Јас си нарачав од pillow lala таа од 1600. Пребарав на интернет и доста позитивни корисници има. А и значи тоа што може да се пере навлаката да не треба цела во машина да ја ставам, ако и воопшто би ја собрало пошто мојата е slim Може е малце поскапа но се надевам дека е одлична. Штом ќе ми стигне ќе споделам искуство
Јас спијам со син ми, има 3 год и за перница немам шанси, тој колку лошо спие ке ме истурка некоја вечер скроз, а голема ми е спалната.
Devojki cekam rezultati od torch, vo sreda rezultatite ke se gotovi.. Imam golemi panicni napadi, imav i ored nekolku godini no se. Smirija sega povtorno se pojavija. Citam i kniga i pesacam se pravam da ne mislam no sepak gi imam
Мамички здраво . Имам 27 години , без претходни абортоси и сериозни инфекции ( освен Кандида ) , крвната слика ми е супер , д'димери , хемостастаза , мокрача се е во ред . Бременоста ми се одвиваше сосем нормално , си пешачев редовно , секс 4,5 пати неделно со внимание , без кревање тешко и нервози, но во 20 недела и 5 дена ми се случи да прокрварам малку при мокрење ( крварењето е или светло розево исто како пред да добиеш или е темно кафеаво како што кога завршува менструацијата ). Најчесто имам само некоклу какпи на тоалетот при бришење , а понекогаш и во wc шолјата . Веднаш отидов до матичната и која ми утврди placenta previa . Отидов и на второ мислење во приватна клиника и ми ја дадоа истата дијагноза . Ми дадоа терапија од 6 инекции Progesterone depo 250 mg еднаш неделно , Utregesteron 200 mg 3 пати днвено орално да ги зимам , Pancef еднаш дневно за превенција на инфекција , како и Linex Forte . Ми забранија секаква физичка активност , буквално само лежење и до wc да одам , потешко од чаша вода да не кревам . Инску фала Богу бебенцето е супер , и crevix ми се супер . Веќе 3 дена сум на терапијата и знам дека е прилично рано , но крварењето не е сопрено во целост . Дали сте имале вакво слично искуство , кога ви престанало крварењето и кога ќе почне да се крева плацентата ( и дали воопшто ќе се крене во ваква состојба ) ? Ве молам за мислење за состојбата и секој совет плус е добредојден .
Првата бременост во 4 ти месец имав исто обилно крварење но само еден ден , исто плацента превиа , примав утрогестан терапија и повеке бев во одмарање. После немав некои компликации си тераше во ред бременоста . Со лесно мајка се ке биде во ред
Здраво мамички. Како сте? Сакам да прашам дали на некоја од Вас кога кива од носот и излегува засирена крв, како топчиња? Најчесто кивам наутро, понекогаш и навечер. Парченца крв, и ситни и мали... Понекогаш проѕирен, некогаш бел секрет ама многу ретко. Не сум прашала др. Пијам понекогаш парацетемол, и ми олеснува, ама се ли да пијам? Не спијам на ладно, а сум мн секлетлива, и бев, ама сега има моменти многу.. Една другарка кога беше бремена и таа имала таква ситуација и др и рекол нормално било..
Da na mene, mi se zatnuva nosot ko da ne mozam vozduh da zemam. Prskam marisol kapki cisto za da omekne toa da moze da go ispraznam polesno.
Мене некогаш ми се случува, ретко. Матичната ми рече не е проблем, само вит ц да пијам и толку. Друго не користам, а и немам толку голема потреба.
Често имам крв откако сум бремена, не тече ама ќе издувам нос или ќе почне нешто да ми смета ќе го дувнам цела топка крв. И мене ми рекоа вит ц, ама јас си имам многу слаби капилари. Не се секирај
А дали на некоја и се случува при кивање, при станување од кревет, при вртење во спиење да има болки во долниот дел од стомакот? Т.е и не е баш болка, незнам како истегнување повеќе ми личи, некоја тапа болка некогаш ми се случува, не постојано... 17+3 сум денес, ова од пред неколку дена ми се случува.
Јас ги чуствував сличните болки , тапа болка како јајник да те боли , понекогаш во препоните . Најчесто се јавуваше после пешачење , стоење, подолго седење, станување , наведнување како и вртење во кревет. Не им обраќав многу внимание бидејќи мислев дека се нормални болки , ама кај мене излезе причината placenta previa . Последниот преглед матичната ми рече дека се е ок (дали мислела дека сеуште е рано бидејќи бев 20 недела па дека плацендата ќе се крене сама по себе или не видела убаво незнам ) . Како и да е ,не ме предупреди за ниска плацента со што можеби со соодветен одмор немаше да прокрварам ... Затоа убаво си прашувај се и секогаш барај второ мислење кога не си сигурна .