И јас имав неколку недели и не пиев.. Ми рекоа гастрогард или рупурут.. Ништо од тоа, купив гастрогард да имам, еве мм го испи хаха, јас не, и сега имам понекогаш ама не се замарам... Игнорирам.. Ќе помине. И пред бременоста, не сум имала проблем многу и не сум пиела ништо, дури ниту сода... Дај боже се да е во ред..
Абе и мене ми гори од грло горе до желудник, ама други болки поголеми имам, едвај станувам колку ме боли половината и грбот, и со првото беше така и помина ке мине и ова, на полувреме сум, мене и за болки ми дека можам до 4 мах парацетамоли да пијам јас до сега 2 пати се имам напиено само во екстремни ситуации и ниш не ми помогнаа значајно, трпам многу, имам фибромијалгија и цело време нешто ме боли така да навикнав више.
Оф бе мацо Вежби и масажи си пробала? Мене многу ми помогнаа за грбот лесни јога вежби, скоро и да не ме боли веќе.
Само масажа и топла вода, вежби не, морам да мирувам и тоа ми прави плус проблем ама нема врска, едно сонце имам веќе дома, знам дека вреди се што трпиме, 20 недели поминаа уште 20 и толку
Devojki, sabajle koga stanav na gakite imav voden iscedok,ne beshe lepliv, nema miris, vo sredata bev na kontrola, se e super, strav mi e da ne e plodovata voda.. Denes vlegov 19ta nedela, utre sakam da odam na pregled..
Јас цело време имам исцедок, некогаш е бело водест а некогаш леплив и густ, но најчесто ми е редок, воденест со бледо бела боја. Мислам дека е нормално освен ако ти е ептен како вода без никаква боја и обилен, може да е некоја инфекција а за плодова вода не верувам
Chisti mi se brisevite, do sega ne sum imala infekcija, meshano sabajleto beshe kako voda, a sega ksko vodlesto belooranje.. Se nadevam se e ok..
Да ок е, не се секирај . Јас исто како тебе бев исплашена кога имав леплив густ исцедок но матичната кажа нормално е да се има исцедок во било каква форма само да не е сменета бојата и да нема мирис
Јас се шекнав со чешањево на градите... се јавив кај гинекологот ми рече да се мачкам со крема декотал, два пати дневно од сабајле и навечер, мнооогу тенок слој. Има ли некоја искуство со оваа крема? Знам дека е кортико... затоа прашувам...
Мила декотал е за алергија, јас сум го користела малку. Ама кога не бев бремена... Ама повеќе користев течна пудра, земи си, прашај во аптека, онааа течната 120 ден е. Јас дека сум имала алергии затоа таа ми помагаше повеќе. И јас имав чешање на градите пред неколку недели, ама на градите, околу брадавиците и нанив, се мачка со алверде крем и масло од Дм и ми размина.. Наутро и навечер треба ама јас само навечер мачкам, пробај розово пакување е
Јас имам како осип на градите, не се ова стрии... затоа мислам дека ми рече со декотал. И слика му испратив...
Јас вчера кренав паника 3 дена обилен секрет буквално како вода во ден незнам колку секојдневни менував се јавив кај докторот ми рече да одам на болница ме следеа на цтг и после проверуваа дали е плодовата вода..фала му на бога не беше таа ми зедоја брис некоја инфекција е ми дадоја чепче и чекам реззултати да видам што е поточно...не паничи сигурно е секрет нормален како што кажуваш сега ти е како бело прање така да без грижи кај мене буквално како вода беше ни боја ни мирис ни ништо
Мамички, неодамна ви кажав дека кивам, и денес кога кивнав неколку пати, како подмочана, вода ми претече на долен веш, веројатно при напон.. Се надевам не е страшно.. Инаку кивам сеуште, понекогаш почесто, понекогаш поретко. Рекоа норма лно било. Дај боже се да е добро