@monik55 Така е мила ако недај боже излезе нешто лошо она е сепак заштитена што ме има советувано за да направам контролен преглед,а погоре не нагласив дека ми кажа да го направам прегледот поради брадиаритмија,и затоа другиот доктoр кажа срцето е добро што му најде маана на оваа срце. Сепак понекогаш второ мислење од доктор не е на одмет. Ајде на сите да ние со лесно и да си родиме здрави и прави деца
Значи сепак има индиција.... тогаш да си направиш фетална ехокардиографија. На државно не знам дали има, но во систина за ова е др Драшко. Едит: да се дополнам, таа брадиаритмија само на гак ти ја видоа, после другиот доктор не?
@brm_brm да само на гак,тоа е бавно чукање на срцето,другиот др ми објасни се убаво зошто дошло до тоа,бидејки многу време сум лежела на грб да сум се свртела малку на лево-десно немало да биде така,а точно долго време траеше скринингот,кај него срцето си чукаше многу убаво го пушташе многу пати.
Ехо ми наплатија 2800 пред неколку дена бев. Баш прашав дали има измени на цените и ми рекоа мало покачување имале.
zdravo zeni , jas se voznemiriv i sakav da ve prasam nesto, vcera bev vo ohrid za vikend i koga doagjav doma bev mnogu umorna a deneska mi boli malce stomakot jas imam bliznaci i sum 12nedeli, pred da odam bev vo odlicna sostojba.. vcera koga dojdov doma na brisenje imav dve tri kapki nesto kako kafeavo i mnogu sum voznemirena.
Да одиш на лекар, да бидеш раат. Мене ми рекоа патување до 16 недела никако,не знам сега каков случај е твојот ама консултирај се со гинеколог
jas ic i ne se konsultirav so ginekologot za patuvanjeto, mislev nema do odam mnogu daleko ama eto sto me sluci, ve molam site da bidete vnimatelni, zosto ne i se znae
Имам многу покачени д-димери (7950) а нормални тромбински времиња и ми рекоа да проверам и црп. Се сомневаа да не имам прележано корона. Сите останати параметри од крвната слика ми се во ред. Зборев со матичниот ми рече не била страшна оваа вредност на црп-то. А од почеток на короната досега не сум имала никаков симптом ни јас ни некој од поблиската фамилија.
Јас имав кафеав исцедок кој траеше 2-3 дена во 9та недела. Бидејки беше викенд мојот матичен не работеше па се јавив на дежурен број на ГАК и ми рекоа ако нема свежа крв дека не е страшно и само да одмарам. Третиот ден отидов на преглед за срекја престана но ми препишаа превентивно вагиналети Утрогестан и апчиња Дабростон кои ги примав до 15та недела. Инаку како можни причини за исцедокот ми наведоа физички замор, кревање тешки предмети, сексуални односи, запек или едноставно застарена крв од последниот циклус. Сепак сите случаи сес индивидуални најдобро ти е да се консултираш со лекар.
Колку што знам ти со ивф, така?! Мој совет, седи си дома, башка 12та недела си. Слушни се со доктор, покриена си доволно со прогестерон?!, прашај да не треба да зголемиш терапија, а како и да е, одмарај, ...каков викенд, какви бакрачи.
Отиди си кај матичен да си бидеш раат, повеќе одмарај и избегнувај патувања. Јас дури сега во 25 нед дојдов во Дојран за празнициве да сменам малку.
И јас сум 24+2 , здравје викендов ( четврток ) планирам да патувам прв пат кај баба ми во Дојран малку да фатам воздух, се надевам дека нема да е проблем. Имај убав одмор