Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. bebe2020

bebe2020 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    Zdravo na site. Mnogu sum zagrizena, 16 nedela sum i od vcera primetiv deka mi otekuvaat stapalata. Vcera bev cel den na noze pa mozebi e od toa, ama gledam deka i vecerva mi potekuvaat. Ne e nekoj golem otok no sepak sum zagrizena. Dali nekoja imala vakov problem i kako go reshila. Ova mi e vtora bremenost I mislam deka e rano za otoci.... Ve molam za sovet ako nekoja imala vakov problem.

2. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Јас имав претходната бременост, ама при крај на второ тромесечие. Колку што сум читала и прашувала, викаат дека сосема е нормално да се појави во второ и трето тромесечие, кај некои порано, кај некои подоцна.
    Деновиве беше топло, може да ти е од топлото време или ете ако си била повеќе активна, подолго стоење. Мене ми отекоа зголобовите и стапалата, многу ми беа смешни, ставав влажни марамчиња во длабоко за да се смрзнат, па си ги ставав ко облоги :lol:

На thelittle17, strelkata и bebe2020 им се допаѓа ова.
  3. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    И мене ми се случуваше да ми отечат, тоа ми беше од повеќе часовно шетање со малиот, или па самата бременост си го прави своето, тежина плус. Легни исправи ги нозете ќе се пушти, мене така ми помогна.

На bebe2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Девојки здраво....ме интересира кога бебето е најзаштитено од надворешни влијанија....Дали во второто тромесечие или?Иначе сум 14 недела уште еден ден

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.155
    Какви влијанија?

6. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Па што знам на промер некаков стрес или нервоза...

7. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Според мене стрес и нервоза би му дошле како внатрешни влијанија :) Повремениот стрес, нервозата и тажното расположение нема да му наштетат на бебето. Не е убаво ако станува збор за постојана стрес и депресија. Нема пресметка во недели, од почеток до крај на бременоста треба да се избегнуваат такви негативни влијанија.

На SummerGirl12, MilaSs12 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  8. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Леле денес 15 недела, кичмата ме болеше цел ден повремени грчеви и доле во стомак. Освен лежење и магнезиум има ли некој друг лек

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    13.155
    Па не би рекла дека овие се лек. Јас кога и да се движам имам болки под стомакот, ама не можам цело време да лежам/да седам во место, така па грчеви ме фаќаат во нозете и грб ме боли. А магнезиумот не го рачунам како лек, за ништо не сум видела да помага, само како доза витамин си го сметам. Мислам дека се` е нормално, само да не се претерува ваљда со физичката активност.

На AnonimnaDevojka и ivani30 им се допаѓа ова.
  10. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Имам едно прашање.... Од утре сум 26 недела и заприметив дека на градиве како да имам бело и како влажно. Е некако...Дали е нормално???

11. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Zdr , 23 + sum i edvaj spijam navecer od bolka vo kolkovite , znaci kako nabien saat sum vo 6h nautro budenje so bolki. Spijam na leva i desna strana samo i ponekogas pijam magnezium ama ne pomaga bas..Sovet nekoj?

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    mora sama da si najdes pozicija sto ti odgovara, da ne se vrtis loso u son pa moze i taka da se rwzbudis posle ukocena. Zemi i pernici redi gi praj gi kako ti odgovara

13. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Imam pernica za trudnici ama ne pomaga bash, ne mozam da ti opisam bolkata kakva e..Se mestam de na leva de na desna strana samo poato ako spijam podolgo na ednata strana mi se ukocuva kolkot pa mora da se svrtam. Mozebi poradi toa sto se siram ,kojznae..

14. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    И јас сум иста а сум 15та недела :sweat:
    Ни перница не помага, знам дека не смее на грб да се спие а најубаво ми е така. Чаре нема изгледа, откако ќе се породиме ќе се вратиме во нормала:D

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Bogami izgleda taka e ..Prirodata si go napravila svoeto, ne sprema na nespienje poleka postepeno da se naviknuvame na nespienje otkako ke se rodi bebeto Kako i da e ke izdrzime

16. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Единствен совет да се навикнеш на болката. Јас бев така, еден период постојано, секоја вечер, имам пишувано и на форумот, ако лежам на десно, лев колк ме вртеше, ако лежам на лево десен.... И нон стоп се превртував, додека не заболи, па ајде одпоново.... Еве сега сум скоро 32, некој вечери ја имам, некој вечери ја немам таа болка.... И кажував и на матичната ми рече нема ккао да се помогне, освен парацетамол да се напиеш да ти ги ублажи болките

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    E nema drugo sto da se pravi valjda ke se naviknam toa e..Fala ti za sovetot vo sekoj slucaj..

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    421
    Девојки здраво, се префрлам тука 15та полна недела сум. Дали е нормална болка во преден дел на стомакот? Бев ба скрининг и приска. Чекам резултати. Правен е и торч бидејќи дома имам кученце.

19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Леле и мене 14 недела ми почнаа болките, доле ниско во стомак и кичмата. Нормално е се шири матката, бебето расте, само повеќе одмарање

20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Ova e stvarno luda rabota hahah te citav vcera deka od 15 nedela veke polovinata ti e uzas i boli i ne se spie i si rekov imam uste 1 ipol nedela valjda kaj mene podrugo ke bide, lele nokeskaaaaaaa 13+4, abe kako nekoj so daljinsko da mi ja ukluci bolkata, ni levo ni desno, kukot denes me iskina, zavrsti se na levo tamu boli legnu na grb vrtat site muskuli koski kako da me pregazil voz, zarem se vaka ke bide bre, ja i bas se zalegnav nema shto da se pravi i kaj da se odi ne odam na rabota i cel den serii gledam ama ova boli bre, od shto vaka koga ne e golem stomakot, ne tezhi, ne vleche kichma, neznam od kade ovaa bolka. Ne se zhalam bas se raduvam na sekoja promena ama mislev deka se ova posle 25 nedela a ne vo 14ta