За аномали се гледа на 4д не на обично ехо, а се прави од 18-22 а од 25-27 скрининг само за срце @Stasija јас и ти сме еден ден разлика и јас полни 17утре терам па ке раситниме 18 нека даде Боже и да раситнеме ја 40недела .
Јас сум 18+3 деновиве треба да одам на преглед... Инаку јас веќе чуствувам почесто чешкање во мешето, и татичко е љубоморен бидејќи не го чуствува... Инаку и меше имам машала,почнаа фармерките и панталоните да не ме копчаат,ќе мора да си купам труднички
Daj Boze, uste i ako ke se poragjas na Drzavna ke bideme cimerki hihi znaes pol na bebence? Jas slusnav deka dr Livrinova sve gleda na vtor skrining i srce. Ke vidime na 26.02. sto ke ni kaze dali treba da odime pak na poseben pregled za srce. Jas togas ke bidam kraj na 20. nedela. Kolku mi e milo sto citam raspolozeni i ubavi statusi
slabo se falam vistina , bebenceto e masko vo nedela sum zakazana za vtor skrining sekoj den obavezno po nekolku pati go sekavam kako mrda i apetitot pocna da mi se zgolemuva
Мамички ајде и јас да ви се придружам во второ тромесечие, утрово бев на преглед бидејќи од петокот па цел викенд бев со температура па насекирана за бебуш да видам дали е се во ред. Фала му на бога бебушко е супер по големина сме 15+3 секогаш ми оди заедно со г.н или една недела понапред се надевам дека не е нешто лошо тоа валда подорбо е да е понапредно отколку да заостанува. И да маже ќе биде така кажа докторот рече дека бил многу многу сигурен убаво се гледа, а јас од возбуда уште неможам да се соземам сакав девојче ама знаев цело време дека ќе биде маже, здрави и живи да ни се и со лесно да си ги донесеме ништо друго не е битно
Mame sigurno ima ama ne si se zadlabocila,nezno i kratko treperenje,a n mese sigurno ke ti se poznava vnatre si igraat dvajca. Jas taa nedela ke odam na eho da go vidime bebo,pocetok na mart sum na skrining.Prvicno u 12-ta nedela mi kazaa masko,ovaa nedela sigurno ke ni go potvrdat polot....bravo bravo site mazista,od kaj ke barame zeni,ajde @mimidjon neka ima devojcinja da se osvatime
Ајдее и јaс сакам женски нo слaбa рaбoтa гoдинaвa нa ку..нцa е пoвеке ке видиме ,некa се живи.и здрaви сaмo
Hehhe i jas sakav devojce, ama neka e zdravo i zivo i mazence moe hihi i mene mi e napredno edna nedela, toa e sosema vo red
Кога ќе ми текне колку го чекав и посакував ова бебе се осеќам лошо што и за момент се разочарав дека не е девојче, да сме здрави и живи што е за нас ќе си дојде. Сега да си ги чекаме јунаците наши
Mamicki, dali nekoj od vas e na patoloska preku komisija. Kolku docni plata preku fond imate li nekoja info?
Sega prv mesec mi e preku fond. Odvaj cekam da primim plata, sekogas na vreme primav i sega mi e malce sok sto docni, samo se nadevam nema da e poveke od 10-15 dena.
I mebe stasija mi e prv mesec,tuka nekade sme so nedelite,daj boze za brzo da bide,ako ima nesto ke ti pisam
Devojki da ve prasam do sega imate zemeno brisevi za mikrobiologija? Vo cela bremenost kolku pati treba da ni zemat? Mene mi zede maticniot vo 13 nedela bea.vo red samo kandida imav i maticniot mi rece nema potreba povejke da zemime a imam cesanje mi rece deka e od kandidata deka nema problem ne sum bas spokojna bas mi e strav od ovie bakterii se mislam dali da.pobaram pak uste ednas so mislite vie...
Sama ako ne si pobaras nema ,se salam,neznam kakva ti e rabotata,vo mojov slucaj rabotata iako mi e kancelariska,e stresna.
Ako e kandida neka to dade nesto,mene taka me cesase mi dade gino daktarin, ama posle toa mi bese strav,imav nekoj miris i ja terav pak da mi zeme brisevi i ispadnaa ok.Pobaraj si ako mislis deka treba