Од кога почнува трето тромесечие? На апликацијава што ја имам ми вика 27+1 , а по страниве читам со 28ма полна... не дека многу менува, ама убаво ееее
Neznam, koga ja prasav takov odgovor mi dade . Mene me buni kako togas i na aplikacijata i po doktor e ist termin, sigurni i vo to ke imase promena..
Јас кога бев на преглед во 3ти месец, бев 13та недела и докторот ми вика оооо си го раситнила второ тромесечие. Ама дека не почеток и си викам грешка е нешто бидејќи според мојата апликација бев последна недела од трети..хаха.. ни јас баш не ги разбирам, а и според мојата некој месец има 5 недели
Ако го рачунаат по 4 недели, тогаш 40та недела е полн 10ти месец, колку што и фактички ние ги носиме бебињата, логично 4 недели еден месец.... Но бременоста се води по лунарен календар и затоа се водат како 9 месеци, кој фактички се 10 и да, некој месеци се повеќе од 4 недели, знам со сигурност дека 6тиот, 8миот и 9иот траат по 5 недели....
Па затоа е збунувачки. 9×4 = 36 а они даваат термин за порагај во 40 недела. Ништо не разбирам ама битно да е се во ред па немора месеците да ги разбираме