jas tret eden slabo go osekjam bebulevo, spie korne izgleda na vremevo, ima nekoja so slicno iskustvo? blago kiselo ne pomaga, ke vidam porucek so koka kola, epten malce mrda a deneska uste go nemam oseteno
Можеби му се спие повеќе деновиве Која недела си? И јас до пред една недела некогаш повеќе, некогаш помалку го осеќав. Сега сум 26+1 и секој ден е дури премногу активна. Изгледа поголемка дека е сега
Во тие недели уште е мало и затоа не го сеќаваш многу и плус повеќе спијат,јас сум 28 недела и журка сега прави внатре,ми изгледа како да не спие ич сега хахахаха И тоа последниве недела две ептен се активираше,на сите страни од стомакот тропка.Така да не се грижи,нормално е за неколку недели ќе ти биде позабавно
Дали имате проблем со протекување? На моменти кога правам движење или станам од седење ми проткува течност. Не знам дали е урина или некој исцедок, ама е како водлест и мириса некогаш како на киселкасто, а некогаш имам погуст жолтеникав исцедок. Не знам ни мирисот како да го опишам. Го осеќам кога ќе протече, а кога уринирам нема никаква миризба.
Јас имам некое време жолт секрет, нема некоја карактеристична миризба, ама и не сум прашала др. Дали е загрижувачко или не... Има моменти кога не можам да се воздржам за по мала нужда, си велам дека е нормално.. Не ме пече,чеша, боли ништо, веројатно е тоа што велат се чисти и го штити од инфекции организмот.. Јас претпоставувам.. Ако има некој мислење нека пише.. Пијам одвреме навреме чај од брусница и така..
Иста сум и јас. На 10-15 мин одам во вц, со полна бешика. Си пијам чаеви, а и секрет имам чат пат, ама си викам нормално е.
Здраво женски, веќе некое време се мислам дали да го пишам ова да споделам, да прашам дали на некоја друга се случува и конечно собрав храброст. Се работи за соништата 18+. Значи ги имам скоро во текот на цела бременост, но сега еве веќе може 10ина дена и повеќе, континуирано секоја вечер, и не ми е проблем сонот туку следново... Значи кога го сонувам тоа, редовно се будам баш на " најубавото" да речам и осеќам пулсирање доле во вагината и стомакот згрчен, тврд... Ми е страв да не се деси нешто што не треба од еден сон, на толку пазење... Не свршувам во сонот, туку баш да речам на сред чин се будам и јас реално имам симптоми на телото како вистински да ми се случува тоа... Се соочила ли некоја од вас со вакво нешто, слично??? Веќе неколку дена по ред мислам дека како во полусон сум и сама си се будам си викам леле пак... Многу чудно за објаснување. Незнам ни дали ме свативте
Srcki sakam da ve prasam dali sakate da jadete ovosje vo bremenost jas mnogu sakam I misla ne mozam da odoleam
Не е ништо страшно. Тоа пулсирањето ти е оргазам што се случува во сон. Не е ист и со ист интензитет како нормален оргазам на будно. Мене ми се има случено и во бременоста неколку пати а и пред да останам бремена. Тоа што ти е стврднат стомакот е исто од оргазмот и од контракции на матката ама и тоа не е страшно, пошо тие контракции не се такви јаки што може да му наштети на бебе, туку баш ги смирува како лулкање им доаѓа. Ич да не се секираш, уживај си со 18+ соништата, многу трудници ги имаат. Јас со сите бивши до сега се изредив со маж ми само 2 пати сонував
Уф добро е, ме утеши малку... И јас и со маж ми и со бивши и со некој фаци што не ги знам, успеав и со џони дип да завршам работа
Здраво девојки. Бебето вчера само сабајлето кај 5ч го сетив и толку беше до 11ч прееска. Бев на инекција прогестерон пуштам и кажав на матичната, на брзаница ме ѕирна немав закажано, утре ке одам за подетално. Ми рече не го сеќаваш зошто нема доволно вода. Многу сум исплашена. Така пред неколку недели до касно неможеше да се види пол(ми викаше нема место да ги рашири ножињата) почнав да пијам по 3л и си се зголеми плодовата вода си беше се таман. Ама еве денеска истиот проблем, бебе нема баш место да мрда. Од кога си дојдов ,веќе имам испиено 4ипол литри вода, и цело време си мрдка. Можно ли е да е од дехидрација. Што да правам ако не е до тоа. Дали некоја мајка имала ваков проблем и како го решила. Кога се расчитав за намалена плодова вода коса ми се крена :/ иначе сум 24+
i jas sum 24+, ovie tri dena slqbo epten go osekjav, a imam plodova voda na pretek, do gore malo e ushte za sekoj idar da go osekjas, za nekooku nedeli poveke ke se osekjalo deka pogolemo pojako taka mi kazaa na forum
Jas sum na pocetok vo rana bremenost so ivf i mi se slucuvase toa 3 dena posle transfer sekoj den i sega barem 1 nedelno a nekogas i dva pati. Verojatno se raboti za hormoni, se olasev i jas da ne e strasno, da ne nashteti neshto ama nema kako da go sprecam, voopsto ne mislam na seks nitu imam potreba ama ete teloto si go pravi svoeto!