Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Почнаа стриите...:clap:
    Се ми е мрсно од тие кремите, и џабе... околу брадавиците, цели гради ми се... Црвени линии, тазе... а тек 18+4...до 40? :^)

IRBBB and MandyLane like this.
  2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Лелее, unpopular opinion ама јас ептен сакам да ми се појават стрии многу ми се кјут и специфични и секси:D, ама не ми излегуваат никако, можеби дека не накачив многу кг, 22+5, само 4кг имам качено.

Nefertiti. likes this.
  3. Natashka1988

Јас +3 кг само...ама дали имав мали гради, па сега се растегна кожата....:?:

4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Еден update од мене. После денешниот преглед :inlove:
    Денес 23+1, јас си сум супер, поправена 4кг, бебка е 740гр. Досега поминувам супер, како да не сум бремена, ми се појавуваат некои симптоми но по еден ден траат само :rofl: е сега расти стомаче, боли грб по малку ама не е страшно. Со перницата за трудници е многу подобро спиењето барем.
    Понекогаш имам некои болки како кај левиот јајник и ногата мислам ми се здрвува, но тоа било од што бебето ми мавало на некој нерв (facepalm)
    И некако последниве денови многу ми се спиееее, и притисокот ми е 100/70 (facepalm) секогаш ми е низок, но сега и низок и блиску ми се. Незнам како да си помогнам (facepalm) еве сега одвај пишувам мислам, ќе заспијам :smirk:
    Искрено не ја мислев ваква бременоста, мислев потешко ќе е, но досега е топ :rock::rock:

Поздрав женски :l:

5. mace89

mace89 Популарен член

Баш убаво што ја виде денес лепотицата, сигурно срценцето ти е полно сега:inlove::inlove::inlove: За грчеви и јас имам во нозете. Препоните ме болат преку ден а навечер во ниедно време почнуваат да ме болат нозете. Уфф незнам зашто така:doh: А за килажата браво како успеваш така. Со која килажа почна? Јас се раководам според апликациите на интернет, почнав со 55кг а сега сум околу 62,5 и според апликацијата сум во нормала. Ми пишува дека треба да качам 17кг и тоа така си го сватив па додека сум во нормала со апликацијата ич не му ја мислам :)

IRBBB and Naatashka123 like this.
  6. Naatashka123

И јас сама незнам како успевам:$ внимавам искрено, ама сепак и благо јадам секој ден и бел леб :?:
    Со 52кг почнав, ми вика матичнава супер си и докај +15кг можеш да одиш. А не реков :rofl:
    И јас имав симнато апликација али мислам дека ми е избришана а зошто незнам :^) последен пат кога проверив ми викаше дека малку сум поправена :rofl: требало повеќе. Ама гајле ми е :P
    И бебка некако машала голема ми се виде, т.е потешка од тоа што мислев. Ќе биди некое буце, ама незнам на кого :rofl: ни јас ни мм не сме :rofl:
    Јас со 52кг.сигурно не сум буцка:x:lol:

mace89, Slonce91 and IRBBB like this.
  7. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

@mace89 и јас сакав да ја прашам истото @Naatashka123 како успева така :D Ама мислам сериозно, како ви успева само по 4 кила да се поправите? Јадете ли воопшто? :lol: Кога ќе прочитам вака 20+ стварно ви се дивам :rofl: Пуста јас викендов 28ма недела влегувам 10 кила сум поправена и као внимавам цело време, ретко забушавам со нездрава храна... А викаат дека последниве 3 месеци најмногу се поправа...:?:;(

mace89 and IRBBB like this.
  8. Naatashka123

И јас забушавам не велам не со нездрава исхрана, секој ден благо јадам:D
    Е некогаш слабо ми се јади и не вечерам:?:
    Се пазам и јас за последните 3 месеци :lol:

mace89 and Dee*Tee like this.
  9. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Ма имаш ти фора и по 300 грама милка да јадеш секојдневно последните 3 месеци :rofl::l:

10. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

чувајте се за трето тромесечје:))

mace89, Dee*Tee, Lili90 and 1 other person like this.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Јас јадам најнормално, дури некогаш и претерувам и после имам грижа на совест.
    А како толку малце килограми, јас цел живот сум слаба и имам проблем со качување килограми, па еве и бременоста не е исклучок.
    А да и вежбам јога (скоро) редовно и често одам по планини и пешачам колку можам почесто, иако сега во зима и не можев баш, ама пак мислам дека метаболизмот игра најголема улога, секое тело е различно...

12. Naatashka123

Кога ќе го почнам третото тромесечие ич не се мерам на вага :rofl:

IRBBB, Dee*Tee and AnonimnaDevojka like this.
  13. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

:x:x Не ми спомнувај ич хахахах +18 а 31ва сум а до крај уште колку...

IRBBB, mace89, Dee*Tee and 1 other person like this.
  14. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

ќе ослабете после пораѓај не се секирајте:)

15. Lili90

Lili90 Истакнат член

Јас сум 22+4 , а сум +7.5 :)
    Лелеее дебељуца ќе бидам осеќам хаха

16. Naatashka123

Машалаа:$
    Јас до крај планирам максимум +15 да качам вкупно, што значи имам уште +11кг фора :rofl::rofl::rofl:

IRBBB and Lili90 like this.
  17. Natashka1988

Девојкиии мислам дека два дена веќе мрда...:inlove::inlove::inlove:
    Чувството е како да ме гали од внатре, нежно, ама ама како ударчиња...по неколку секунди, неколку пати во денот..:$
    Не верував дека може толку да се стопам...:lol:
    Веројатно не сум до толку да се гасови...

18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Бебето е сигурно. :) Тек ќе се топиш, секоја недела се повеќе.. :inlove: Јас синоќа легнав да спијам, а оно се разбуди, ми се спие ми се плаче, ама во исто време убаво ми е што ме мава. :lol: Па ќе си го погалам стомакот и реагира, си мрдка.. абе топење невидено... :$ :inlove:

19. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Сега доаѓам од втор скрининг... Бебе си е супер само е свртено обратно, со ножињата надоле, најверојатно затоа и го осеќам доле ниско... Ножињата му ги осеќам :inlove: 22 см, 460 грама... Докторот вика идеални се мерките, но кај мене во апликацијата вика дека овој период, 22ра недела треба да е 28, 29 см од прилика... До сега секој преглед ми се поклопува мерките, сега одстапува малку... Малку се исплашив, ама докторот вика таман е.... И уште нешто.. И прошлиот преглед а сега и овој на едно место кај што проаѓа со сондата чувствувам болка, му кажав ама не ме исперцепира, и после сама приметив кога доаѓаше до тој дел дека таму е главчето на бебето, во мојот случај горе десно над папокот, дека нели е свртено обратно... Сте имале ли вакви искуство... Се на се супер помина прегледот, ама јас пак си останав со некои прашалници..

20. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Јас имам неколку апликации на една еве што покажува, дури повеќе е пораснато хаха
    Screenshot_20210226-133657_I'm Pregnant.jpg Screenshot_20210226-133657_I'm Pregnant.jpg
    така да мислам океј сие, а и нрмора да значи дека точно измерил

Andrejaaaaaa and AnonimnaDevojka like this.