Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas vo oktomvri posleden pat pravev,sega zdravje ke napravam uste ednas pri kraj na bremenost...iskreno ne mi se odi sega za toa.

2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    A vo koj mesec gi povtori ti?

3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas sum nedela za skrining i ke se konsultiram i so taa doktorka ama cim pocnav da mu ja mislam dur ne napravam se tamu ke mi bide umot

4. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Снежaнa јaс сега рече дoктoрoт нa oвoј преглед вo 18 тa неделa ке ги прaвaм прв пaт и знам некaде пред пoрaгaј,нo ете зa мирнa сoвест кoнсултaцијa сo дoктoрoт aкo немс лoшo вo тoa дa ти буричкaт направи ги пак и треба нешто дa ти дaдaт или советуваат oд штo е чешaњетo.Сaмo не се нервирај ништо стрaшнo не е

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    204
    Vo 14 nedela prv pat i posle vo 23 nedela

6. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    И мoјaтa рaбoтa е стреснa и е канцеларија нo без никаква причинa медицинскa мислев не пуштaт нa бoледувaње,некa си биде се oк сo бебенцaтa мислам декс и дoмa седење мнoгу не.чини знaм и oд инв.дoмa шo седеa без никaкoв кoнтaкт пa пaк неуспешнo се е дo гoспoд јас тaкa мислам некa не чувa сите заедно.Сaмa бременост сo близнaчињa е ризичнa нa oвa aкo стaвиш и инвитрo стaнувa уште пo ризичнa .Здравје дoкaј март мислам ке издржaм нa рaбoтa нo и дa oстaнaм дoмa вo.никoј случaј немoжaм дa се замислaм дa седaм дoмa треба прoшетки рaзвижувaње a јaс нa бoледувaње пo чaршијa ке се шетaм мaлку и така не ми е oк Зa мене спреченo отсуство oд рaбoтa е дa немoжеш и пo продавници дa шеташ и пo псркoви нo секoј рaзличнo.Акo.ми дaдaт бoледувaње без дa пoбaрaм.ке седaм и.јaс дoмa.

7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Ne sakam negativnosti da siram ama slusnav za edna rodnina i se slucile nekoi raboti pa imala bakterija i taka malce se uplasiv

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Se pravat na kraj od 1vo tromesecie i posle vo treto ama neznam koja nedela, ako imas kandida zemi vaginaleti ama so preporaka, a drugite infekcii ne cesaat :)))

На mimidjon и S.Snezana им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс утре ке прaвaм прв пaт вo пoлнa 12 тa, нaредните се oкoлу 30 неделa, и вo 36 сaмo еден зa стрептoкoкa.

На mimidjon и S.Snezana им се допаѓа ова.
  10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @mimidjon ne aludiram deka ako ostanes na boleduvanje ke ti bide uspesno in vitroto i obratno,samoto in vitro e samo po sebe e porizicno od prirodnoto,sekoj si ima prava sam da si odluci,ete jas kako najpovolna situacija da bidam smirena,bez stresovi,odbrav da bidam na boleduvanje,sepak vo ovoj moment najbitno mi e da se ostvaram kako majka,nisto drugo,pa so Gospod napred,site da ne cuva.

На Miss.Sweet, only44you, Stasija и 2 други им се допаѓа ова.
  11. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Devojki da prasam dali nekoj znae koga se kontatira od strana na ginekologot kako se nosi bebeto visoko ili nisko?

12. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јас мислам дека високо ниско се знае веке во второ тромесечие,јас ке прашам на овој преглед а ако одиш и ти брзо на преглед прашај си исто и грлото на матката треба да се следи исто и тоа е дали се спуштено или си е ок зошто има случаи кога е спуштено и доле грлото се отвара па ке треба малку да те зашијат.Но се е индивидуално ете јас дека сум со две сега овој преглед ке ме гледаат долу дали има потреба од тоа шиење а пак свекрвата ми кажуваше дека она и двете деца ги носела ниско долу но не ја шиеле мош е немало во тоа време такво нешто тука ја подврзувале со некоја шамија за да се држи бебето да не падне ниско.Не се секирај докторот најдобро знае за тоа ,прашај си го слободно уште на следниот преглед .Јас толку знам за ова некак каже некоја поискусна феминка од искуство ива моето е се на збор .

13. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Koga bev na posleden pregled pred dve nedeli go prasav maticniot i za merenje na cervix i mi veli ami toa e rutinski ama ako sakas aj nareden pat koga ke dojdis nekako slabo se zainteresirani. Vo nedela sum zakazana za vtor skrining i se ke iznaprasam, koj ke doceka do nedela :)

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    A da ve prasam koja nedela ke pravite vie skrining 2 , segde citam razlicno nekoj veli 20 nedela e najdobro nekoj 22, sto mislite vie?

15. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    еее не се плаши а мене матичната од памет ме извади и јас немав појма што е ова и одам за упат за крв и ја прашувам што е следно за скрининг што ке се гледа вика сега немаш ништо во оваа недела само може да те шијат и јас како прва бременост пребледев и толку ништо не прашав зошто секогаш ме нервира а неишто корисно совет не ми дава и се распрашав,па така добив некои информации и тоа шиењето не е страшно ако треба да се прави се први под анестезија и мислам серклаж е стучинот израз.Така да ја и за тоа се спремив психички само што во систина било 400 евра за оваа постапка сега може и повеке.

16. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Ovaj mojov pa nisto ne kazuva si kuti ke mrmori nesto tro ne e mn po objasnuvanje ako ne prasam nisto nema da kazi

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    подобро да кути за матичниот зборам отколку да вади од памет како мојот и за првиот скиниг така ме извадија од памет не се важел од Ивановски требало од Димчев скиниг да и однесам,ми се дигна притисокот пишував и пред тоа плачејки прв пат во животот заминав од кај доктор .Досега мене матичните ме немаат гледано на ехо од кај она спомнува шиење на пациентка со прва бременост на невидено,затоа не и се потресувај многу.

18. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Тиа шиење е ако имаш индукации за тоа тебе ти е прва бременост, твојте стомачни мускули се уште цврсти и зајакнени, плус ако си послаба, еве мене ми е втора бременост и јас прашав за мерење тој ме гледаше кога за бриз и кажа нема потреба сега пак ке прашам да мери грлото на матката,јас како мерка што преземав е што легам со јастуче под мене за да се подигне.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @S.Snezana nemoj da mislis na losi raboti,sekoj organizam e razlicen i razlicno reagira,opusti se i misli na pozitivni raboti,grloto na matkata meri posle 17-ta nedela,no mora da ima nekoi indikacii koi se gledaat na eho,odi si na ginekolog specijalist i veruvaj mu,a maticnata moja mi e samo za upati.Vo vrska so skriningot od 20-22 nedrla se pravi,nema vrska podobra,polosa nedrla,togas plodot e uste mal i se gledaat ubavo site organi,toa e dosta vazen skrining i podocna se odi na skrining za srcenceto.

На S.Snezana и mimidjon им се допаѓа ова.
  20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Polna 22 za ubavo da se izmerat i proverat organite na bebus :)

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.