И јас да се пожалам тука, денес станав како прегазена без капка сила, све ме боли,ако застанам цела снага ми трепери мислам дека ке се онесвестам и ушите ми се затнуваат, ме боли цел грб, и напред делот кај желудник и ребра баш како што опишала и @IRBBB, малаксана сум, некои грчеви ме сечат во јајници и дури во вагината, и срцето ми лупа многу, мерев притисок низок 100 со 70 а пулс 122 , неколку пати мерам се пулсот е над 110 и го осекјам срцето како ми лупа, како да ке излета а мирувам не правам ништо.Пијам витамини, магнезиум, и пак ова не се трпи, јас не се осеќам како да сум трудна него како да сум болна од којзнае што.Како да си помогнам незнам.
Хахахаххааха абе ти да не сум јас? Исто такви болки имам уште пред две недели,дури и во спиење при вртење ме боли градниот кош како да ми пукнало ребро напред,читав и ќе да нема чаре,најверојатно органите одат нагоре па с шири градниот кош и прави проблем,дури и под градите (цицките) ме боли некогаш како цело време да носам стегнат прслук,а не носам,од дома работам и сум free all the time на тоа поле.
Се користат при меструални болки, грчеви, уринарни воспаленија, болки во желудник, главната улога им е релаксација на мазните мускули ( ова од упатството го читав) како и да е мене ми помагаат, може да се напијам во ден 1 или 2, а некогаш и по цела недела да немам болка и не пијам тогаш
Видов на нет, за опуптање на мускулатурата се, содржат и магнезиум во нив, затоа и ги даваат скоро за се, во бременост.
I mene mi bese vaka se ispaniciv zolckata da ne e deka iam kamcinja. Jadi polesna hrana nedela dve pocesto po malku. Mene samo po sebe mi projde valjda se podmestuvaa organite sto gi znam, sega.me boli koga ke se prejadam ili posle cipsovi. Inaku 24 sum
Јас сум 26та недела од утре, веќе 2-3 дена осеќам доста остри краткотрајни болки во десниот јајник, нормално ли е?
Магнезиум и Б6 мила земај. И мене одвреме-навреме ми лупа срцето безвезе, особено на грб ако сум легната, како да се гушам, ама со длабоко дишење и Б6 ми поминува. Исти сме ние двете, ради мајските бумбарчиња наши Исто ми е мене, јас веќе одамна фрлив прслук и носам мек бебидол без жици, корпи и такви ствари. Го носам само до продавница пример кога одам, а цело време ме стега под градите како ластик да ме има стегнато. Значи чаре нема, ќе се мачиме за воздух до крај. Постам мила, па исхраната ми се базира на овошје и зеленчук, јадам релативно лесна храна, мали и чести оброци. И да, повеќе ме боли после јадење, ама и кога станувам од спиење ме боли, така што не е од храната. Нормално е, расти матката, се шират лигаментите.
Жени, и слабо железо/хемоглобин знае да даде болка во гради и забрзан пулс... правете си редовни крвни слики.
Јас деновиве си имам мака со забрзан пулс, денес правев крвна слика хемоглобинот ми е ептен на долна граница,може и тоа да е викаш? Зошто јас одма на анксиозноста целам и толку паники одма...
Moжно е, мене анемија од секогаш тие симптоми ми ги дава. Покажи му на гинекологот, можда ќе ти даде додатно железо. Во меѓувреме, лапни некое цвекло/спанаќ.
Девојки кога престанавте често да мокрите? Јас очекував дека кога ќе влезам во второ тромесечие ќе намали барем малку, ама сеуште си е исто, дури некогаш и повеќе. Навечер секако по минимум два пати станувам, бебево мое изгледа оро ми игра на бешика. И уште нешто. 14+4 сум и сакав да правам брисеви заедно со прв скрининг, ама матичниот ми беше на боледување и сеуште е, ќе се враќал дури после празници. Сестрата ми кажа дека до 18та недела се правеле брисеви, да не сум се секирала, ама мене пак ми е некако шубе. Сум немала никогаш проблем со бактерии, брисевите секогаш ми биле чисти, но сега е друга ситуација. Не знам дали да го чекам кога ќе се врати од боледување, 17+ ќе бидам или да одам да правам негде на приватно. Не можам да одам кај гинекологот што му е замена, бивша матична ми е. Покомплицирана не можам да бидам знам.
Трето тромесечје ке имаш најмногу нагони за мала нужда зошто тогаш бебе е големо и притиска во мочен меур . Пиј чај од брусница те смирува можеби си и преладена
Јас сум 21+5 бебе ми е долу цело време па како таа мавни така јас во вц одам си викам ако вака е 2ро сум како ќе биде во 3то али тоа е тоа здрави и живи да ни дојдат само
Јас сум 31 недела и така се чувствувам, без енергија,без сила за ништо,без волја,омалаксана,само лежам ... притисок 115 со 70 редовно,без варирање. Крвна слика во ред,железо во ред,се во ред. И јас незнам како да си помогнам
Здраво мешиња. Да ви се приклучам и јас од денес во второ тромесечие. Времево ми лета, иако само дома сум по цел ден Кога сум кај мешето имам многу малечко, минимално меше и сум поправена само 1кг си велам засега добро е. Во првото немав ни некои многу изразени симптоми, освен во 8ма недела што ми се гадеше од време на време, често одење во wc и ми се спиеше. Ама ова спиењево си продолжува и понатаму Но лесно поминав сепак, се надевам така и ќе биде. Бебуш уште незнаеме што е, но наредна недела сум на контрола па се надевам ќе се покажи што е за таман на мм за Нова Година да го изненадам Со лесно на сите да ни е и уживајте