Нате ќе издржиш немај гајле верувај во себе. И без јакни ќе одиме и ако треба и до Брезница пешки ќе одам
срце си, се изнасмеав Соништата ни се врв! Мислам дека побизарни него во бременост не можат да бидат... бар моите (и твоите) прв триместар голотии обавезно беа, сега некои покојници, се некоја штета, у трето психоделија
Јас сум оваа бременост ептен шашава, на моменти нервозна инфрит, на моменти плачам на моменти се смеам. Мене соновите ми продолжија со првото и после пород. Така еднаш сонував како си ја голтнал цуцлата и сирот јазикот ќе му го извадев на детето он вришти.
Од 04:20 се осеќам наспано... врне истура, стани-легни, читам теми по форумов...мм ич не е зборлест во ова доба.... "здравиот сон во бременоста е многу важен", yeah, right....
Ти будна од 04, јас не спијам до 04 па после будна од 08 . Не можам бре да се наместам, се' нешто ме боли. Туку да ве прашам, нормално е да имам болки ниско во стомакот при вртење од една страна на друга (лежечка позиција) ?
Да, знае да ме пресече и долу, и слабините... Нов момент ми е болка во пубичната коска и во препоните.... Која недела си?
@kostovaivana @minne992 Уф, фала ви женски за утехава, почна од пред неколку дена па ај викам прво смирено, да не паничам и да ве прашам вас овде . Ама ептен онака како после вежбање што болат мускули, толку ме боли . И затоа од страв како препарирана спијам, и не сум наспана ич. @Natashka1988 Наташке исто и тоа плус, ама си наоѓам логика дека расте матка, се шират карлични споеви и затоа боли. Иначе 21+4.
Дека лежам, и веројатно крути и лигаменти и се, кога се исправам како расштрафена... мора да издржиме! Кога ќе ми текне во 9-10 недела се мачкав со крема, си викам ехе, вака ако е, песна ...
Ќе се издржи женски (оти "мушки" e meh ). Јас си мислам, кој ми е крив што не вежбав порано, сега боли - епа ќе ме боли .
Знам имаше дискусија пред извесно време ама не ми беше јасно. Термините што се на гак за амбуланта 36 и 37 за што се? За обичен преглед? Пример што да и кажам на матичната да ми закаже?...па она ќе ми рече шо мака имаш да одиш на гак, јас ќе те видам на ехо, и ќе ми земе 500 денари . Прашањето ми е за какви пациенти/прегледи/ се тие термини за 36ка и 37ца амбуланта и дали секој може да иде на обичен преглед без да има мака?!
Кај мене од старт имаше некои перипетии и затоа ме праќаше... прво и беше колабиран сакусот, па ај на гак, после таму докторката ме закажа за две недели, чекавме дали ќе се појави ембрионот, па срце. После тоа ме прати за приска, во 12та, па ноќта во 15та прокрварев и нормално во 03 саат нема матичен, отидов на гак, па пак контрола за 2 недели... во 19та предвремени контракции,таа сама ми рече трчај на гак ја шо ќе ти праам... и се таму завршувам.. Во 36 не сум била, во 37 се прегледи, ехо и вагинален ако има потреба, а 28 е за скрининг... и приемна е како дежурна, после 14 саат, а таму прават и цтг...
Мене ми се качија нагло димерите и ме испрати на ГАК и од тогаш си одам и таму за да ми даваат извештај за клексаните и плус преглед
Zdravo zenski denes pravev ispituvanje za d demeri mi stignaa rezultati deka mi se 1442 a sum 19 +1 neznam dali se vo red i pisav na maticnata ama ne mi odgovori nisto
Димерите не ти се многу високи за терапија но ако ти се паднати времињата може да ти дадат. Освен димерите многу се важни и времињата на згрутчување на крвта
Bebeto napred o dobro e i postelkata e super vo petokot bev na eho pravev amniozinteza i togas mi rekoa da ispitam samo demeri drugo nisto