Оо многу се 6 недели али и дека постојано дома и само на тоа мислам. Ај да беше времево потопло или барем да ја немаше коронава пак ќе излезиш ќе смениш мисли и можеби ќе издржев или барем така си се тешам дека ќе издржев.
Од денес 27ма недела, до наредна среда па се префрлам во трето тромесечие Второво тромесечие ми помина онака, немав некоја тешкотија освен ковид деновите и моментот кога ми соопштија дека после породувањето немам работа.. Во секој случај важното е дека бебе е ок, напредува согласно неделите. Понеделникот бев на редовна контрола, потврдија уште еднаш дека е синко па ќе можам конечно да поверувам и да почнам да си купувам работи за бебе. Станување на секој саат за во вц и апетит лудница, тоа ми е секојдневие ..
Зошто не веруваш дека е машко бебе ? Јас се уште не сум почнала да купувам ништо од што не ми се верува дека е машко Незнам психава ме мават некогаш дека после две женски навикната се на розево и некако сега дур не се роди бебе не им вервам на ефоно
Ние сме женска фамилија, од страната на мм пак строго мажи. Јас досега не сум држела машко бебе, не сме имале ниедно во опкружување.. Па и на скрининг 2 не се покажуваше се криеше со ноџињата, докторот се пошегува женско било штом се криело и толку, си се убедив пак дека нема шанси јас машко да родам. Арно ама видов ку*ле и составни делови во понеделникот па сега знам дека е маже.
Мамички најважно да се здрави и живи, дали машко или женско не е важно, важно е само да ги износи е и донесеме на свет, здрави и живи... Со божја волја... А за се друго се учи и стекнува искуство..
Друшки 19 недела сум од вчера потечна столица а денес скоро пролив имам.Прочитав во некои претходни објави дека може од магнезиумот да е,пијам насабајле и навечер и пред 2-3 дена го смнеив бидејќи претходниот многу ми се повраќаше.Некое искуство?
Maticnata mi rece do 1 gram dnevno odnosno sabajle i navecer ama vo pravo si ke smalam na edno dnevno
Abe vidi ja ne sum doktor moze i ima zoso ti rekla taka. Jas koa prasav kakov i kolku magnesium mi rekoa bilo koj zemi si od onie direkt po 400 dnevno ne ti treba poise
Ако немаш никакви болки, или грчеви, повеќе од 500 мг. во денот, не ти треба, до 1мг. во денот обично даваат ако имаш грчеви, болки, болки во мускули, и сл.
Да мила имаш боја а имаш и бела со натписи,јас имам ваква како на сликата првата,подарок ми е од сопругот и искрено само со неа спојам веќе два месеци и повеќе.Цената е 1600 плус 120 денари достава
Немам болки онака некаогаш како затегнување на левата страна ама знам дека се раширува матката и дека е нормално. Да мене не ми текна пијам две плус минимално имам и во фемибион 2 и се собира околу 800 мг да пијам.Ќе се корегирам дефинитивно не ми треба поголема количина
Јас бидејќи пред да останам бремена спиев само на стомак откако останав ми беше шубе и неможев никако како да си ја наместам ногата и затоа ја земав