Ќе биде здравје само, да сме добри.. Да се чуваме.. Јас се мислев меѓу неа и Димчев, ама Димчев го избрав.. Ајде ќе биде..
@HelloHello Како јас да го пишувам ова Иста сум... @SnaataНека ти ги провери протоците, хемостаза да си направиш. Ако е се ок нема зашто да се грижиш секое бебе е различно
Девојки, ви се случило ли да ви потече колострум до сега? Јас сум 24+4 и сабајлево од едната града ми имаше потечено течност, мокра ми беше пижамата. Дали е нормално толку рано?
Здраво мамички Јас сум 24 недела, но пред некое време интензивно ме боли под градите (под/зад ребрата) од десна страна и во истата точка на исто место и назад. Дали некоја се соочила во ваква болка, има простор за паника? мене ме загрижува поради тоа
Мене матичната ми рече, не е нормално да имаш било каков исцедок од гради до кај 9ти месец, освен оној густ колострум. Ама нашите генерации биле "мутирани" и се се очекувало да е нормално.
Е ај сеа, а ако земеш на читаш по интернет вика дека не е ништо чудно да се случи. Мојава матична е на одмор до следна недела, па на преглед ќе ја прашам баш.
Прашај, и јас ја прашав, така ми одговори, јас немам толку течно, секој ден како густо бело, и го измивам зошто ме нервира да го гледам така.
Мамички, правев денес крвна слика... и железото ми е од макс 31, мене ми е 30.7 ... да не е многу тоа? И имам + во слуз на мокрача, се разбира некој?
Ооо супер ти било железото тебе Кажи ми како успевате што се храните ? Мене стално на бременост ми паѓа, сега ми е 6,7
Значи врска немаммммм... мислам дека повеќе ми е генетски. Сестра ми исто и пукаше железото во бременост, а освен пре мама и магнезиум ништо друго не пијам од суплементи. Е се хранам поздраво овошје, зеленчук.. ама нормално... и јас се чудам од кај 30 железо
Ич не се мисли дека колку појке ке се ближи пороѓајот повеке ке паѓа дека бебето зема од мајката нормално
Моментално пијам фероглобин ке видиме наредна контрола како ке ми е крвта . Планирам ферсан фотре да ги пијам, ако не ми се качи последна опција ми е тотема
Ништо страшно,мене ми беа 23..еден период,.во бременост секако се зголемуваат.14 е сосема во ред за време на бременост
Леукоцити не се испитуваат во бременост, како што знам, и да се покачени не е страшно. А железото добро е што е повисоко, јас имам 7 железо, со зеленчук, овошје, плус суплементи сум секој ден, и еве 8ми месец малце подобро е само, тоа нема врска според мене, како ти било претходно така ќе си биде, или па уште повеќе ќе се намали, барем така е во мојот случај.