Imam edno prasanje jas sum 17 nedela i od minatata nedela t.e 16 nedela osekjam bolka vo stomakot niz celiot bez na lekar me gledaa i vaginalno i eho nemase nisto i cerviksot mi go gledaa se si e super ama bolkata si stoi dali nekoj se sretnal so talva bolka i kako da ja namalam bolkata posto ne mi dadoa nisto za bolkata mi rekoa deka sama ke iscezne
Штом те прегледале и ти кажале дека е во ред, прoбај да не се грижиш...Јас имам болки претежно околу папокот, ми рекоа дека е нормално...До каде си? Јас 17+6 денес...
Можеш со магнезиум да пробаш дали ќе ти олесни. Пробај со 400мг, ако не можеш и до 800мг дневно да примаш.
Денес 23+, и добро ја дочекав со киселини од утрово а што убаво си немав... Што да пијам да ги намалам барем? Имам читано некои имате, но не сум обрнувала досега внимание никогаш сум немала и мислев нема и сега ама ништо
Soda , kisela voda i koka kola mene mi pomaga . Inaku za pomalku da gi imas pozdrava hrana i pomali obroci .
Евентуално ГастроГард или Рупурут да си земеш, како таблетки за џвакање се, секако дозволени во бременост
Kupiv rupurut pred 1 nedela, i mnogu mi gi namalija kiselinte. BTW da prasam I jas.. Imav iscedok, doktorot mi dade vaginaleti so probiotik, sabajle koga stanav cela bev kako podmocnata, a i uste imam, Sega neznam dali e iscedokot pojacan ili se cedam od vaginaletite, tie se beli a iscedokot mi e zolt..
Мене некаде после 20та ме фатија и еве секоја вечер ги имам. Мене ми се намалуваат ако не вечерам ама па гладна сум и обавезно мака мачам со нив пред спиење. Преку ден не ги имам често. Мене ми помага само гастрогард, друго ништо. И на нив пишува дека се препорачани за во бременост така да слободно лижи си по некое
И мене последниве две недели ме отепаа киселини навечер и неможам да спојам до 3/4 саатот насабајле.Мој совет следи си од што нсјмногу те фаќаат киселини мене на пример зелена салата како марула краставица и плус со оцет направена а особено од лимон,потоа кромид лукче а си јадев претходно исто, страшни киселини имам и затоа избегнувам да јадам тоа и сега си се префрлив на малку поздрава храна вклучив тонус овесни каши не јадам многу количински и ми се смирени малку
мене изгледа ми се спушти бебево доле, како ниско да го носам.. 21 недела, и ме фаќаат малце паники сега има уште некој што го осеќа доле? скоро цела недела клоцка скроз доле накај резот од претходната бременост...
Welcome to the club. До пред една недела две ништо не ми беше ама и ја како влегов 22 недела почнаа. И тоа цел ден немам гајле, ноќно време ме фаќаат, у 3, 4, 5. Сабајле у 6 ме разбудија такви киселини мислев ќе умрам од болка. И еве цел не сум баш нај нај. Мене многу ми помага Рупурут, Алгорал, сода и зелено јаболко. А аптекарката кај мене ми кажа дека и она кога била бремена мака мачела со киселини и неа и помогало многу сушена папаја. Имало некои ензими у папајата што ги намалувале киселините. Вреди да се проба.
Ќе пробувам од се што ми кажавте секој ден па да видиме од што ќе има најдобар ефект. Јас се изненадив што утрово ми се појавија, и јас мислев обично навечер се појавуваат. Но бурек јадев, веројатно од него ми е незнам
Членка од форумов многу ми помогна со совет за зелено јаболко, баш зелено, сочно од тие.. како да ставам капаче на киселините така, многу е полесно...
Da, tie nedeli go osekav bas taka. Epten dole duri pod rezot. Odmaraj poveke, sega vo narednite dve tri nedeli ke se podigne vo visina na papokot.