Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Eve i jas da se priklucam kon grupava , 14ta nedela :) kazete mi dali imate glavobolki? Mene dva dena glava ke mi pukne :(

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Znam deka ima tema amniocinteza ama mislam deka tuka ste poaktivni pa bi ve zamolila za iskustva koj ima praveno amniocinteza i kade ?? Ve molam vasi iskustva i preporaki?

3. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Vo vrska so femibionot, go vidov izvestuvanjeto lrateno do site apteki. Pricina za povlekuvanjeto e sto odredeni karakteristiki na femibionot ne bile napisani na kutijata a trebalo da stojat, i kako sto vidov vitamin A ne se spomnuva. novite pakuvanja vekje se pusteni vo prodazba.

4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Doktor li ti preporaca za amniocinteza?Drugarka ima praveno vo Sistina,preku stomak se zema primerok.

5. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    mi preporaca doktor ama si bev i na drugo mislenje i nema da pravam, mnogu mi olesna

6. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.361
    Јас имав јаки главоболки во првото тромесечие. Ми помагаше само масажа на главата, со оглед на тоа дека неможеме ништо да пиеме. :/

7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс си имaм скoрo секoј ден глaвoбoлки,купив и нoвa перницa прoбaв и oд мaж ми дoрмеo перницaтa ништo не пoмaгa,сега сaмo нaсaбaјле имам глaвoбoлкa,рaздвижсм се oтидaм нa рaбoтa пијaм кaфе и пoмине ми нo секoјa неделa oдaм нa мaсaжa .Мене тoa ми пoмaгa пa прoбaј сo мaсaжa aкo сaкaш

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Мaченце кoлку гoдини си и дaли имa нешто сoмнителнo зa дa се прави aмниo ,треба дoктoрoт дa ти кaже,ете мене пред ехoтo збoревме сo дoктoрoт декa прискс се прaви и нифти нo зaклучи пoсле прегледoт декa бебенцaтa oдличнo си нaпредувaaт и немa пoтребa нo ете јас му рекoв прискa дa направам дa не ми е нa мисла.Искрено зa aмниoтo не сум зoштo бaрем и тoa малку штo гo имам прoчитaнo не ми се дoпaгa и треба мнoгу стручнoст кaј некoи писле aмниo нaстaнувa спoнтaн.Ништо немoрa дa знaчи дека е кaј секoј нo сепaк кoнсултaцијa сo дoктoрoт нa кoј си сигурнa дека му веруваш.

9. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    mimidjon fala ti mogu, bev na vtoro mislenje i d-r mi kaza nikakva amniocinteza, inaku mi preporacaa zaradi toa sto mi vidoa cisticki na mozoceto na bebeto.

10. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    I mene mi predlozija ako sakam amniocinteza ama rezultatite od skriningot bea super i ne treba da pravam.sega uste 2nedeli na pregled.osekate nesto vi stomak ili uste ne? Jas gasovi samo xaxa

11. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.361
    Јас деновиве осеќам како некое скокоткање кога ќе мирувам, ама незнам дали е од синко или си халуцинирам :D

На ivi78 и Stasija им се допаѓа ова.
  12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Како што ги читав повекето феминки во раниот период го пишале истиот проблем, ама им имат кажено дека ти сами се повлекуваат до 26недела а потоа може да е проблем ако не исчезнат недај Боже. И мене ми е страв сега за 4д само се да е добро мене гинеколог ми вели да одам на 22медела најдобро се гледало ама јас ке одам во 20недела, а вие во која недела ке одите или бевте.

13. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Mene d-r Adamova mi kaza 20 nedela najdobro bilo i jas taka zakazav za 20 nedela :)

14. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Jas imam zakazano isto vo 20 gn. Sosema pred kraj na fevruari. ;)

15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    I jas od nestrplivost porano otidov i me vratija, mi rekoa polna 21 vo 22 vlezena otidov za bebenceto da e pogolemko pri merenjeto na vnatresni organi ;)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    I mene mi rekoa vo 21 da odam..vprocem i od togas se pocnuva so 2 skrining

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јас сум во полна 18 та недела на преглед ,минатиот пат бев на 12 та недела и док.ми рече се гледаме за 6 недели на контрола .Што ке биде ке ви кажам за 2 недели .Може па пак во 22 рата ке ми закаже за скрининг.
    Дали има некоја феминка со близначна бременост ?

18. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    kristince51 moze da mi kazes na sto mislis ako ne se povlecat moze da e problem...? na kakov problem ti kazaa tebe ?

19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Леле не требаше да пишувам нешто што незнам, имаше други феминки што пишале за цисти и баш го тоа прочитав убаво за недајбоже да знам, а во врска со таа тематика немам други информации следи што ке ти кажат докторите, и стварно извини ако ти вознемирив, сакав да те охрабрам дека тие најчесто се појавуваат и сами исчезнуваат во подоцнежна бременост ако не пиши во труднички муабети можеби некој подоб ро ке ти објасни јас само тоа го прочитав , а ми е страв од 4д зошто имав крвавење во рана бременост и од тогаш се плашам дали се е во ред,само Мил Боже да е на помош за сите,па и за нашите бебиња што се наоѓаат во утробите.

20. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    194
    Хм!термин за скрининг 4д 20-22 недела амбуланта 37 во државна нема!?дали некој знае кој период ги пуштаат?или ако има некој било каква информација?!:(