Девојки јас се вратив од прегледот во Ремедика кај Котларова. Се е ок фала му Господ Бебче си расте Тие лакуни што ги имав се намалени и ситни. Ми измерија протоци, димензии на бебче, тежина. Незнам каков е тој трет скрининг ништо не ми спомна. Они според неделите гледаат тоа што е битно на 4Д. Нареден преглед ми е за еден месец. Се што требаше ми провери и си платив како обичен рутински преглед
Еве денес повторно така ми се случи. Додека движев осетив дека ми се стврдна на истото место. Седнав и за 2,3 минути ја видов дека тука си мрда Можно е тука главчето, газето, грбчето да и е и затоа така осеќам. И јас не сакам да читам за тие лажни контракции оти веднаш паники кревам Вечер сум на преглед па ќе видиме и бебка како е наместена, дали е таа или сепак се контракциите.
Ама дури и да се лажни контракции, не треба паники, нормални се и тие колку што знам, матката се спрема за пораѓај
Епа тоа е, место да си уживаме во бременоста ние на штрек цело време зашто не мрда, зашто мрда, многу е ниско, многу е високо, ама озбилно среќа што ние тука си се разбираме, на пример мм да земе да не чита усвет ќе фати Него само што испив цеден сок од цитруси, растур ме напраи бебе.. Ако некој сака да го размрда пред цтг тоа му е лекот
Devojki "ne barajte problem i ke go nema". Sovet vo prvata bremenost od Dr Trajkovski. Ako zemam jas da pisam sto se me boli ih ke treba da pisam do utre. Me boli se veruvajte, ama sama si se tesam, bremena sum, normalno e. Veruvajte normalni se bolki, stvrdnuvanje, nervoza. Se e toa del od bremenosta. Opustete se, ne mislete i se ke bide vo red. Eve mene nekogas mnogu dolu mrda, nekogas kaj papokot. Počna veke da se oseka na dopir tvrdo kaj papokot. Nez dlai e glavčeto, noga ili rače. Ne sum bila 5 nedeli na pregled. Dodeka za prvoto na dve nedeli odev, sekoj pregled vaginalno so sonda, razni ispituvanja, stresovi kolku sakate. Sega sum pomirna.Maz mi ne me prepoznava. Gospod neka ne čuva
Е на тоа само размислувам. Кога сум гледала филмови и си велев е што убаво еве тест за бременост си направи, сега на прегледи среќна, си купува алишта, се спрема за бебето, колку е опуштено и убаво изгледа. И сега си велам тоа само на филм е или вистина има некоја бремена што е толку опуштена? А јас, но еве читам тука и други за се паники одма. Леле дали е вгнездено во матката, дали ќе има срцева акција, како се развива, оти досега не го осетив да мрда, оти ниско ме удира, оти високо, па како ќе биди на следен преглед, па пораѓај. ... и ред уште други работи На моменти сум баш супер јас, позитивна, ошуштена... ама на моменти мислам и самата не се разбирам Добро што тука можам да се искажам, оти мм еден збор нема да ме разбере А за да се размрда морам вечер нешто да се напијам пред преглед, оти секогаш спие кога сум таму, и неможиме да ја видиме на лице со рачињата е, а кога ќе си дојдам дома одма почнува да мрда
Денес како што ми е низок притисоков обавезно кока кола Ај и благичко нешто можи, веќе 3 дена локум ми се јади
Леле и јас не знам денес што ми е... како оние мрзливците....мe мрзеше да одам во тоалет... Притисокот 120/58, му викам на мж "растаје се душа од тела" До петок сум на 50та контрола веќе, ќе видиме што прави дебелиот
Јас не сакам ни да го мерам, сигурно ми е 80/50 И сега му викам на мм дај купи нешто за ручек, неможам денес да правам А тек треба да се капам, да се средувам за на преглед после
Ај да размрдам со други прашања да не мислите на тие стврднувања и да си стварате сами стравови 1. Што смееме од третмани на лице да правиме во бременост? 2. Некоја масажерка/салон за трудници да препорачате 3. Практикувате ли јога? Јас вежбам на два дена и многу ме опушта иако немам никакво проблеми или болки со телото сега за сега 4. Која козметика ја користите или би ја користеле за бебе? 5. Квалитетна количка 3 во 1 од која сте задоволни Ајде квизко пита, одговарајте
Ние со малата женска се вративме од преглед Овој пат бев малку порано, можев и наредна недела да одам, но поради крвната слика леукоцитите ми беа покачени и мислев треба антибиотик да пијам, така ми рече општиот матичен лекар но на крај не било ништо страшно и засега нема да пијам. АМА затоа ми даде апчиња за железото. намалено многу за разлика од претходниот пат и така.. сега до крај ќе си ги пијам А лепотицата супер си е, веќе 1кг сме качиле затоа мава сега посилно, има сила ама пак инаетчика... И благо се изнајадов и кока кола и ништо.... пак со рачињата на лице секунда само ги тргна и пак се скри И тоа е тоа за овај преглед, сега по 4 недели
Супер, штом пораснала, слатка мала... Мислам и моево лепотанче ќе биде пораснето..идната недела ќе дознаеме.. Конечно... Која недела си мила?
Јас мислам според мерки од ехо дека беше 26+3, али и не е битно да е се во ред само па ден два + или - не менува ништо
Девојки бремена сум 22 недела. Само што забележав бледа крв на тоалетна многу малку.. од што може да е? Скрос се испаничив