзина не прегледува, немаш време ни за да се облечеш. Тука си барам утеха

15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Hahaha ova so.blagovo i ja pocnav da go praam i mu svetam so flashlightot ako go nema podolgo da klocne:D(facepalm)

16. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832

Ххахахах со благово изгледа голем дел така прајме .... Јас ко почнав да сеќавам ко ќе немаше да се јави тогаш каснував еднаш доста ми беше да ме сетам а сега машала да не ја урочам шубо си мрда ни благо не ми е потребно повеќе хахахха

На Nefertiti. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. Green Ivy

Green Ivy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23
    Mamichki, dali na nekoja i se sluchilo kafeav iscedok vo 14ta nedela ?
    Blagodaram

18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Od 14 недела е втoрo трoмесечие?

19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Da

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Женска јас би те советувала да си појдиш на дежурен ако не работи матичен некогаш не е ризичен ама сепак нека те видат