Девојки дали можи магнезиум директ кесичките да се пијат по 2 пати дневно овие два дена некако стомакот ме трга на сите страни претежно од лева страна дали дека тоа бебе е пониско мокрењето ми е отежнато освен увин чај друго не знам шо да пијам најмногу ми помага лежење на лева страна ама и тоа не го бидува нон стоп дали има место за паника или е период инаку сум 14 +
Мене вака ми се случи прв пат многу рано. На 13+1 добро паметам, затоа што ме разбуди од спиење. Тогаш прв пат го осетив бебе да мрдне, како змииче и ме разбуди од сон, кога се видов ваков ми беше стомакот искривен а уште немав видливо меше... Тогаш и јас многу се испаничив ама искочи дека ништо не е...
Девојки, фала ви до небо.... Ме смиривте, ви благодарам премногу... Исто скроз, од десна страна, само не стигнав да го сликам... Од срце ви посакувам радост само...
Па мене вака постојано ми се прави кога лежам на грб, ама јас си се радував си мислев си се мести бебчето си игра нешто, најчесто све на десна страна така ми се прави, сега сум 20 а така почна уште пред некоа недела.
Сега веќе да и мене нон стоп ми се поместува стомакот, некогаш како бранови ми иде, кај мава таму штрчи.. Ама тогаш беше многу рано, јас уште немав видлив стомак, и го осетив баш како камен ова надигнатото..
Изгледа ова нешто нормално кај сите, ќерка ми од 20 и нешто недела (не се сеќавам точно) до пораѓај(38ма се породив со неа) претежно вака ја носев, на десно искривен ми беше стомакот. Сега и во оваа бременост, ми почнаа тие стврдувања на стомакот, брекстон хикс, и пак накај десна страна..
Јас не би пиела магнезиум директ. Во почетокот на бременоста го пиев и ми предизвика мека столица, а пиев само една кесичка дневно. Најдобро е да земеш Магнезиум цитрат, подобро се апсорбира во организмот. Јас го користам на Synergy.
Абе чудо се бебчињава ,сигорно се стуткало во топче па се прави така се смееме со м.ми тоа место му е тронот сака постојано да си седи таму на десно, јако муе
Јас пијам мг на биоелектра по препорака од доктор.Од 300мг се.Многу често и по две на ден.Мене ми рекоа дека може до 750мг дневно.Веднаш ми се смируваат грчевите
Мене во болница ми рекоа дека може до грам ипол магнезиум.јас пијам директ од алкалоид по 2 сабајле и навечер и плус во пренатслните витамини има плус 250мг магнезиум.некогсш пијам и по 3 кесички ако имам грчеви во стомакот,така ми кажаа да правам болница, значи дневно внесувам 1050 мг магнезиум.кога ме хоспитализираа ми дадоа 1 г магнезиум во брза инфузија за 30 мин, па уште 1 г во спора која течеше 6 саати, и плус пиев кесички од 400 2, и плус пренатслните витамини.доктотот рече дека само магнезиумот е спас при предвремени контракции и грчеви затоа даваат такви дози.
Маци дали имаш забележано дали магнезиумот влијае врз движењата на бебче? Матичната ми рече да намалам со мг кога испаничив во 21ва недела дека го нема бебе да мртка неколку дена, дека можно е движењата негови да бидат намалени од магнезиумот. Те прашувам оти ме интересира дали навистина магнезиумот му влијаеше тогаш или малечко беше бебе, па затоа не го чувствував.
@macalavica @IRBBB i jas pijam magnezium direkt 2pati dnevno,sabajle i vecher vkupno 800mg.Taka mi rekoa na klinika deka moze,toa sovet od doktor. Inaku nemam primeteno nameleni dvizenja na bebe,iako sum 21g.n.go chustvuvam sekoj den mislam deka skoro isto.
Јас приметив намалени движења на бебето после терапијата за зреење што ја примив, флостерон и индометацин, ми рекоа од нив е, траеше 3-4 дена ама рекоа дека е во ред уште бев под надзор па не испаничив многу.Сега земам по 1050 мг вкупно магнезиум разделен во 3 дози ама бебе си мрда нормално. Околу 20 недела мислам дека кај сите успоруваат бебињата, баш и јас паничев тој период до кај 23 недела,ама изгледа тогаш интензивно раснат па повеќе спијат, и други членки имаа пишано дека во истите недели од прилика приметуваат намалени движења.
Офф незнам ни јас ама многу незгодно чувство ми е како целата матка да ми се поместува и тоа го осеќам како истегање на мускулите баш во пределот на стомакот. Бев исплашена пошто незнаев дали е нормално, дали и кај други се јавува. Фала ти на споделеното мислење Јас го решавам моментално ова со придржување на стомакот со раката а со другата на лакт полека се кревам
И мене ми е многу чудно, ама матичната ми рече дека не е ништо лошо, демек таков ми бил стомакот зошто сум послаба, поситна (почнав со 48, сега сум 52). Но сепак зошто ми е некако језивко, обично или и јас така со лактови се поткренувам, или се фаќам за коленото и тегнејќи ја ногата се исправувам.
Значи знам колку пати се пишувало дека некои денови бебињата се помирни и не мрдаат многу ама денес едвај и да го осетив,обично после вечера беше најактивно сега ништо ама баш ништо, и кока кола се напив и легнував секако, веќе се уплашив дури, незнам, знам дека е доста мало 21 недела сум ама јас почнав од 18 нед. веќе убаво да си го осеќам и сега баш се испаничив,