Перницата е одлична, во првата бременост ја користев од 9та недела до крај, секое сабајле мм одвај чекаше да заминам на работа за да ми ја земе. Арно ама сега ќерле не дава да има во креветот нешто плус, ја тегне додека не падне од спална и вика етеее чаоо Последната недела и го одделив креветчето од спалната па вечер пак ќе пробам да си ја земам перницата
Mene mi e mnogu seklet i zesko navecer. Ne mozam da si za zemam pozicija, de levo, de desno, nekogas na grb, duri i se mi smeta... Se mislev i jas dali da zimam pernica, mm saka da mi zema, koga se vrtam cela vecer i nemu mu smeta... Toj gledase na ovaa stranahttps://www.facebook.com/marketplace/shops/item/2216479281699982/?referral_story_type=shop_pdp_share_deep_link&referral_code=shops_pdp_share
И јас многу сакам и претходно ептен јадев... а дали смее или не незнам, но сега јадам ептен малку, неможам без ич
И јас претходно многу јадев, немав јадење без луто... ама сега не јадам, ептен пикантно.. ама не ми е тоа тоа хахаха
I jas isto ama nekako se naviknav, prvo na grb pa sega na stomak...stoznam ako pocnat bolki ke si zeam sekako nema da trpam
Јас никогаш не сум сакала луто но сега во бременост многу сакам. Јадам пиперка лута во павлака. Не е ептен луто али убаво ми доаѓа а и циркулацијата ја подобрува така да мала количина не гледам зашто би било штетно
Јас се исто што сакав пред бременост, сакам и сега. Тоа што не го јадев и сега наможам да го смислам. А мислев пример дека боранија можеби ќе почнам да јадам
Мене ме интересира должината. 140/145 цм како беше, целата перница или така свиткана е долга толку? Ај кој ја има да ми каже. Јас кај што работев должината на цела беше толку па вака ко потковица упола доаѓа, а гледам по сликиве мн големки,ако е така свиткана околу 140 мн убави ми изгледаат
Јас имам земено перница за трудници и стварно супер ми е спиењето реткоо ептен некогаш да се завртам на грб само на лева страна гледам да лежам а на десна сега па и како притисок имам .... така да сите што сте во можност и ако имате потреба да си ја земите