Се плашам затоа што со првата бременост цело време бебето беше наместено со главчето нагоре и никако не се спушти надоле плус се породив во 37гн ем болки ем отворена ама морав царски не беше наместено ко што треба, е заради тоа се плашам сега како ќебиде некако ми се чини дека е рано наместено, незнам и од првиот царски има до сега 19 месеци
Девојки дали во 23 недела сте имале/имате зголемен вагинален исцедок? Значи мислам дека цел ден сум водена ....
Добро е ако е во ред значи мислам на 3 недели го имам вака пообилен хахаха се добро само нека поминува Фала миличка
Нормално е, јас и со првото така имав и сега исто, брисеви во ред од све. Тоа е некој вид заштита на бебето.
Е добро е тогаш малце испаничив денес исцедок зголемен болки во ногата и половината па ми дојде многу Фала ти миличка
Мамички ја вчера навечер испаничив - имав некоја тапа болка кај десниот јајник, испив б6 и заспав. Кога се разбудив по 2 саати уште ме болеше, и еве утрово фала богу не. Вчера за малце и паничен напад ќе добиев, не знам зошто ама деновиве сум постојано под стрес за бебето. Дали е нормална болката?
Мене многу ме боли половината, крајот на рбетот кај крстот, ако седам едвај можам да станам, и грчеви ме прободуваат во јајникот посебно десен кога ке станам, мислам дека е нормално, тоа е.
И јас имав болки во половината и грчеви исто така и болки во ципите.Почнав да пијам МАГЦИТРА по 2 пати на ден.Негде се околу 900 ден. Пробајте и вие мислам дека ке има ефект.А воедно да ве прашам дали знаете кој гинеколог е на смена во петок на 8 јануар во ГАК во државна болница.
24 недела сум, имам болки во левиот препон, а и незнам зошто како ниско да го осеќам бебето да ме клоца, до последната контрола си беше таман се, не ми спомна Д-р дека е ниско.Дали е рано за уште да се качи горе или спуштен е (недај боже) доле бебо?!
Zdravo mesinja, 18ta nedela sum I ova mi e vtora bremenost. Poslednava nedela cuetvuvam nelagodnost kako da imam urinalna infekcija ili cistit I imam konstantno sekret Belo pranje. Pred nova godina napraviv urinokultura ne se utvrdeni nikakvi bakterii privatno ja praev aj za posigurno. Vo 16ta nedela brisevitr MI Bea uredni edinstveno kandida koristev makmiror vaginaleti. Ke zamolam za sovet predlog. Izvinete za fondot I srekna nova godina!!!
Зашто мислиш дека имаш некоја инфекција? Нелагодност во бременост и бело прање е нормална работа. Јас од почеток имам бел исцедок не многу густ но редовен Штом немаш бактерии не се секирај безпотребно. Сепак можеш да си пиеш чај од брусница и магнезиум
Zdravo devojki. Dali nekoja od vas piela sumamed (azitromicin) vo tek na bremenost? Mi najdoa mikoplazma na brisevite ama resistentna e na eritromicin pa mi gi prepisaa ovie.
Јас бев позитивна на ковид и кога се консултирав со др Таше од Плодност за терапија ми рече дека ако се влоши кашлицата ќе треба да пијам сумамед и дека е дозволено а бев 6-7 недела.Така да ако ти е препишано од матичен гиниколог или тој што ти е следи бременоста мој совет да си го пиеш сумамедот зошто повеќе штета можеш да имаш ако не ја излечиш микроплазмата отколку што ќе се напиеш антибиотик
Мамички смее ли да се пие чај од мајчина душица во бременост ? Свашта читам на интернетов и поделени мислења еден тон ...
Mene mi kazaa po 1 sholja caj i kafe moze da se pie vo tek na den. Da ne se pie poveke vo tekot na denot.
Zdr posledna mestuacija imav 18 noemvri spored doktorot 3 4 5 dekemvri mi bea plodni na 22 dekemvri parev 2 testa pokaza pozitivni na 28 dekemvri bev na prv pregled mi kaza dok so srekja bremena si segledase mala tocka spored poslednata menstruacija togas dok reve 5 nedeli i 5 dena si..Denes bev pak na kontrola bebenceto pocnalo da se razviva porasnato e ama dok rece tuka mi pokazuva deka tek sega si 5 nedeli i 5 dena a ne 6 neli i 5 dena sprema poslednata menstruacija sum vlezena u 2mesecec no dok rece deka moze pokasno se zacnalo i imam hematom mal no sepak go imam nedaj boze moze da dojde do krvarenje i da go isfrli plodot mi rece miruvanje non stop inekci progreson denes edna i u petok uste edna i utergeston vaginaletki sekoja vecer dobro e do sega sto nemalo nikakvo krvarenje dali nekoja imala iskustvo ve molam za mislenje dali e mozno po menstruacija da izlaga 6 nedeli i 5 dena a na pregled 5 nedeli i 5 dena i mnogu se plasam za hematomot ve molam za iskustvo i mislenje u ponedelnik sum pak ba kontrola da vidime dali ke se slusne srcenceto..se izvinuvam za dolgiot post