@Natashka1988 па ти и добро си прошла види мене во четвртокот.Ехо плус скрининг иначе 18 та недела.А скрининг правев пред 4 недели.Ми наплатиа тогаш 2650.
Да не покачиле нешто цени? Е не се нормални....или пак да не има разлика дали плаќаш доле на главниот пулт или на први?! Јас бев на скрининг почеток на април 4500 платив.
Кај гинеколошките амбуланти плаќав, ама не може да има таква разлика...на кров ако сакаат да е касата пак е една фирма... Тие 2800 се за добар ден, изгледа...
на гинекологија плаќам.Нема логика.Скрининг имав на 13 март .Можеа да доплатат само разликата (пошто вика грешка напраиле) од 2650 до 4450.Они мене ми наплатиа уствари три прегледи а имав само два .На 13 март 2650 и на 15 април 4450 плус 2800 е како
Не знам, стварно ми е чудно. Кој знае и мене колку ќе ме одерат на следна контрола. Башка и јас тутурутка и пол, во себе ќе си се нервирам, а таму како госпожа ќе си платам.
Јас одам секој месец еднаш во систина за преглед заради патолошка за документи. И последниот пат бев за на обично ехо за контрола. И доктор Дракулевски ми вика се си е во ред дојди за еден месец. Идам да платам и ми викаат 4550 за скрининг и и викам на таа каков скрининг обично ехо. Нити ми кажал нити ме прашал за скрининг а си пишал скрининг а и плус не ми ни објасни ништо за бебушот ме виде се на се 7-8 мин.. многу ме изнервира неговата постапка. Јас си имав закажано кај матичната за скрининг бидејки она се детално ми објаснува и таму си платив 2000 ( ме гледаше 45 мин се ми објасни) и цел месец без пари Приватниве дерат женички на наша мака се богатат.
Значи ти на 13ти си имала скрининг, ама ти наплатиле само ехо. А на 15ти пак си била на преглед и ти наплатиле х2 ехо и плус скрининг?! Значи едно ехо си ги почастила, како што те разбрав.
Ја искрено закажав трет скрининг, и сега читам на извештај напишал редовна контрола и различна шифра има од вториот скрининг пример. Дали дека се договорив за пораѓај па ќе одам пак за 5 недели, не знам. Леле се редактирав, ги прочитав мислењата, со овие трошоциве екстра - ме фаќа страв искрено, само лупаат цена - прегледи прегледи, како ќе им текне изгледа..
kako be vaka, si trebala da se bunis, ili ili e , ili eho ili skrining, ova ispagja dva pati ko da si bila kaj niv
Понеделник е мм таму на кардиолог и ке одам.Чувам фискални ,извештаи и ке барам објаснување.Дента искочив од кај Петровска исплашена и не бев воопшто свесна шо се дешава.Таа ми рече на пулт има грешка од минатиот пат да ја регулираме ли сега?И јас реков ок мислејки дека само рестото ке наплати И дадов картица дадов пин,зедов документи и заминав После у кола тек видов шо е напраено
jas ke odam posle veligden vo 31 va nedela, skrining ke bide valjda, ama nikogas ne me prqsale za sto si. Si gleda vo izvestajot i si naplakja. ke vidime kako ke pominam so noviov sistem.
Ova Kamcev se iznerviral deka ke mora da spusta ceni za volnicko lekuvanje na kovid pacienti, neli so zakon ke bide ograniceno pa sea udri....
Нека се стопли времето, таман и ковидот се надевам ќе стивне и може да направиме една феминска мајчинска дружба. ❤️
oo што збориш бе аууууу страшно. Ве читам и не верувам што читам. Па тие ептен перална на пари се направиле. Ццц Јас исто одам на приватно во Ремедика ама не е вака со плаќањево. Ехо, контрола 2500 ми наплаќат секогаш, скринин 4400. Сега скоро баш бев на трет како шо го викаат и за тој ми наплатија 2700. Толку. Кога и да одам тие се цените. Никогаш ми немаат наплатено посебно преглед посебно ехо. Епа срам да им е на Систина вистина
a inace gledam site odite na ginekologija na 1vi kat taka? deka jas odam na ivf na 5ti, pa ke vidam kakp ke pominam
Абе докторка си, не се жали. Сто илјади плата земаш, за +/-5000 се прајш? Пффф Плус мито, бекријо, ова-она, можи и до двесте стигаш. (знаеш дека сум иронична)