Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Мене ми е постелката на заден зид, осеќам како пеперутки чат пат, како да ми мрдка нешто, како да ми крчат црева, чат пат како ми чука, некогаш како кога ти игра ама мислам дека се нерви, рано е за бебе, 14+2 сум.

Summerlove@2016, Prolett and mace89 like this.
  2. mace89

mace89 Популарен член

И јас осеќам така како некои бранови и како чувство на пеперутки во стомакот. Мене ми е постелката на преден ѕид, но за убаво да го осетиме мислам дека треба да поминат уште месец дена

Summerlove@2016 and macalavica like this.
  3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Ќе ги осетите уште малку убаво...
    Јас сега ја осеќам како некое мини слонче да имам во мене,што ли прави внатре незнам...:lol::lol::lol:

4. mace89

mace89 Популарен член

Едвај чекам да го осетам тоа чувство:inlove:

5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Јас почнав од 16та недела дури може и порано некои чудни ептен чудни нежни бранчиња, струења.
    Одма знаев дека е беба и баш и кажав на гин.ми рече она можно е пошто ми е на заден ѕид постелката.
    А убаво почнав од 18та недела да ја осеќам, посебно кога си лежев на грб вечерта, со некои грицки и благо додека се гледа филм, и ете ја, стнадард, ноќна птица како мајка и :bandit::*, после 21 часот и сега 22 недела, навечер е најактивна, само што сега ја осеќам многу убаво и преку ден неколку пати.
    Од 21ва недела веќе почна да се гледа и на стомак убаво бранчиња, движења:inlove: поубаво чувство амин.
    Кај секој е различно, нема што да се споредувате или да паничите, битно каде и да е ќе осетите и ќе почните да си комуницирате.:)
    Ако сакате да ги провоцирате да мрднат, освен со благо и електрик, пробајте и гласна музика, луѓе журка одма.:music::D

mamaJana, s.maja, thelittle17 and 9 others like this.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Јас многу рано почнав да ги чуствувам и во прва и во вторава бременост. Во првата ми беше на заден, сега на преден ѕид. Сега сум 21 +2 и веќе чуствувам убави ударчиња.
    Инаку јас втор скрининг ќе правам 21 +4.

Prolett and Summerlove@2016 like this.
  7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Другарки,наназад видов дискусија околу д-димерите и скриениот шеќер,мој совет е редовно да си проверувате димери и хемостаза не секогаш има индикации ако има проблем таму,не е ни мода ни слично,не би сега да објаснувсм што може да донесат покачени димери како гром од ведро небо.
    Исто една членка пиша дека кога испитувала скриен шеќер и кажале да си оди дома и да се врати за 2 часа за наредно боцкање?! WTF? Треба 0 активности да имаш меѓу двете боцкања после оптеретувањето со шеќер,апсолутно мирување треба... не можам да поверувам какво незнаење и непрофесионалост од една лабараторија...
    Така да друшки со лесно на сите и испитувајте си се,нема зијан од тоа,напротив.

s.maja, thelittle17, mace89 and 3 others like this.
  8. mila89

mila89 Истакнат член

Мене замисли и " рецептот" за гликозата ми го кажаа во лабараторија за да си го направам дома. Непрофесионалност голема, а знаат да си наплатат за се. Кај мене ниски беа вредностите, на гладно 4, по оптеретување 5 па после 2 часа ми беше 3, така да мислам и покрај тоа што цел тест му беше безвеза, ако имав проблем ќе покажеше повисоки вредности.

thelittle17 and Stressed Out like this.
  9. mace89

mace89 Популарен член

Јас испитувам димери од почеток пошто сум со клексани а за скриен шеќер незнам кога е најдобро да се направи. Јас сум 14+3 па ако е ок јас и сега би испитала али некаде читав покасно се правело ова испитување

Madam S and Stressed Out like this.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Posle 24nedela se pravi ako nemas indikacija na pr visok seker na obicna krvna slika ili taoa nesto

s.maja, Stressed Out and mace89 like this.
  11. minne992

minne992 Форумски идол

Дали некоја од вас е 0- група ?
    Јас сум и треба да примам инекција само не сум сигурна која недела беше точно 27 или 28

12. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Јас сум исто, во 28ма недела.

CareTee and minne992 like this.
  13. Turna

Turna Популарен член

Здраво , 25 недела сум и имам болки кај половината, ама овие болки ги имам од почетокот на бременоста само незнам точно од која недела е сега како што сум поголема така и болките во половината дали е нормално и дали има некој друг искуство, матичниот кога го прашав на почеток не рече ништо кал демек нормално сега веќе немам прашано ќе прашам на следна контрола с до тогаш ако знае некој нека каже затоа што јас сега како што влегувам во овие недели така и повеќе се плашам

14. Keti84

Keti84 Активен член

Јас имам такви болки, магнезиум 3 x 250мг, повеќе одмарам, понекогаш врзувам и шал на половината и по потреба пијам и no-spa

Turna likes this.
  15. minne992

minne992 Форумски идол

Нормално е од сам стомак што расте и му тежи на кичмата затоа имаш болки . И јас повремено имам такви болки и пијам магнезиум еднаш на неколку дена

Turna and ivance.. like this.
  16. Turna

Turna Популарен член

Тие таблети no-spa од колку мг се и дали докторот ти ги препиша ? Дали ти помагаат?

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

За што се овие таблети но-спа? Гледам ги даваат за повеќе болки, каква улога имаат?

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Кога сме кај болката, да си се пожалам и јас. Пределот на желудникот и околу желудникот кон ребрата ми е како потечено, тврдо и болно. Не можам да се истегнам од болка, ако сум свиткана ме боли уште повеќе. Дури и тежина во дишењето ми прави. Бебе не е, бидејќи е уште ниско, дали се органите, дали дијафрагмата не знам, ама се понеподнослива е болката. Ме боли и кожата на допир и внатрешна болка чувствувам и на желудникот и на ребрата.
    Чаре има или ќе си терам до крај.
    Ме плаши, тек 20та недела сум, ако до крај е вака.. :worried:

19. Keti84

Keti84 Активен член

Да во Ремедика ми ги дадоа откако отидов на контрола при таква болка, од 40мг се, пијам по потреба кога ме боли

Turna likes this.
  20. Turna

Turna Популарен член

Незнам
    Незнам ниту јас ете @Keti84 нека каже ако знае јас тука читам за нив

thelittle17 likes this.