И јас како Бела пред бременост и по 4 кафиња пиев. На почеток на бременост ниедно, па едно. Сега не можам да замислам ден без 2 кафиња. Едно после појадок, едно приквечер, инаку нема да можам да мрднам и така сум со низок притисок и можам секое прилегнување по една дремка од саат и пол-два да си мавнам.
@IRBBB @Bella_Stella И на нас со низок притисок не ни е лесно Јас мислам без кафе ќе ме доутепаат главоболките
Мене кога ме боли глава мислам дека и да ја треснам од ѕид нема да помине. На почеток некако поминуваше со кока кола, ама сега се такви мигренозни болки што ми иде да се фрлам низ тераса некогаш. Од други симптоми сум поштедена, ама затоа се молам глава да не ме фати зошто ептен лошо е...
Мамички да си зимате секој ден по 1 таблета б комплекс, може ќе се нормализира од редовно земање. Ќе немате главоболки и пијте течности повеќе..
Јас отсекогаш сум имала 90 со 60, а сум измерила 5 пати у живот (генетески сите у фамилија имаме низок). Арно ама, многу често ме боли глава по повеќе од 24 часа и докторката ми рече нареден пат да измерам и да почнам да мерам за да утврдам дали е главоболката од низок, висок или е неповрзана со притисокот.
од денеска сум 19 недела, и до сега имсв секоја вечер проблем со подуеност, киселини, и гадење мислам дека желудникот во врат ми беше, а еве од вчера изедов 3 кришки леб за вечера ношто не мо беше, како да ми паднал малце подоле стомакот, не е веќе тврд на допир, немам притисок врз желудникот. Нормално е тоа? се има случено на некоја? Одма си мислам дека паднало бебето доле, ама не можам вака на огледало да приметам. Иначе втора бременост ми е.
Maksimalno se dozvoleni 2 casi kafe dnevno ili 4 casi caj. Ako se pie kafe i caj vo isti den togas pomalku casi. Isto zavisi i od jacinata na kafeto koe se pie i kolku kofein sodrzi. Nikako ama bas nikako ne se preporacuva 4 casi na den kafe vo tek na bremenost. Na internet ako prebarate se vi pisuva podetalno i toa se preporaki od evropskoto i amerikanskoto zdruzenie na ginekolozi.
Исто.. Не можев никако позиција да си најдам.. Малава ме уби начисто. И сега од сабајлечки активна е, па се одморила фала богу а мајка и што не е спиена нема врска тоа. Ме удри доле јако и се смири и сега стомаков се изместува
Кај мене е сеуште рано за таква мака, 16та сум, ама не ми се спие бре, врткај се, јади, пиј, тв, хејтај го мм што спие без проблем, и ете, до 07.30 се наспав...
Охооо а што ќе правиш 8/9 месец. Мене од 32/33 недела ми почнаа несониците, што од многу мислење, па смета тежи стомак веќе, оди фати положба. И јас му љубоморам на мм.
Јас речеси до пред 1 недела не спиев како што треба, а овааа легнувам и заспивам.. Некогаш станувам за веце, некогаш не. И денес мм вика сум била спанка. Хаха.. А јас велам па ми требаше сон... Ајде ќе се навикнуваме едни со други..
Цела нок неможам да се наместам да спијам од болки во грбот, скоро имаше дискусија за перници за трудници,од Сомниа шоп се 150х90 цм 1150 ден а од ф.б.страната перници за трудници се 140х80 и се 1600 ден.Кои се поубави, јас сум доста висока 180 цм сум се мислам за таа од сомниа, ама некако многу ми се гледа широка,од кои земавте вие, како сте задоволни, за колку време пристигаат?
Јас имам од Сомниа шоп и сум задоволна од кога ја нарачав наредниот ден ми пристигна со достава до скопје ме фати 1320
Јас па неможам да се донаспијам Легнувам и толку ме нема. И денски си преспивам. Да искористам овие недели, оти сите велат прикрај дека нема спиење 21+1 сум сега.
Леле иста сум некогаш и по 2 пати си дремнувам преку ден. Ептен голема спанка сум и сега прв пат у животот можам да кажам дека сум наспана, дека не одам на работа и си поспивам сабајле