Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Која е оваа апликација, може да ми кажеш?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    Да секако, ова е pragnancy tracker

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Леле, искрено ме утеши сега... Јас па ептен се базирав на мојата, не ни ми текна да проверам на друго место, најверојатно дека до сега се поклопуваа бројките....

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.201
    Допаѓања:
    20.369
    Не се базирај до толку на апликациите, направени се ориентационо. Сепак секое бебе е различно, има бебиња што се раѓаат 2 ипол, други 3, трети 4 кг. Важно е да е здраво и да си напредува, а ти кажал и докторот дека е така, затоа немаш потреба од паники. :sun:

За болката и мене ме болеше за време на втор скрининг кога минуваше на еден дел од стомакот, дури и после прегледот имав нетипична болка, ама помина за брзо. Мислам дека беше од што притискаше малку посилно за ваљда да види поубаво или да го сврти не знам...

На mace89, IRBBB, Natashka1988 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Да, баш го приметив дека притиска малку не проаѓа само онака...ко да лизга да речам, и баш таму кај главчето ја осетив болката, сигурно е нормално, си викам да имаше нешто не дај Боже, ќе видеше

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Веќе 2 дена мн слабо го чуствувам бебе, почна да ме фаќа нервоза, еве сега се изнајадов благо, кока кола, и пк слабо, осетив мн нежно како вибрирање ама не убаво да клоцне, а предходните денови баш убаво го осеќав и преку ден и навечер. Се нервирам, утре влегувам во 24 недела

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.201
    Допаѓања:
    20.369
    Не е за нервирање, уште не е доволно големо за да го осеќаш секој ден со ист интензитет. Јас сум 24+0 и исто вака како тебе има денови кога е помирно, како на пример денес, а има и такви кога ептен го осеќам.

На ivance.., macalavica, AnonimnaDevojka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    14.595

Јас исто во таа недела мислам беше + - исто ептен слабо ја осеќав појдов на гинеколог била свртена така што ударите и биле насочени на долу така да изгледа и кај тебе е свртено затоа како вибрирање осеќаш

На AnonimnaDevojka и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Девојки јас денес испитав скриен шеќер 24+1 сум. Искрено очекував дека ќе ми се лоши но баш напротив одлично поминав. Ми дадоа глукоза како шербетче ми дојде, си се напив водичка после и си дојдов дома со кола маж ми ме возеше. За еден час појдов пак боцкање и на крај за 120мин пак боцкање. Еве ги резултатите, мислам дека се ок

Прикачени фајлови:

На Chrysanthemum, minne992, kostovaivana и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Каде правеше? Јас сега треба да правам исто. Во понеделник сум 24 ама ќе правам во 25та... и зошто три пати те боцкалееее? Нели два пати е?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Во Синлаб правев. Нив им е по протокол два пати боцкање ама јас си побарав три пати пошто гледам дека докторите така ги бараат резултатите. Со лесно. Ако живееш блиску појди си дома а ако не земи си книга и почекај си во кола

На Chrysanthemum и Lili90 им се допаѓа ова.
  12. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    Девојки јас пак да си прашам, цело време се осеќам како подуена, мислам стврднат мие стомакот и цело време како да сум прејадена не во вистинска смисла него така го осеќам стомакот и чекам да ми стане полесно ама не станува, плус што си имам болки и при најмало раздвижувања дури и кога мењам позиција на спиење, не неиздржливи него тапи ама константни, а сум 16 и 5 дена , некоја вака слично да имала :?:

На AnonimnaDevojka и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  13. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Да да и да!
    За мене, прашав и кај гинекологот, ми посочи дека се од лигаментите што се шират, како и заробени гасови... Не знам колку се движиш, јас дека лежам 90% од времето цревата ми се премрзливи, и уште толку сум балонизирана... :tmi:

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    оф ми олеснува кога ќе прочитам вака, не дека се радувам дека и тебе тие така да не ме развереш погрешно, ама полесно мие вака:whew: , инаку и јас постојано си лежам заради овие болкиве, а ти зошто лежиш заради болки или

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И мене ми е така, имам пишувано погоре во темава, од мало раздвижување имам болки, 5 мин да застанам да измијам садови после тоа неможам да се оправам, и со подуеност исто, некогаш една коцка чоколадо или една чаша вода ми прават да се осеќам како едно тенџере зелка да сум изела.... Му кажав се на гинекологот, не ми даде ништо посебно како мислење зашто со бебето се е во ред, само ми рече ако ти е така повеќе одмарај и тоа е тоа... Иначе јас сум 22ра недела а вака ми е може месец дена и кусур уназад...

На Slonce91 и mace89 им се допаѓа ова.
  16. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Исто така да додадам дека кај мене бебето е обратно свртено односно со главчето нагоре па може и тоа да прави некој промени незнам....

17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Иста сум и јас од малце храна и се осеќам прејадена. Па тешко ми е после ручек обично и одам на прошетка само колку да спадне јадењето. Сум приметила кога јадам потешки јадења така ми се случува. Телешко, поховано пилешко и после штом се напијам кафе толку немам воздух. А малце јадам ама изгледа треба да се внимава на комбинациите и после било какво јадење да не се пие вода барем пола сат

На Bella_Stella и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Бебчето во овие недели се врти цело време, може во денот да завземе 10 различни позиции, не се ослонувај на тоа што ти го кажале на ехо. Тоа било за тој ден. Бебче ќе почне да се мести некаде после 30 недела , до тогаш си има место и си ужива кај сака :)

На KittyCat:), Bella_Stella, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Ааа епа незнаев за ова, го прашав докторот до кога има фора да се сврти од ми даде одговор у стил као на шала кога сака и ако сака а и не мора... Значи вистина е дека на форумов може мн повеќе да се едуцираме одколку од нашите доктори... Посебно ако ги мрзи да објаснуваат како мојот :^)

На KittyCat:), mace89 и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Не се замараат многу докторите со објаснување. Јас сум 24+ и моево секаде го осеќам. Некогаш е скроз горе над папокот, па лево па десно. Вчера го осеќав скроз доле и ме болеше дури. Не се замарај за положбата и не влијае тоа. Ќе си се намести бебче како што треба кога ќе му дојде време ;)

На Bella_Stella, Naatashka123 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.