Не се плаши, и јас сум за 2 недели за скриен шеќер, поминавме многу, ќе го поминеме и тоа, само здравје, позитивно и опуштено
Наташка, мене мојата матична ми спомна дека најверодостојни резултати според неа се добивале во 26та недела, но секако после 24та дека треба да се направи. Сепак прашај си
Јас денес го правев и неможам да дочекам до понеделник да слушнам мислење од мојот ендокринолог и гинеколог Другото е само ако е покачен шеќерот од старт на бременост
Веројатно, тогаш е најверодостојно, не знам, ми рече др од Систина, а после и мат ми кажа таа недела кога ја прашав..
јас треба да правам во 21ва недела, мене гликохемоглобинот ми е на граница. Баш ме интересира колку ќе излезе резултатот
Мила ти денес го правеше? Која недела си? Ти земаа крв на гладно, а после испи ли шеќери а вода или ти дадоа нешто друго? После 2 часа, така ли?
Да денес 24+4 сум во синлаб бев ми земаа крв на гладно ѓи дадоа чашка со вода и шеќер нерастопен па остана на дното едвај го истурив и го џвакав Морав да им потенцирам дека сакам мерење и по 1час иначе ме праќаа дома ама јас си седев во кола пошто не сум баш блиску.
Во ред, ќе видиме кај мене како ќе биде со мене, да го завршам и тоа, па малку релакс.. Фала богу се да е добро мила
Мешиња...можеби не е за овде прашањево ....дали знаете каде има само навлака за перница за трудници??? Купив перница никако не е изводливо да ја исперам..а несакан да легнам така одма без да знам дека е чиста
А зашто е важно после 1 час? Нели е најважно после 2 часа? И јас ќе испитам во синлаб ама знам дека практика им е после 2 часа пак да боцкаат
Како што имам читано мпже после 1 час да е над граница а после 2 да е океј и тогаш се рачуна скриен дека постои