За благо сум и јас, јадам секој ден црно чоколадо, башка ме фаќа криза и друго чок да изедам, млечно и слично, понекогаш. Вчера сум изела 2 парчиња чок торта.. Ммм а чок не јадев. А мм колку ми се смееше... Хаха.. Изедов едно парче во 21ч. и се мислев дали уште да јадам... И велам доста е... Кога ми текна во 22 30,за уште едно.. Вели нели немаше да јадеш повеќе. Хаха, а јас се смеам и велам па ми дојде уште благо да си каснам..
Лек не знам, а искрено и не сакам да знам. Пред бременост исто си сакав благичко, не бев некоја што не може без него, ама убаво ми беше да си каснам. Се устручавав и јадев максимум еднаш неделно и тоа темно чоколадо. Е сега си кажав дека во бременоста ќе си јадам што ми душа сака и колку ми душа сака и не ми е гајле, здравје кога ќе се породам ќе слабеам. Инаку зголемена потреба за благо се јавува ако имаш неизбалансирани оброци или ако не јадеш доволно. На организмот му треба енергија и те тера да си кркнеш благо за да добие шеќер. Кај мене не е таков случајот пошто си јадам убаво, имам редовни оброци, ама без десертче ретко се оставам.
Нема баланс што ќе те одврати од чоколадо, со цели, чоколадни лешници... Вака кога ќе ми текне е преубав вкусот, ама периодов тегла туршија или мрсно сиренце... не бев ваква, се изместив скроз...
Јас мислам дека не е до неизбалансирани оброци, тоа е зависност Колку повеќе јадеш толку повеќе ти се јаде Неколку дена да не јадеме благо и организмот ќе се навикне и без него али ние си сакаме а и плус енергијата како ни паѓа во бременоста, благото ни ја враќа
Ај бре јадете си што ви се јаде, ќе трпам ќе гладувам, една коцка чоколадо две коцки чоколадо, има и др работи што не се здрави па сите ги јадеме ги пиеме не се потресувајте толку
Devojki vcera bev na lekar bebceto super se razviva 16 nedela sum no doktorot vcera mi rece deka imam septum na matkata dali nekoj imal vakvo iskustvo navistina sum isplasena od vreme na vreme custvuvam mala polka doke nisko vo stomakot isto od vreme na vreme custvuvam odozdola kako nekoj bockanja kakobodezi so noz i tapa bolka odozdola ve molam za sovet
Зависноста башка. Нашата состојба секако е вонредна, но зборам за во нормални услови. Зголемената потреба за благо си има и те како врска со навиките на исхрана.
Женчиња како стоите со исхраната? Јас месо никако да почнам да јадам, ми се гади сеуште. Хемоглобинот ми е на долна граница, а пак железото машала на горна граница. Не знам како да го почнам да го вметнувам во исхраната ама стварно ми се гади од него. А не да сум месар, не можам да се препознаам.
Не се секирај, крај на второ тромесечие веќе накај трето, ќе почниш пак да јадиш месо. Јас сум месар исто, со години само протеинска исхрана си имав, ама цело 1во и 2ро тромесечие до пред крајот јас месо неможев да поднесам, како пиле некое по малце само јадев со многу сосови и зачини да не го осеќам. Сега веќе во трето, скоро секој ден јадам пак месо, се стабилизирав.
Не знам која недела си. Јас во прв триместар ич не можев месо, не сум и онака општо месар по природа, ама тогаш ич. Особено ми се гадеше од пилешко, само да влезев во просторија кај што се готви ми се гадеше. Никогаш од ништо не повратив, ама тој период месото ми беше... Од втор триместар наваму го јадам, количински не многу, ама можам да јадам секакво месо, не ми пречи воопшто.
Јас сум иста хемоглобин 11.4 а железо 19, месо не можев да помислам да видам а не да јадам,еве оваа надела 26 за прв пат пробав кременадла свинска и цела ја изедов без проблем
17та недела сум. До 8ма бев супер. И откако слушнавме срцева акција како да се пресеков со јадењето. А, месо никако во уста. Немам ставено ни грам на килажа, еднаш се измерив 500грама плус, си реков добро е. Сега се мерам пак сум на стартна килажа.рамен стомак.
Не се сеќирај битно бебето да си напредува а килажата натаму како ќе си расте бебето ќе се зголеми.Јас сум 26 плус 3 килограми сум од мојата стартна килажа.Некои качуваат повеќе килограми а некои како нас помалку
Добро утро девојки Да Ве прашам за мислење. Последниве 2,3 денови заприметувам кога одам во wc зголемен секрет. Не е многу и не е секогаш, пример еднаш во денот може да ми се појави и тоа на ѓаки само малку. Бел е, светло жолт, малку погуст од претходно. Незнам дали да одам на преглед, или да барам повторно да ми земат брисеви. Првите ми беа чисти, но сепак ова во памет ми остана Нема ни мирис, немам ни чешање, пецкање. Што мислите вие? Нормално е или да одам на преглед ?
Во овој период мислам дека е нормално да имаш зголемен секрет. И јас имам. Матичната кажа дека тој секрет ја штител матката од инфекции
јас кога ќе пишам Pregnancy calendar на апликацијава ми излегува Baby centre. Зошто не можам да ја најдам Pregnancy calendar?
Исто имам и јас и 100% е нормално. Уживај нема причина за грижа. Често менувај влошка или гаќи да не се лепат бактерии само. Брисеви не, ако нема сменето боја и мирис и не прави било какви иритации доле нема потреба од брисеви, сега веќе доле и поретко треба да се отвараме, а брисевите знаеме како се зимаат. Опушти се само и гали меше