Епа незнам од што може да е друго, ако знае некоја членка нека пише, знам дека после односи е можно и не е страшно...
Да си одиш на дежурен најубаво. Во овие недели крварењето најчесто може да е од цервикс намален или проблем со постелка, е сега незнам каква бременост имаш ти до сега и дали ти е прво крварење, дали си на терапија. Јас не би оставила да чекам реално, сигурно не е ништо страшно ама розева крв не е за замерување да се чека за да се види од што може да е, може ќе ти треба одма терапија.
Дали се закажува како обичен преглед? Извини, не знам да не треба да се нагласи при јавување.Колку чини прегледот кај Котларова? Фала ти
Devojki praev krvna slika so CRP krvnata slika mi e dobra no CRP mi e visoko normalno e do 5 a kaj mene e 13.9 iskustvo ve molam dali e normalno da bide tolku pokaceno ili ne molam za iskustvo i sovet bremena sum18 nedela
Покачено CRP е показател за присуство на некоја бактериска инфекција. Ова од мое скромно познавање. Ќе ја тагнам @Natashka1988 она ни е др.
Мене на последните анализи ми беше 7.5... уринокултура, вагинална инфекција, заби, грло, нос.... неспецифиен воспалителен маркер е, не е врзан за одреден орган... расте при бактерија, но и до 20 може да се покачи и при вирус.... размисли си, дали нешто си имала проблем... Доктор, а сама себе не можам да си помогнам, тоа да видиш....Да пројде ова, мислам дека стоечки ќе спијам, да не видам кревет...
Dobro vecer mamicki jas sum bremena 13nedela zemav mikrobioloski bris I mi se pojavi kandida I maticniot ginokolog mi dade da stavam piliginaks vaginaletki a citam upatstvo deka se stetni vo bremenost vo dilema sum kazete dali da stavam
Исто и мене ми ги препиша матичната кога бев на преглед.На брисеви немав ништо, но ми рече да ги земам поради тоа што имав бело прање.Ги земав, но кога прочитав во упатството дека не се препорачуваат во бременост не ги искористив.Ако ти е само поради кандидата пробај да ја средиш со исхрана, а можеш да си земеш и глизиген (интимен гел), многу помага при кандида а е безбеден и за во бременост.
Да не ти направам проблем, ако сметаш дека треба да ги користиш, немој да ме слушашЈас за нив се консултирав со двајца гинеколози, и двајцата ми потврдија дека се безбедни и покрај тоа што го пишува во упатството, но дека реално немам некоја голема потреба, решив да не ги користам.
Фала мила, јас немам кандида со години наназад, посебно откако го користам гелот, но убаво е да се знае рецептот за во секој случај.
Bez gajle mila se mislev citev I resiv da stavam pa sigurno ginokologot nema da dade toa sto moze da nasteti imaj dobra nok mila
Нема проблем, мила и јас немам, но ја имам рецептата па да споделам Инаку јас го користам гелот ферзи дерм, исто безбеден во бременост... И откако го користам немам никакви бактерии.