Нормално е леукоцитите да се лесно покачени и седиментацијата малку забрзана. Мене серумското железо од почеток на бременост (и претходно) ми е од 28-30, а хемоглобинот на долна граница, 125 највисоко.
Како е означено железото во крвна слика, никако не можам да го најдам не е ваљда да не сум го испитала до сега, последен пат правев на 08.01 во Авицена, под која кратенка да го барам?
Девојки помош!!! Во уринокултура ми пронајдоа 75 000 /ml Enterococcus species, бактерија. Ве молам споделете искуства. Јас сум 27 недела. Дали може да предизвика нешто страшно, секако од утре ќе примам и терапија, ама чекам да ми стигне антибиограм за да знам какви апчиеа да пијам.
Јас од крвната слика добивам 2 листа...на едната ми е хемоглобинот си стои Hgb,a na drugata mi e Fe..
Матичната за втор скрининг ми ја препорача др. Петрова од Ремедика, за две недели од сега.Колку чини втор скрининг таму и што мислите ќе има слободен термин?ако нема кај неа, кај друг нема врска
Јас бев кај неа...4400 или 4500 платив...за термини не знам како е мене ми закажа др.Петановски од Ремедика,дека таму ја следев бременоста.Инаку сум задоволна ,повеќе од пола саат ме гледаше и објаснуваше што гледа за секое органче убаво
Zdravo. Denes imav prv pat slabo krvarenje so svetlo crvena boja. Inace 16 nedela sum. Ne mozam da ja dobijam maticnata. Vo meguvreme staviv utrogestan. Dali imala nekoja od vas iskustvo so krvarenje vo vtoro tromesecie?
Додека не отидеш на доктор (утре на ургентен обавезно) лежи и не станувај, добро си направила со утрогестаност, пробај да ја добиеш матичната барем да ти каже дали да се боцнеш и со депо вечер. Се случува, само треба пазење. Се ќе биде во ред
Јас сум за две недели кај др. Петрова на втор скрининг. Работи само втора смена, а термин сигурно ќе ти најдат.
Fala vi na odgovorite. Bev na Gak mi stavija depo penicilin. Ke primam ednas nedelno do 20 nedela. Hematom na postelka vidoa na eho.
Истото го помислив, дека е хематомче. Се ќе биде во ред, не се грижи, примај терапија и одмарај повеќе.
Девојки, од вчера ми се јави тапа болка десно од папокот, пиев магнезиум 2 кесички вчера и пак сабајлево 1 ама уште не ми прекинува. Не е со голем интензитет него ме мачи што е постојана. Некој да имал слично искуство? Инаку 25+1 сум.