Ми даде и мене вит .Ц но читам на српски форуми дека требало и фолна и б12 да се испита,во понеделник сум кај докторот во систина може он нешто ке каже за јако железо а слаб хемоглобин ,зошто пак во рана бременост не с епрепорачувало вит.ц .Мислев некоја трудничка да не имала ваква крвна слика како мене .
Повтори ја крвната слика обавезно, железото ако покаже исто ќе треба да се среди не е убаво толку високо, а хемоглобинот гледај држи го над 100 малку повеќе леќа, цвекло деновиве
Ke ja povtoram za 15 dena no maticnata mi kaza pa cveklo da ne pijam ovie 15 dena zosto jas sekoe sabajle pravam ceden sok
dobar e vit c pogotovo za ovoj period no ete i na vit c ssto go kupiv pisuva za bremeni po preporaka na lekar no moite se 1000 mg i taka nekade procitav no i mene mi dade sega da pijam,no mozes da go prasas doktorot sledniot pregled ,iskreno mislam nisto ne e
Бидна и скринингот и официјално сме во темава Се е добро со бебушот докторот задоволен ептен, цело време мрдаше, го криеше лиценцето, па нозете прекрстени, рачињата позади главчето Приска не направив немаше потреба и решив да послушам да не се малтретирам. Контрола за 4-5 недели, со огтт, хемостаза, д димери, комбсов тест, и стандард крвна слика урина. Полот изгледа машко е ама не се виде убаво Сега ке одмораме се изморивме денес ептен
комбсов бидејки сум рх негатив, а огтт е за скриен шекер, сите го прават трудници ама малцр покасно, јас сега бидејки имав проблеми порано па пијам терапија и според тоа да се види дали има уште потреба од неа. Другото е за коагулацијата на крвта и тие се прават кај сите ама покасно.
of lele mene nisto ne mi kaza doktorkava za sleden skrining. samo da si dojdam i da go napravam. i jas sum rh negativ i mi rece vo 28 nedela da si ja primam inekcijata kaj koj doktor odis vo sistina?
Кај Митко Ивановски. И тој и матичната ми рекоа да го направам, битното е дали има некои антитела веке, па според тоа се реагира додатно, така разбрав
Jas vcera bev kaj drug doktor si najdov eden hrvat bar sve da mozam da go prasam.jas inace sum germanija ne da neznam jazik ama nekako posigurno se isekam.i si se smenav.me vide i rece sve ok vo 20 nedela skrining.mi rece ama ne sto posto sigurnost.mislim da je curica
Такa еднс девојка дa имaме ме исплашивте сo машкиве ,јaс вo пoнеделник ке ме гледат и ке му речам нa дoктoрoт дa пoгoдувaм дека еднoтo е мaшкo сигурно a другoтo oн некa каже
И јас сум рх негатив правев испитување во 28 недела за антитела не се ствараа и не примив инекција,ама кога се породив бебето беше рх позитив а јас рх негатив и си примив инекција.
I jas pijam od 1000 mg i na sekoj pregled si kazuvam sto pijam i do sega maticnata nisto ne mi kazala.
Kazete mi kako se spravuvate so nastinki, dva dena vekje kako sum so zatnat nos a pocnuvam i da kaslam. Vitamini sekojdnevno primam na prirodna baza, i cede limon pijam i caevi..
Јас одлучив да правам торч за секој случај, гинекологот ми вели нема потреба тоа правеле жени кој поминале абортус или неможат да забременат, ама јас читав еден артикл и си помислив дека подобро да збам навреме дали е се во ред, зошто имам ќеркичка која иде во забавиште и може несвесно да ми пренесе некој вирус што можеби е активен а незнам, односно немам симтоми.
И јас ке правам, ама се прашувам што ако искочи нешто позитивно, што може да се направи тоа се се вируси за кои нема таблетки, освен токсоплазмата која е паразит. Во која недела ке го правите? Јас планирам здравје за две недели наизменично со останатите испитувања, сега и така немаат реагенси за рубеолата.