Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Права си, што вика дедо ми :)
    Еве, серија, книги, и нека расте раат... Јас на свекрвата и се напињам, а јас отров досадна...:)
    Веројатно кога ќе се случи нешто баш кога ќе се опуштиш, се создава такво чувство на константна загриженост, но ќе се обидам!
    Ти благодарам, од срце...

На IRBBB и monik55 им се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    5.460
    И јас да ве поздравам :coffee:.

Кога сме кај цервиксот, мене цело време различно ми го мерат и баш последно правев муабет као зошто толку варира (по 10мм), ми рече докторов дека ако го мерат различни луѓе, различни мерки ќе добиеш, исто има разлика вагинално/абдоминално и такаа.. Се дури нема фунелинг нема грижа.

Туку дајте предлог доктор Систина/Ремедика кој има лесна рака за брисеви. Пак имав кафеав исцедок во 13та недела, па ми ги одложија за две недели и сега шубе ми е не ми се иде кај било кој :worried:.

На AnonimnaDevojka, kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Елена Петрова од Ремедика, стварно нема да почувстуваш. Јас сум плашлива до 101 и назад и можам да ти кажам дека со неа нема да згрешиш.

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Прво е чудно што секој доктор различно го мери но ако сите викаат дека е ок тогаш е ок. Јас дабростонот го прекинав уште во 16 недела. Мислам дела твојот цервикс е идеален за неделата :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    5.460
    Фала ти за препораката :hug:.
    Кај нејзе го правев првиот скрининг, ептен ме бендиса ко доктор.

На Madam S и Маја Т им се допаѓа ова.
  6. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.699
    Off denes ste si napravile dosta muabet na tema serklaz Jas sum so cerviks 38mm do pred 2 nedeli no mislenje na dr.Ivanovski e da se pravi preventiven serklaz (poradi prethodna losha istorija,naglo kratenje i spontan).Na Gak otidov i tamu ok dali da se pravi,ne.Denes odam pak na Gak merat pochnal da se skratuva,nemam faneling otvaranje. So 28-29mm dolzina mi e.
    I jas celata vo paniki,ouchi dr.deka sepak serklaz ke se pravi ponedelnik.
    Izvinete me zenichki no sakav da si ja kazam makata na dushava,ovde naogjam podrshka i soveti od vas.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Симонида Котларова. Жената има златни раце, златни! Не ја осетив ни спекулумот кога ми го стави а со тоа стапчето баш убаво темелно избрцка за има убав репрезентативен примерок. Е не како некои само ќе те допре со тоа стапчето.

На Dee*Tee, Autumn Love и mace89 им се допаѓа ова.
  8. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Малце ти е скратен а може и нема врска лошо да ти го измериле. Како и да е ќе си го послушаш докторот и ич не се секирај. Знам дека ти е страв зашто тоа направило проблем еднаш, но сега си покриена со целосна терапија и се ќе биде во ред. Со серклаж ќе си истераш до крај. Ич не се секирај и не мисли многу :*

На AnonimnaDevojka, lia22 и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Мене нешто не ми е јасно... јас сум 22+4 и мерен цервикс кај Димчев во вторникот 39мм... тоа е малку, многу? Димчев ништо не ми спомна мене... ми рече океј е се...

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Мамички ја прочитав книгата "Мала помош за идната мајка и нејзиното бебе".Убава е книгата има поучни работи и совети за бременоста и за новороденче. Но мене некако ме замисли книгата, си викам леле колку се нежни бебчињата па дали јас ќе можам да бидам толку нежна и осетлива со него. Дали правилно ќе го држам. Дали ќе знам како да се справам кога ќе има грчеви. Дали ќе се чувствува сигурно покрај мене... уфф со еден збор дали ќе бидам мајка како што треба да бидам:?: Леле ова хормониве ми вријат, триста мисли ми врват околу глава|( Знам дека ова бебче го сакам најмногу и го чекав подолго но сепак глупости мислам:whew: Се надевам не сум единствената и овие мисли ќе ми поминат кога бебче ќе се роди :$

На minne992, Bella_Stella, mamaJana и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    5.460
    @Madam S @kostovaivana Фала ви жени, ќе видам ќе се јавам од понеделник да видам каде ќе најдам термин.
    А како е со цените, се наплаќаат само брисевите, преглед плус брисеви, гледаат прво ехо...?

На Madam S и kostovaivana им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.598
    Ќе бидеме, сите ќе бидеме најдобрите мајки за нашите деца. Колку и да изгледаме сега збунети, изгубени, неискусни, кога ќе дојдат на свет тие прекрасни очи, кои во нас ќе гледаат цел свет, Бог ќе ни даде сила и знаење и планини да поместиме за нив. ❤️

На >Nenna<, minne992, Bella_Stella и 11 други им се допаѓа ова.
  13. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    5.237
    Женчиња а на вас во која недела ви мереа цеевикс?
    Мене во систина во 12та докторот ми мереше.
    После бев кај матичната за брис и реков како стоиме со цервиксот, ме откачи ми вика каков цервикс рано е за цервикс, таму посче 20та ќе мериме.
    А еве сега читајќи значи може да се скрати и порано.
    И се ставам сега во мисла (facepalm)

14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    И јас така си се тешам... Али хормониве прават чудо :doh: Но верувам дека кога ќе дојде тој момент, нема да ги тргнеме очите од бебче(fingers)
    @brm_brm мене во 18 недела ми рече Димитров да појдам кај него да ми мери цервикс, али и претходно мислам на кај 15 недела јас и кажав на матичната да ми измери и она вика нема проблем. Па после на втор скрининг пак сама си побарав :wasntme:

На KittyCat:) и brm_brm им се допаѓа ова.
  15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Така е од кога ќе се породите ќе го осетите најубавото чуство на светот посебно кога ќе ги видите тие мали очиња и ќе ги земете во прегратка и инстинктот сам ќе ви дојде и ќе бидете најдобрите мамачки за вашите деца :l::l:

На minne992, Bella_Stella, DELFINA81 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.699
    Fala ti mnogu mila od ❤ Podrshka si mi pregolema,a i na mn.drugi ovde.

На Lili90 и mace89 им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Немој да се грижиш :hug:
    Процедурата е лесна, нема болки отпосле. Ќе ти даде сигурност, штом си имала таков случај претходно речиси сите доктори препорачуваат.
    И ќе си држи. Јас имав голем фанелинг, ме спаси серклажот буквално. Потоа и цервиксот се зацврсна и малку се зголеми.

Се’ за бебето да биде добро :l:
    Сепак си добила мислење од повеќе доктори, знаат што прават.
    Има многу позитивни искуства со серклаж, и твоето ќе биде (y)

На dromka, lia22 и mace89 им се допаѓа ова.
  18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Јас кога правев, правев брис само за уреаплазма и ми наплатија 1300 денари за тоа. А истиот ден си бев закажана и за втор скрининг, па прво ми зема брис после ми правеше скрининг. А не би знаела да ти кажам кои се цените за комплет брисеви.

На Autumn Love и mace89 им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Секогаш за тебе друшке:inlove::inlove::inlove: Само ти биди ми позитивна, не дозволувај стравот да биде посилен. Убавините мисли нека доминираат, знаеш дека овој пат се ќе биде во ред:sun:

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.699
    Fala ti mnogu,daj boze se da bide dobro.Od tvoja usta vo bozji ushi ❤
    Samo ubavini ti posakuvam.

На Babyboom988, mace89 и LivingGlam им се допаѓа ова.