Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    Наполнив и јас 27 недели, ама ќе ве дружам уште некое време тука. Рано ми е за во трето тромесечке психички не сум спремна за паники пред пораѓај без разлика што ми е втора бременост:))

На Milaаа991 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  2. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Devojki da ve prasam za maticnite ginekolozi i naplakanjata.Bremenosta ja vodam i kaj maticen ginekolog i pararelno vo sistina kaj dimcev.Do sega site pregldei so sum bila kaj maticnata se naplakale po 300 denari za eho i po 1200 za skrining.Slucajno se vidov so pijatelka i spomna deka taa vo bremenost sosema nisto ne plakala za pregledi ni za eho ni za skrininzi kaj maticnata.Dali nekoja druga imala vakvo iskustvo ?

3. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    4.284
    I jas ja vodam bremenosta paralelno I kaj maticnata i vo plodnost.. Do sega nemam nisto plateno kaj maticnata I opsto na drzavno

На teddy85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Искрено, само на гак немам платено ништо. Кај мојата матична ценовникот варира, од 500, 700, некогаш ништо, од памет...ако и самата знае што наплаќа, Наташа да не се викам...
    А Систина стандард, 2650, или 4650, ако е скрининг... која недела си?

На >Nenna< му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    10.144
    И јас одам паралелно и Плодност и кај матичната и секаде си плаќам :doh:
    За ехо кај матичната по 500ден... а за скрининзи незнам, досега приватно ги правев :)

На >Nenna< му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Josephine18

Josephine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    66

Мојата матична не ми наплаќа ништо , а имам читано дека не си единствена на која и се наплаќа на државно . Жално , но тоа е реалноста за нашата држава . За трудниците сите прегледи кои се на државно (брисеви , анализи , скринизи ) треба да се бесплатни.

7. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Колку е цената на вториот скрининг во Плодност и кој доктор ви го праеше

8. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Вториот беше 3000 или 3500 не се сеќавам точно и ми го правеше мене др Таше ама јас сум инвитро кај него и он ме води

9. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    10.144
    3000ден мислам беше, др. Марија ми го правеше, задоволна сум :)

10. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    И јас сум со ин витро и тоа баш кај него ама приската не сакаше тој да ми ја направи многу бил во гужва а со близначка бременост платив 10 000 и искрено ме изреволтиран тој негов однос па завршив кај Сотир и сега за вториот се мислам кај да одам

11. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Te molam ako si od sk pisi koja e tvojata maticna i dali si zadovolna pa ako treba ke ja smenam mojata maticna,bidejki se bukvalno plakam(osven koa ke mi dade upat na drzavna,tamu za nisto ne mi zemaat pari).Dokolku sakam da plakam ke se vodam samo kaj Dimcev

12. Josephine18

Josephine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    66
    Не сум од Ск . Смени ја нема потреба зошто да плаќаш , кај на приватно одиш таму еден куп пари даваш па и на матичната они си зимаат од фондот пари |(...

На VioletMK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мене прво др Таше ме водеше до првиот скрининг и кога бев за првиот скрининг ме препрати кај др Сотир он да ми ја води бременоста понатаму.Јас реално го разбирам тоа бидејќи сепак др Таше си е специјалист за неплодност и он успешното инвитро и со следење до 12 недела си ја заврши својата работа.Не е фер и ние бремени да им зсфаќаме термини кај докторот на оние кои се мачат со инвитра.Ама мене др Сотир наеднаш ми ја прекина цела терапија после првиот скрининг јас го правев во 11+ недела и после два дена ми се појави крварење и др Таше затоа пак ме врати кај него да продолжам он да ми ја води бременоста.Инаку да немаше ништо др Сотир и мене ќе ме водеше.Јас не правев приска бидејќи правев нифти тест.Инаку приската во Плодност е 4500 денари зошто не си ја направи преку матичен мислсм дека многу поефтино е

14. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    22 nedela sum i kaj mojata e isto cenovnikot i varira :) od pregled do rpegled.Duri sum posrekna koa odam sistina, si znaeme tocno kolku e obicen pregled,kolku e skrining :D iako se mnogu pari

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Ako mozes pisi ja maticnata i dali si zadovola od nejze so pregledi i so termini ?Ako ne za ovaa barem za sledna bremenost da znaeme kade da se prefrlime

16. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    4.284
    zavisi za vo koj grad, jas sum od bt ama mazena vo resen I. Maticnata mi e vo resen, za termin ima skoro sekogas

17. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Blagodaram .Za Skopje me interesirashe

18. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Да не ни е истата? :P
    Ма да, бидејки ми е ризична бременоста веќе добри 9-10 недели а ме чуе ми вика "оди на гак" :D

На VioletMK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Мене мојата матична ми наплаќа по 500 денари за ехото. За друго не ми наплаќа, ни за брисеви ни ништо. Знам дека и ехото не треба да го напраќа ама ајде.

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Јас сум од Ск. Втора бременост водам кај матичната, денар немам дадено. Ни за ехо прегледите, ни пап тест пред да останам бремена. И мене ме чуди што е финтата, имам доста другарки што плаќаат кај матичните.