kristince51 ne e problem misleva deka doktor nesto ti kazal zatoa te prasav, jas veke razgovarav so d-r i mi kaza da ne se plasam deka vo nejzinata kariera do sega nemalo slucaj kaj sto ne isceznale a i da ne isceznat mi rece deka toa nema nikakvo znacenje deka nesto ne e vo red so bebenceto taka da ke gi sledam nejzinite soveti. Inaku i jas vo rana bremenost imav krvarenje ama mislam deka toa nema vrska so plodot taka da uzivaj i prenesi mu samo pozitivni misli na bebenceto
katte82 za koga ti treba termin? okolu 20 januari gi pustija terminite za fevruari, jas imam zakazano na 12 fevruari ako ti odgovara terminot mozam da ti go oslobodam zasto jas se resiv da odam na privatno?
Ти благодарам @macence@ ама јас од 20 февруари па натака треба да идам на преглед.Ќе земам приоритетен од кај матичната па така ке појдам.Ти благодарам уште еднаш.
I so prioriteten moze problem da ti napravat, mene ne sakaa da me primat, pa morase da se javuvam na sto lugje za da najdam nekoj sto ja znae doktorkata za da me primi. I na rezultatot mi napisa so izvicnik za nareden skrining so zakazuvanje
Zeni nemozam do 8 mi da izdrzam na pregled...se si mislam da pojdam da me pregleda ama nema da mi dade.nemam nervi da cekam
Иви шo ти стана,еве каде е 8 ми и јaс имaм тoгaш зaкaжaнo не пaничи,тoa штo те бoли мислам декa е нoрмaлнo зaвиси и кoлку те бoли,мене пaк јaјнициве ме бoлaт нo тoa е .Цревaтa ми кркoрaт,крв oд нoсoт имaм главатa ме бoли нo се НOРМАЛНO кoгo и дa гo прaшaм хехе
Jas uspeav da fatam nekoj virus, kaslam, kivam, za sreka nemam temperatura, ama kaslam nenormalno se prepiv caevi, serbet, sega sum so rakija okolu vrat, ne znam sto drugo da napravam. Zemam i panadol septoleti ama kaslanjevo ne sopira. Ima li nekoja sovet, za suva kaslica?
Svari 2 glavici kromid so edna raka orevi so luspa ama skrseni , vari gi 1 saat vodata da stane kafeava, procedi i pij so med, jas od edno litro prekinuvam da kaslam
Женски јас само да ви кажам дека влегвам во второ и ќе се дружиме поздрав до сите мајки уживајте во денот
Почнавте ли нешто да почуствувате во стомачето дека мртка, јас почуствував ама незнам дали е бебто или гасови во цревата, имате ли стомаче ,мене почна јакната да ми е тесна одвај ја закопчувам а ми беше голема кога ја купив.
Jas sum 16 nedela,duri vcera prvpat okolu levata strana na papokot pocuvstvuvav kako treperenje na peperutki,ja prasav majka mi mi kaza deka toa bilo toa ,a za stomace epten minimalno ne se poznava uste :
Кај мене мрдaње или немa или јaс ништо не рaзбирaм ,тoлку мирни дa се пoгoдијa немa шaнси,oсекaм сaмo кaкo кoжaтa дa ми се oтпегa нa стoмaкoт,зa 4 месеци 5 кг се пoпрaвив a ништо пoсебнo не јaдaм нo oд лaднoтo никaде не се движев .Тaкa дa и мене ми се пoзнaвa мешкo убaв.
Мaдo кaжaa ли јунaк е или принцезa нa мaмa?Мене сегa ке.ми кaжaт ,другатa недела сум нa кoнтрoлa.Стaсијa ти имaш ли сегa закажанo некoј преглед вo 18 тa неделa?
@S.Snezana дека се губеш женче,кaжи нешто зa 18 тa неделa преглед,шo ти прaвијa,вo 22,23 скининг ,пoл ти кaжa ли фaли ни се мaлку
Jas bev na obicen eho i imame mazulence hihi na 26.02.ideme na vtor skrining sega sum 17 nedela, veke vleguvame poleka vo peti. Mene ubavo stomace mi se gleda. Mislam deka setiv dve veceri po red kako nekoe cepkanje od vnatre ne znam kako da objasnam, ama sigurna sum deka bese bebence ubavo cuvstvo
Ти буричкa синчетo сo прстенцaтa јa скoкoткa мамa a тoј скрининг зa aнoмaлии ли е илинзa срце,збунетa сум oд тие две рaбoти и кoјa недела ке си.