Zdravo devojki, jas sum 14 nedela i imam bolki od levata strana, na doktor kazav, mi rece nemozi da e od jajnikot, taka se cuvstvuva od sirenjeto na matkata. Sepak jas sum zagrizena ve molam za sovet. Se napiv magneziun i b6 i momentalno lezam..
Дали примаш прогестерон превентивно? При поголеми болки се дава и прогестеронска подршка. Иначе нормална е умерена болка во пределот на матката од време на време
Дали имате во второво тромесечје проблем со столицата? Си имам одвреме навреме запек и подуеност. Бебуш од пред некој ден почнав да го чувствувам убаво 18+4 сме
25 gn nikakov problem so stolica ni hemoroidi fala bogu ama sekoj den pocnuva so smuti i plus barem 1.5 l tecnost generalno voda vo tekot na denot. Rucek so salata so maslinovo. Dali e do ova dali ednostavni kaj mene e taka ne znam. Pred bremenost ne sum imala isto vakov problem, a ishranata e taa samo smutivo mi e ekstra sega radi ovosjeto
Ако болките ти се поизразени барај да ти ги продолжат. Немаш штета од нив а плус ќе ти ги ублажат грчевите и превентивно делуваат како подршка на бременоста
Ги избегавам бидејки шеќерот ми е на горна граница Пијам линекс повремено за да ми се среди ама незнам колку е тоа добро
Здравооо на сите. Денес влегувам во 14 та недела, второ тромесечие, па ќе се читаме♡ П.С - Кога почна да ви расте мешето? Моето абер нема
Јас сум 14+5 и имам малечко така минијатурно стомаче. Сите ќе помислат дека сум прејадена да ме видат, не бремена Без гајле, ќе почни кај да е
Добив резултати од корона не е ЈУПИИИ едно гајле помалце... Уште да се средам со ова што и да е сируп капки панадол и само течности храна посува ептен малце...Беба конечно убаво мрда сношти и денес е супер пу пу машала и незе и дојде подобро душичка мислам си го изнамачив бебенцето.... Како и да е да ја почниме неделава позитивно и да влезиме позитивно во Новата Година Ве гушкам сите и да ви честитам пред време Среќни Новогодишни и Божиќни Празници на сите.Во Новава да бидеме по весели насмеани, а за наредната бебушките до нас ќе бидат.... Ве сакам сите останете позитивни и да си бидиме поддршка една на друга.
Супер, баш ми е мило. Уживај сега во празнициве. Туку девојки што да правам со леукоцитиве, постојано ми се покачени. Некако со исхрана може да се регулираат? Цела бременост ми велат не е страшно, нема ништо, но сепак незнам.
Леукоцитите нормално е да бидат покачени во бременост не се секирај и мене ми се покачени само тие хахах
Mila nemam grcevi,.ama cuvstuvam. Bolka na lev jajnik kako vo ovulacija.. A dali mozi da e od neredovno odenje vo wc? Sepak ke vidam denes ako imam uste ke se javam kaj maticnata...
Да од не редовно одење во вц е јас имам такво пецкање како да притиска нешто ако не сум долго време појдена во вц .... Консултирај се ама мислам дека се работи за тоа