Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Денес 20+2 бебе си е активно само тато уште ја нема осетено а ја стави раката се смирува и не мрднува инает на мајка е хахахах. Се надевам дека нема до крај ваква да биде тој цел среќен сака да ја осети та си се смирува али тоа е тоа мама важно ја осеќа убаво.Понеделник на 2 скрининг.... ај да прашам поискусни што поточно е CBL ? Ми правеа испитување на крв е сега дали ова е детална крвна слика леукоцити тромбоцити или сепак нешто друго? Иначе испитуваја Шеќер,Хепатит Б. Хив и уште неколку работи и една е CBL

На mace89, Larahappy, Turna и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Здраво друшки,од вчера сум 14 полни недели па да си се пријавам тука во второ тромесечие.Повраќање имам уште неколку пати на ден а мислам ќе си терам вака до крај,мачнини цел ден, во прво тромесечие бев позитивна на ковид,кафен исцедок неколку пати,направив нифти се е супер и малку со олеснување ви се придружувам во второ тромесечие да се дружиме:hug:

На Prolett, Bella_Stella, mace89 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Девојки колку е нормамно веќе овие остри бодежи лево, повеќе некаде десно кај препонот, нагоре, надолу накај вагина и анус. Па на сред стомак сечење. Стомак си се стврднува. 25 недела. Брисеви и уринокултура чисти. Во неделата бев на гак по совет од докторот што ме следи да барам да останам таму, барем 7 месец да го поминам таму на следење. Но ме вратија со изговор оди почесто кај матичен и ако има влошување тогаш ќе дојдеш

4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Девојки здраво. Ајде и јас да се пријавам у второ тромесечие. Денес бев за брисеви да ми земат. Бебуш пораснал, 14 недели и 3 дена. Све си е у ред. Не ми се верува колку брзо ми летна времето до сега. Од симптоми немам скоро ич, не ми се лоши не повраќам. Од ништо не ми се гади. Се надевам до крај ќе си оди вака лесно :hug::l:

На Prolett, minne992, Bella_Stella и 4 други им се допаѓа ова.
  5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Цтг ти прават на ГАК? Такви болки во лев, па во десен препон, јајник, или што и да е, имам и јас, наизменично, кога како, некој ден имам и менструални болки, ама кратки ептен, такво стврднување како ти, немам. И кај мене се чисти и брисевите и уинокултурата, сите ми викаат дека бебето притиска, и затоа болат лигаментите, да си пијам магнезиум и да си одмарам. Друго се е во ред? Што вика матичната? Со цервикс, плодова вода, плацента..?

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Јас имав такви сечења на среде стомак поточно околу папок и испадна дека ми се од промена на витамини, односно почнав да внесувам железо и имав мака со дуење на стомак што наликуваше на стврднување но со пробиотик ми се среди.
    Незнам дали може да е нешто слично кај тебе но и јас си мислев на најлошото и џабе стрес си правев
    Се надевам ќе се среди и кај тебе @thelittle17

7. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Јас пијам железо, веќе втор месец, може да е и од тоа, не пијам пробиотик, ама немам стврднувања такви како контракции, може само желудникот некогаш да ме стегне. Повеќе кај препоните и јајниците ме наболува мене, ама после сите испитувања ми викаат дека нема ништо, и дека се лигаментите во прашање, се шири се, се поместувале органи, и плус од тежината на бебето. Кое железо го пиеш ти, и кој пробиотик? Дали осеќаш замор и поспаност, од ниското железо?
    Јас ги пијам на Синерџи-Ferrofect.

8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Може и лажни контракции да се мене ми почнаа од 7 месец

9. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Земи си линекс форте дозволено е 3 пати на ден
    Јас не пијам додатно железо, мака имав кога преминав од фемибион1 на прегнакер, има железо во составот, ама не ги сменив џошто на крвна слика ми ја држат високо вредноста а пред бременост секогаш ми била на долна граница. Тогаш осеќав замор сега не.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Па не знам стварно, ми кажаа да пијам повеќе течности само, и чај од брусница, со магнезиум и утрогестан секако, според др. не се контракции, па не знам ствано, стомак не ми се стврднува. Тебе ти се стврднува? Какви болки имаш?

11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas citav negde deka toj period i braxton hicks pocnuvale da se javuvaat moze i toa da e

12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да мене ми се стврднуваше и и ме држеше едно сат два и ми поминуваше со магнезиум и чај од камилица

На TinaI и thelittle17 им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    21.235
    Здраво девојки. Од денес го почнувам второ тромесечие, па да ви се придружам. Првото го поминав одлично, не ми се гадеше, не повраќав, уживав во тие 14 недели. :inlove: Се надевам дека и понатаму ќе ми биде вака. Со лесно на сите. :sun: :hug:

На Маја Т, Skorpija25, Prolett и 16 други им се допаѓа ова.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Здраво и од мене девојки:inlove: Од денес јас го почнувам второто тромесечие. Да си го поминеме сите лесно и без грижи :sun:

На Маја Т, Prolett, IRBBB и 17 други им се допаѓа ова.
  15. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Јас од утре

На Prolett, IRBBB, mace89 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Синоќа бев на дежурен во ремедика на ехо е ок се. Цервикс ок. Стварно не ни е јасно од каде се болките. Сабајле ме фатија цел саат менструални болки, ете сега пак се стврнува стомак и ме сече. На цтг не ме ставија

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Па нормални се такви лажни болки, се подготвува телото, ама чим имаш болка не знам, и јас имам болка привремена, кога како, секој ден не. Чим се е добро, лежи и одмарај дома, пиј си тоа што ти дале, и не се секирај.

На IRBBB, dromka, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Здраво мешиња, 25+2 и нешто ново што приметив вчера и денес се како некои стврднувања на стомакот претежно околу папокот. Трае кратко неколку минутки, два три пати во денот и нема болка никаква. Баш поради тоа што немам болки не се секирам многу но сепак сакам да слушнам и ваше мислење од што е така :hug:

19. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Тоа ти се лажни контракции, чим немаш болки уште поубаво. После 6ти месец почнуваат да се појавуваат, и се додека траат кратко, и немаш болка, немаш гајле. Пиј си магнезиум, и одмарај си.

На Turna и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Девојки дали во второво тромесечие ви се случило да имате нагли промени на расположение. Овие две недели неможам да се препознаам, одеднаш може нешто да ме изнервира и да почне да ми лупа срцето. Почнаа некои работи што не ме нервираа порано да ме нервираат баш овој период. Дали е нормално вака да се реагира(facepalm)

На Skorpija25, Madam S и Prolett им се допаѓа ова.