Дали има уште некоја како мене...Што едвај чека да се породи, а 20 недела енос Толку лошо ми е во оваа бремееност. Жени секој ден имам болки од колкови, па цел долен дел во мешето. Посебно навечер стегне, пуште како со нож ме сечат болките.До сега се во ред, минатио месец и цервекс измерен пишуваше 5.23....толку и се разбирам.А докторката само што ме погледна со вагиналното ехо, одма ми рече "аааа овде се е се супер и во ред" ми вика тебе ништо не те боли... Дури не сакаше да ме гледа на обично ехо ама јас инсистирав, и таму се испадна добро.Брисеви, уринонкултура се чисто...а мене ме боли доле ниското...Излегов да пешачам некни на пола пат ме пресекоа како бодежи, застанав траеа кратко и ми помина, па пак продолжив да пешачам...ги бројам и некаде 3-4 пати во денот ми се појавуваат....на работа не одам, обврски само со детето по дома...дури и кога лежам не поминуваат, некогаш кога ке се вртам, кога менам положба знае да заболе... Сега се мислам да сменам магнезиум и да појачам доза.... Утрогестанот си ги примам редовно, магнезиум примам, витамини исто, не се заморувам, да се помирам дека ке си ги имам некои ми викаат дека што се шири матката, лигаменти.....незнам веќе мислам мир немам, се во ред до сега буквално се....и пак да осекам...
Ја имате ли сите линијата линеа негра? Јас сум 21+4 и немам ама апсолутнооооооо никаква линија... Кога искача? Мора ли да искочи? Хммм...
Не мора да излези. Обично повеќе се јавува кај жените со потемен тен, ама не е правило. Јас 28ма недела сум и ни трага ни глас од линеа нигра.
Те разбирам скрос а јас сум тек 14 недела и болки си имам константно , било што да праам имам болки за шетање или стоење подолго да не зборам , бев на преглед прашав дали е нормално рече даа немај гајле расте сега пиј магнезиум и одмарај, ама некако немам баш мир , ај се надевам ќе се смени ова
Не мора и не значи дека ќе искочи. Претежно е кај темна кожа е поизразена. Јас сум 20та недела и уште ја немам и не ни ја сакам искрено
Јас сум со светла кожа и со првата бременост ја имав и тоа прилично изразена. Сега сум 20та и уште ја немам
Девојкии пред 1 час осетив болка кај левиот јајник некаде доле, баш ме заболе како да ме сечи некој. Но ни една минута не траеше. Се испаничив премногу Но сега еве си го осеќам беблаков си мрда, си клоца. На контрола сум тек следна недела. Да закажам порано или нема место за паника?
Мислам дека нема... ние сакаме да истераме бременост без никакви болки и симптоми... епа немааа. Напиј се магнезиум и одмори си и мене така знае да ме пресече и после фала Богу се смирува. Галете се и уживај!
Ох е во право си. Неможе бебенце без мака Ама дека првпат ми се случи вака паника ме фати, но сега кога го почувствував се смирив малку Ја галам и веднаш активна станува
Јас почнав да ги имам некаде пред 16 недела, и матичната ја испаничив, двапати бев на преглед во Јануари, сега пред скрининг пак ке ме земе да ме виде...Ке си се навикнам само нека е се во ред, јас и во првата бременост имав слични болки и на 2 скрининг прашував.А сега ептен испаничена сум ќе видеме во понеделник сум на контрола
Ма ќе се навикнам и јас само се да е океј, ама понекогаш ми иде секој ден да одам на преглед сегде ми иде паметот, едвај чекам барем да почнам да го чуствувам
Devojki imate li iskustvo so niska postelka? 16ta nedela. Denes bev kaj Trajkovski, najverojatno e devojče, se. E vo red. Cerviks ok, so ogled sto imav operacija zasega e dobro, samo postelkata e nisko i reče Dr mnogu odmaranje Dur se digne pogore. Iskreno se isplasiv....
Истото го добив како дијагноза 15 ипол недела, откако прокрварив... Не се паничи, лежи, одмарај, истиот совет беше, како расте бебенцето си ја повлекува нагоре...
Zgolemi si Magnesium, jas pijam dva pati, sabajle I vecer, navecer Utrogestan 200. Ne se strasni, lazni kontrakcii se, ama se mnogu neprijatni. Koga ke ti se javat probaj da smenis polozba, ako stoes - legni, ako lezes - stani razdvizi se. Ne lezi na grb, zatoa sto taka se stvara pritisok vrz matkata, najdobro na leva strana. I pij mnogu voda, koga ke se javat dve casi voda I odmaraj.
Мене со првото ми се појави во трето тромесечие. Исто така и на носот пеги ми се појавија. Ми исчезнаа по неколку месеци после пораѓај, ама јас баш си ги сакав . Сега немам уште ништо, а сум 22+4. Инаку сум со потемен тен
Одмор , Одмор и само одмор . Јас од ниска постелка прокрварив во 20 недела , па хематом ми се направи .... Ама мене матичната ништо не ми кажа да одмарам ( колку и ја видела постелката незнам , а два дена пред да прокрварам бев на редовен преглед , само ми кажа се е во ред ) . Сеуште се каам зошто не ја сменив навреме магичната ... Сега сум 25+3 веќе е подигната плацендата , ама сеуште си имам кафен исцедок ... Така да одмарај си , без односи и нагли покрети за превентива, ќе си се повлече она до 32 недела имаш уште многу време , само позитивно мајка искористи го времето за уживанција