Здраво мамички, ние сме 25/ 5 недели. Бевме денес на контрола. Грлото на матката 3,88 мм. Бебето е како за 27 недела и докоторката ми кажа да направам обавезно за скриен шеќер. Каде да одам да правам на приватно, не ми се оди во државна со короната.? Дали грлото на матката е добро? Поздрав и бакнежи до сите мешиња!
Со што те прегледаа? Јас денес исто бев и ме прегледаа само на ехо... и ми рекоа се е океј, да не те чепкам и вагинално. Тебе вагинално или на ехо? Ти мереа нешто?
Вагинално ми мереше грло на матката и ми правеа тест за ПХ на вагината, за случајно да не имам инфекција. И ми правеше ехо. Одам во ре-медика.
Каков е тој тест за ПХ на вагината? Јас одма во Ремедика кај Димитров но тој никогаш не ми спомнал за тоа
Ти ставаат една лента во вагината, треба да стои десет секунди. Доколку е црвена, изразито црвена значи имапроблем со ПХ. Можеби грешам со името, ама мислам дека тој тест го има и за домашна употреба.
Mene mi go pravese ova, ako dobro pamtam okolu 16 nedela. Bas kako sto opisa @Elenica*Petrova merenje cervix i ph bese pregledot
Mamicki za kazav vtor skrining kaj dr. Dimcev, 20n4,5 den.. Se nadevam e ok. Ottamu mi rekoa 21 ili 22 ned ama trebase da cekam 2 nedeli da za kazam deka nemale raspored. I posle mi vika moze i ako sum 20 ned so nekoj den... Sto ke kazete dali e ok. Se nadevam ne izbrzav... Tie sto bile dali otprilika togas odele... Ili se posle 21n.ve molam za mislenje
Sestrava mi rece prvo 21bili 22 ama 3pati zvonam za da za kazam... Daj Boze se da e dobro.. Mi olesna, malku...
Stomacinja pozdrav!Imam edno prasanje.Vo moe vreme koga jas ragav nemase volku ispituvanja ama sega go cekame prvoto vnuce i ne sme zapoznaeni detalno so ispituvanjata a i maticniot ginekolog ne ni se pogodi ,dosega snaata bila na nekolku pregledi a bidejki za 2 skrining nemase termin otidoa privatno vo Remedika se sto moze da se vidi vizuelno bebusot e dobar i dobro se razviva ,samo na izvestajot najdole napisale obavezno da ispita AFP i povtorno nema termin i pravea privatno vo Abicena .Rezultatite ne ispadnaa dobri ,za 25 ned.najvisokata vrednost moze da e 120 a kaj nea e 167 sto e sredna vrednost za 36 ned..Ako nekoja od vas imala vakov problem ili e doktor ke ve molam odma pisete mi ,po ova sto go citam na int. se plasam a na nea nisto ne sum i rekla vo sreda e kaj maticnata so rezultatite. gledam se plasi a i mlada e ima samo 20,gledam se da i se najdam ama ginekologot katastrofa neznam kade i dali da barame drug.Kolku mozam ke se ponudam i site drugi pregledi da gi pravi privatno ama pa i preskapo bre.Pozz.i so lesno na site
Здраво мила. Ка Здраво мила. Како си? Што направи? Како помина кај др Димчев? Вагинално или абдоминално.. Колку време те прегледување?.. Ти пишав л.п.
@Prolett се помина супер околу половина час ме прегледуваше на абдомен И тебе се надевам ќе ти каже исто дека се е океј со бебуш не се секирај докторот е одличен
Бевме на преглед.Бебка е супер порасната е прчлата наша 695гр е.24+6 а според ехо 24+2. Се е во ред со протоци папучна срценце фала му на Бога контракциите биле нормални и се почесто ќе сум осеќала освен ако не биле со болки тогаш ќе е јавувам ..... сега контрола на 24 Февруари 6 недели многу ми се гледаат ...хахаах Ве гушкаме
Леле срцка мала И јас ќе одам наредна недела да си ја видам, ми рекоа на контола по 4 недели, но јас ќе му одам после 3, неможам да издржам
Мислам дека добро ти е грлото, а скриен шеќер можеш во Авицена, јас таму правев пред 2 месеци одприлика, платив 400 ден.
Јас ќе си викам ,,Издржи ајде не закажувај пред време издржии'' се надевам ќе издржам 6 недели ако не на 3 ќе му појддам хахаххаха