Второ тромесечие од бременоста

Discussion in 'Бременост' started by BellaS, Jun 19, 2014.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Пиеш препарати на железо?

Prolett likes this.
  2. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Јас во моментов со истото и камен тврда столица. Тоа е знак на високо железо. Јас примам баш доста суплементи и плус здраво се хранам.

Prolett likes this.
  3. kig

kig Истакнат член

Хехе знам дека сум луда ...ама убаво ми е кога ке мрда некако сигурно се осеќам:D:D:D

mace89, Andrejaaaaaa and Prolett like this.
  4. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Матичната ми даде само Премама дуо. Тие си ги пијам редовно,друго апсолутно ништо. Минативе денови имав силна главоболка и единствено еднаш се напив Б6 и тоа беше се..

Prolett likes this.
  5. Prolett

Prolett Популарен член

Не паничи мами.. Ти рекоа ако конзумираш железо... Јас кога јадам зеленило ми е темна столицата... Спањак, брокула, марула, блитва.. Не му се секири...

Autumn Love and >Nenna< like this.
  6. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Немам некој посебен режим ама се хранам прилично здраво, посебно овошје и зеленчук секој ден затоа и ми е чудно..

Prolett likes this.
  7. Prolett

Prolett Популарен член

IRBBB and marta993 like this.
  8. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Можеби..вчера јадев спанаќ,претходно марула во салата ..редовно зеленчук и тешки нека е од тоа. Паничар сум по природа и веднаш припаѓам од глупости.. фала многу:)

Prolett likes this.
  9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Ви текнува еднаш пишував дека како балонче ми се правеше во стомакот и ми мртка(ова во 14-15 недела) и уште трае, сега сум 18+.
    Читајќи сега наидов дека тоа всушност се лажни контракции т.е. на стомакот ми се стврснува само на едно место, ќе потрае неколку секунди и ќе го снема.
    Нели е рано за braxton hicks?

А јас пак си мислев бебче мрда :D.
    А чаре за вакви контракции?

10. mace89

mace89 Популарен член

Легни прво на десна страна па по неколку минути на лева. Седни на кревет со испружени нозе и стави ги рацете на стомак. Пробај да е тишина. Така најдобро ќе го осетиш

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Како да го будиш жити се? Спијат и по 20 саати во тие недели во кои што си. Остави го, му треба сон за да расте. Сите сакаме да ги осеќаме како мрдаат, ама тоа ли е најважно? :?:

12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

И мене ми е жал... не сакам кога несакајки ке го помрднам стомакот, а комоли да го тресам или замарам намерно....и нему му треба мир, душичка...:l:

13. Bella_Stella

Па нормално, тоа му доаѓа како кога ќе се родат и ќе спијат по 17-18 саати, да го будиш зошто сакаш да го гледаш будно. :D Не буквално, ама не е фер некако. И јас се топам кога мрда, особено последниве денови е ептен активен, ама ни на крај памет не ми паѓа да правам нешто екстра за да мрда повеќе зошто ми е ќееф. Нека си нанкаат, греота се. :inlove:

14. Lili90

Lili90 Истакнат член

Само јас ли го осеќам бебулево како ме притиска надоле? Баш кај јајниците.. хммм инаку сум од утре 26та недела :)

Madam S, AnonimnaDevojka and mace89 like this.
  15. Bella_Stella

Јас сум 26+2, го осеќам сегде, некогаш доле, некогаш горе, лево, па десно... :D Хоризонтално е легнат господинот и докторот рече дека мрда со рачињата и ножињата и затоа ме удира на сите страни. :D

16. Lili90

Lili90 Истакнат член

И мојот е господин :) во среда сум на преглед и едвајјј чекамммммммм.. овие три дена нема спиење од возбуда хаха

17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

И јас мојава госпожа ја осеќам секаде. Некогаш доле па цело време ми се иде у вц. Некогаш ќе се качи горе па ми притиска на дијафрагма и не можам да дишам а најлошо ми е коа ќе почне у желудник да ме мава и киселините коа ќе ми врати нагоре ауууу :puke:
    Иначе и ја сум 26+2 и како се ближам до третово тромесечие ептен тешко почнува да ми станува. На моменти сум супер, имам енергија летам. А на моменти бетер од бабине, све ме боли и ептен мака ми станува и само офкам. Вчера така, колковите ме болеа, ногата ме болеше, тешко дишев, киселини ме фатија, абе све у едно и цеееел ден оф оф оф оф :worried: не можев ни да лежам ни да седам, крај не ми се факаше. Денес сум поок :nod: тоа е, све ќе издржиме за нашите ѕверчиња. Извинете вака шо се испожалив ама само вие можете да ме разберете :l::hug:

18. Lili90

Lili90 Истакнат член

Ако тука не си се пожалиме нема каде... мене искрено веќе ми е глупо да му се жалам на мм. Те глава ме боли, те стомак, те нозе ме вртат па ме масира, те ми се лежи цел ден крајот не ми се фаќа. Гарант си вика "а тек што ме чека во трето" хаха

IRBBB, Naatashka123, mace89 and 2 others like this.
  19. kig

kig Истакнат член

Значи не мислев буквално да го будам...мислев кога некој ден нема да мрдне воопшто нешто да направам ...а никоја мајка мислам не е будала да му штети на детето...одма осудувате..не мислев ништо лошо.. сепак благодарам

20. Bella_Stella

Не те осудив, како имаш напишано, така сфатив. Нормално дека ниедна мајка не посакува лошо за своето дете.

Уште ти е многу рано за да го осеќаш често и поинтензивно. Сама ќе си приметиш во подоцните недели на што реагира. Најчесто мрдаат од кафе, благо, газирано...

Prolett and mace89 like this.