Извини, грешка сум.Мене првиот пат трансфузиологот ме прати да испитам фолна и б12 заради витамините што ги пиев во големи дози.Но мислам дека може и за вит д, но сепак прашај си.Јас од интернист зимам упат за вит д.Од толку многу што испитувам се и сешто, се ми се измешало
Ke prasam sekako, gledav vo avicena e 1800 den privatno epa ne mi se davaat koa plakam zdravstvo sekoj mesec
Мене генекологот од ГАК ми направи упат за на ендокринолог да ми испитаат инсулин и троидна и кога отидов кај него он пишал еден куп испитувања... витамин Д, калциум, калиум... али со едно боцкање се се заврши
Толку е, знам.Јас последен пат уште што не испитав на клиничка биохемија покрај вит д, па платив само околу 300 и нешто.Не давај толку пари, претеруваат.
Здраво на сите, Јас имам едно почетничко прашање, ако не е проблем. Последна менструација ми беше на 14.09 и според тоа треба да сум 19та недела денес. Е сега, првиот преглед отстапуваше бебулето за недела ипол (беше помало), затоа што подоцна имав останато бремена и немав точна менструација. Во петокот бев и бебенцето е изедначено со последната менструација. Сега и тоа е 19та недела... Дали имал некој искуство со ова? Дали е во ред да ги стигне мерките? Како да сметам сега 19та недела или како првичниот преглед што беше со отстапки? Збунка сум цела... ♡ Извинете на долг пост...
Сметај си 19та недела, по последна менструација. Бебуш може да варира со мерки. Ама како и да е сметај по последна менструација.
Ako e otstapuvanjeto do 2 nedeli ne e strasno, ako e nad toa doktorot ke gleda podetalno sto e kako e zasto e. Znaci nedela dena ne e strasno i jas sum celo vreme so nedela deka otstapka pogolemo e moeto od prosekot. Imaj vo predvid prosek se pravi na golema populacija ne moze isti da sme site
Секако дека е во ред. Исто сме ние, јас сум 19+3 денес. Кај мене на прв преглед во 6+3 отстапуваше по мерки, 5+4 беше. После на прв скрининг се изедначи, јас бев 12+6, а тоа одговараше на 13+1. Некни исто бев на преглед во 17+6, бебето беше 17+4 по мерки. Како што ти кажале и погоре, важно е да не отстапува многу, а варирањето е нормално. Чим си растат и се развиваат правилно немаш простор за грижа. Сметај си по менструација, јас цело време така сметам.
Девојки здраво, денес влегувам во 14та недела, и ви се придружувам овде ☺ Да си пишуваме само за убаво
Два дена бебче беше наместена со главата или со газето одма до папукот толку ми се затегна левата страна што се мачкав со крем по повеќе пати .. еве денес пак си ја смени позицијата.... Активноста и е зголемена да си остани вака ххахах ... Меше во 1 недела ми рипна наеднаш 26+4 уште малку и одиме во трето .... Време минува ептен брзо гушки до вас
а колку плаќаат другите? дека и маж ми треба да оди ради корона. Јас ќе одам кај тие за пост ковид пациенти, ваљда секако нема да платам?
Od cenata na ispituvanjeto, ti davaat presmetka kako i za bilo sto drugo na klinika ako si praela ama ne pamtam suma da ti kazam
Јас кога бев во јуни уште, кога не бев бремена, за хемостаза, крвна слика, и димери, платив околу 700 ден.
а кој те прати, општ или гинеколог? мене општ ме праќа ради контрола после корона. Леле ако ми праат проблем дека не ми е упатот од гинеколог, да не излезе и јас да си платам толку без разлика дека сум трудна