Jas pijam Femibion, sekade ima, nova formula, novo pakuvanje, kao ima poveke tableti i poskapi se. I u a prvoto dete i Sega za vtoro vo, gi pijam nov, prezadovolna sum
Еве ме и мене од утре влегувам во 13 недела, дојдов малку порано да се дружам, знаете колку стресно првото тромесечие, јас поготово со 2 спонтани. Овде се расчитав некако поопуштено ми е.
Da si pomines ovde najubavo i najmirno na svet i da odis vo treto tromesecie so stomak do zabi i nasmevka na lice, za 2 nedeli daj boze da vi se priklucam i jas, taman na 30.04 sum na kontrola da napravam nifti i ako e dobro na kontrolata od 01.05 vi doagam
Можда прашањево не е за тука, ама не знам каде на друго место да си прашам. Наредна недела сум 20та недела и треба да правам скрининг и да проверам ддимери. Со недели нема термин ниту во гак ниту во Чаир, ниту стандарден ниту приоритетен. Што се случува по болнициве? Или е до мојата матична, која е во Дијагностички Центар? Кои ми се опциите доколку не се најде термин ни понатаму? Да стискам палци дека се ќе биде во ред и тоа е тоа?
Скринингот во20 недела е многу важен, немој никако да го прескокнеш.во чаир Закажи преглед обичен па ќе ти направат скрининг до сега не сум чула да вратат некоја. Гак е ужас многу гужва. Ако имаш можност да одиш приватно
2 недели уназад проверуваме за термин, нема. Утрово да видиме за приоритетен, ниту тоа системот не давал, ни за во Гак и за во Чаир. Почнува малце да ме фаќа паника, ќе видиме во теков на неделава ако се отвори прилика, ако не, ќе морам на приватно, иако немам баш можности, ама тоа е, макар и последни пари да ми се, ќе ги дадам зошто е многу важно. Патем, колку е скрининг приватно?
Тоа е за проток на крвни садови, ама ќе те види гинеколог и ќе ги замолиш за скрининг, ако нема никој што не верувам ќе ти кажат кога да дојдеш. Многу се флексибилни барем од мое искуство