Eve i jas da se priklucam kon grupava , 14ta nedela kazete mi dali imate glavobolki? Mene dva dena glava ke mi pukne
Znam deka ima tema amniocinteza ama mislam deka tuka ste poaktivni pa bi ve zamolila za iskustva koj ima praveno amniocinteza i kade ?? Ve molam vasi iskustva i preporaki?
Vo vrska so femibionot, go vidov izvestuvanjeto lrateno do site apteki. Pricina za povlekuvanjeto e sto odredeni karakteristiki na femibionot ne bile napisani na kutijata a trebalo da stojat, i kako sto vidov vitamin A ne se spomnuva. novite pakuvanja vekje se pusteni vo prodazba.
Doktor li ti preporaca za amniocinteza?Drugarka ima praveno vo Sistina,preku stomak se zema primerok.
Јас имав јаки главоболки во првото тромесечие. Ми помагаше само масажа на главата, со оглед на тоа дека неможеме ништо да пиеме. :/
Јaс си имaм скoрo секoј ден глaвoбoлки,купив и нoвa перницa прoбaв и oд мaж ми дoрмеo перницaтa ништo не пoмaгa,сега сaмo нaсaбaјле имам глaвoбoлкa,рaздвижсм се oтидaм нa рaбoтa пијaм кaфе и пoмине ми нo секoјa неделa oдaм нa мaсaжa .Мене тoa ми пoмaгa пa прoбaј сo мaсaжa aкo сaкaш
Мaченце кoлку гoдини си и дaли имa нешто сoмнителнo зa дa се прави aмниo ,треба дoктoрoт дa ти кaже,ете мене пред ехoтo збoревме сo дoктoрoт декa прискс се прaви и нифти нo зaклучи пoсле прегледoт декa бебенцaтa oдличнo си нaпредувaaт и немa пoтребa нo ете јас му рекoв прискa дa направам дa не ми е нa мисла.Искрено зa aмниoтo не сум зoштo бaрем и тoa малку штo гo имам прoчитaнo не ми се дoпaгa и треба мнoгу стручнoст кaј некoи писле aмниo нaстaнувa спoнтaн.Ништо немoрa дa знaчи дека е кaј секoј нo сепaк кoнсултaцијa сo дoктoрoт нa кoј си сигурнa дека му веруваш.
mimidjon fala ti mogu, bev na vtoro mislenje i d-r mi kaza nikakva amniocinteza, inaku mi preporacaa zaradi toa sto mi vidoa cisticki na mozoceto na bebeto.
I mene mi predlozija ako sakam amniocinteza ama rezultatite od skriningot bea super i ne treba da pravam.sega uste 2nedeli na pregled.osekate nesto vi stomak ili uste ne? Jas gasovi samo xaxa
Јас деновиве осеќам како некое скокоткање кога ќе мирувам, ама незнам дали е од синко или си халуцинирам
Како што ги читав повекето феминки во раниот период го пишале истиот проблем, ама им имат кажено дека ти сами се повлекуваат до 26недела а потоа може да е проблем ако не исчезнат недај Боже. И мене ми е страв сега за 4д само се да е добро мене гинеколог ми вели да одам на 22медела најдобро се гледало ама јас ке одам во 20недела, а вие во која недела ке одите или бевте.
I jas od nestrplivost porano otidov i me vratija, mi rekoa polna 21 vo 22 vlezena otidov za bebenceto da e pogolemko pri merenjeto na vnatresni organi
Јас сум во полна 18 та недела на преглед ,минатиот пат бев на 12 та недела и док.ми рече се гледаме за 6 недели на контрола .Што ке биде ке ви кажам за 2 недели .Може па пак во 22 рата ке ми закаже за скрининг. Дали има некоја феминка со близначна бременост ?
kristince51 moze da mi kazes na sto mislis ako ne se povlecat moze da e problem...? na kakov problem ti kazaa tebe ?
Леле не требаше да пишувам нешто што незнам, имаше други феминки што пишале за цисти и баш го тоа прочитав убаво за недајбоже да знам, а во врска со таа тематика немам други информации следи што ке ти кажат докторите, и стварно извини ако ти вознемирив, сакав да те охрабрам дека тие најчесто се појавуваат и сами исчезнуваат во подоцнежна бременост ако не пиши во труднички муабети можеби некој подоб ро ке ти објасни јас само тоа го прочитав , а ми е страв од 4д зошто имав крвавење во рана бременост и од тогаш се плашам дали се е во ред,само Мил Боже да е на помош за сите,па и за нашите бебиња што се наоѓаат во утробите.
Хм!термин за скрининг 4д 20-22 недела амбуланта 37 во државна нема!?дали некој знае кој период ги пуштаат?или ако има некој било каква информација?!