Гледам дека е одамна постот ама слична дијагноза сме имале . Јас прокрварев во 20 недела неколку капки црвена крф само од хематом доле меѓу постелката и грлото на матката, сега сум 25+3 си имам кафен исцедок нонстоп само при нагла промена на времето ке се деси неколку капки црвена крф да да имам . Сакав да те прашам каква терапија ти дадоа ? Некои доктори мене ми викат утрегостан само вагинално , некои орално ... Инаку се решив за и да ги пијам 2*200 мг (пошто сум и отворена малку во Y форма (нз како се викаше имаше стручен назив ова ) и навечер да си ставам , магнезиум пијам 2 пати дневно .
Sega sum 19 nedela. Sekoja nedela primam po ednas depo progesteron. Plus vaginalno stavam utrogestan po edna na den. Imav samo eden den krvarenje i od togas do sega se e ok. Sledna nedela sum na kontrola pa ke vidime sto ke kazat. Isto mi rekoa poveke da odmaram doma.
Девојки вие што си имате мака со хематоми , ви се дешава ли при промена на времето да прокрварете малку . Инаку имам цело време кафеав исцедок ама од вчера сабалје приметив ја сменил бојата
Јас сум 15+ 3 денес кога ќивнав осетив како нешто да ми се преврте во стомак. Дали е можно толку рано да сум го осетила бебушот. Овде што читам сите кажувате 18-20 недела дека прв пат сте ги осетиле.
Кај сите е различно. Јас моето почнав да го осеќам после првиот скрининг. (12-13 недела). Се осеќаше како некое рипче да мрда во стомак, или како некоја вибрација. Знаев дека тоа е тоа чувство, затоа што претходно никогаш не сум осетила нешто слично. А прва бременост ми е, и баш сите ми викаа дека првото дете секогаш касно почнувало да мрда, ми викаа дека ќе го осетам дури после 4ти месец. Врска нема, баш за инат на сите бебо мој докажа дека може и порано Понатаму, ударите стануваат поразлични, посилни, почести и не можеш да го промашиш, знаеш што е
Можно е. Јас мислам дека го осетив првпат на 15+6, ако добро памтам. Ама беше чудно чувство не ни знаев дека е тоа тоа. Како рипчиња да ми шетаат А веќе од 19+ не е застаната еве, само клоца и веќе убаво се осеќа. Сега сум 21+5 мислам од ден на ден поактивна е.
Јас пак сум 22 точно и пред недела ипол дена го осетив прв пат може и претходно си мрдало ама не сум знаела ... сите различно А кога треба да почнеме со броење на ударите? Јас уште кога осеќам кога не ... не знамм
А како се чувствува првиот пат? Јас почнав 17та..... ама си викам не сум ваљда толку дебелокожец да мрднало, а не сум осетила... како клоцање, удар? Нели викаат на почетек е нежно, како треперење, ама така чувствувам кога ми се цревата сo гасови...
Искрено, првите неколку пати јас не ни копчав дека мрда бебето, мислев дека се гасови Многу благо, тапо, нежно мрдање. А и секоја жена е различна, особено со прво дете подоцна се осеќа. Јас осетив 16-17 недела мислам дека, а золва ми 21-22 недела. Штом е се во ред на прегледи, не се плаши, ќе осетиш. После навечер ќе те буди
I za prvoto i Sega za vtorovo , vo 12,13 nedela. Sinoka se utepa mrdajki kako nekoj crvek da mi seta vo stomak mislev nema nikogas povtorno da go osetam ova čuvstvo, ama Bog e golem
Имам едно прашање ...имам изразен исцедок скоро една недела ..како жолто -зелено, а сеуште ми нема Брис земано затоа што имав пред две недели крварење..од денс сум 15 недела...дали нешто можам да пробам на природна база или незнам нешто..
Мора да ти земат брис и да се види каква инфекција е, па да ти дадат терапија. Чим престанало крварењето провери си брисеви одма. На природна база не се лечат инфекции, особено не во бременост.
Jas uste ne sum zemala brisevi, 17ta nedela sum. Od strav, da ne me ćačkaat dolu, taka za prvoto sekoj pregled vaginalno (a odev na dve nedeli) pa se otvoriv i se porodiv vo 34ta.Nemam nikakov problem, ni iscedok, ni česanje bas nisto. Zatoa Sega samo relax i ne se opteretuvam voopsto
Денес бев на преглед и ми рекоа дека имам лакуни не ми кажа колку ама рече очекувано дека сум со тромбофилија, е сега јас сум 15 недела па ми се виде многу рано уште сега да ги имам, имала ли некоја вакво искуство,инаку примам клексани