Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    :D:D:D:D:D hahahahahaha me presmea po sabajle

На Kristina1172 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ne e problemot da legnam ich ne mi e strav poso mozam i odejki da zaspijam ama koga stanuvam pro edno oko otvaram :D

На IRBBB и Bebe2021 им се допаѓа ова.
  3. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Ti veruvam

4. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    273
    Здраво феминки. Сакам да ве прашам за тоа дали имате воденикаст исцедок. Затоа што јас имам кога се раздвижува повеќ плус тоа и многу често се подмочнувам затоа што имам алергии и многу кивам. Се работи за тоа што се испаничив дека сум често мокра долу па зедов на интернет на читам и како можност се наведува и да е од водењакот. Некој со слични искуства ? Фала :$ инаку сум 17 г.н

5. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    mene mi se slucuva toa koga me kloca nadole, ili nekogas moze me kloca vo dvizenje nema. da osetam pa koga odam vo vc gledam kako vodicka

На Herrra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Нај нормално. Колострум :)

На kig и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  7. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Јас така во 8 недела патував, на враќање дома на бришење кафеав исцедок. Другиот ден веднаш кај матичната отидов и ми даде прогестерон инекции и утрогестан апчиња

На leonora994 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. unadescarada

unadescarada Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Zdravo idni mamici.. Do sega ne sakav mnogu da citam po forumive, ama kako si minuva vremeto mislam deka e neizbezno toa..

Momentalno sum 26+1 i ne znam sto mi stana ama sakam da pocnam da gi vezbam malce nozeve bidejki pocnav da zabelezuvam zgolemen celulit..

Prashav vo apteka nesto da preporachaat bezopasno, ama mi rekoa od kremi nisto, pa da prasham nekoja nesto narodno da ne znae da koristela.. Se trudam mnogu voda da pijam, i da pripazam na ishrana, ama sakam uste nesto..
    Znam deka mozebi sum budala sto se zanimavam so vakvi raboti, inaku ne znam kako napreduvate so kilaza, jas do sega +2.5kg. Pozitivno iznenadena, bidejki sekako sum pokrupna i najgolem strav mi bese deka ke stanam meche.. Ocekuvam da stanam do kraj, ama gledam da pripazuvam sto poveke..

9. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Тука сме негде со неделите.И кај мене е исто.Кичмата не ме боли баш многу ама грчеви т.е мала болка повремено да посебно десна страна ....Мислам дека нема друг лек.Пијам магнезиум од почеток и лежев.Од време на време ме наболва.....Само со лесно нека е господ да не чува :)))

10. NewMaMa26

NewMaMa26 Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски, јас имам закажано одмор а ќе бидам 28 недела. Бременоста до сега супер си тече и сум доста активна. Прашањето ми е дали е проблем ако патувам 6 до 7 часа со кола. Матичната ми рече дека може само со паузи на 2 часа.

На Kristina1172 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Јас не би ризикувала искрено, годинава ќе го одложиме. Сепак ти си знаеш чин гинекологот рекол дека може

На SummerGirl12 и mace89 им се допаѓа ова.
  12. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    Тоа никој не може да предвиди дали ќе биде проблем или не. Твој избор е, чим више си закажала го знаеш одговорот. Јас не одев со првото, ниту сега со второво

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас сум патувала 8ч. И тоа 3 пати загреб скопје и назад за 9 месеци бременост. Почесто застанувавме на пумпа, да станам да прошетам по паркинг да пиеме кафе и сл. Зошто се плашат сите не знам, по автопат вожња не идеш сигурно офф роуд па да потскокнуеш и се нишаш. Јас не сум имала проблем никогаш. Еве и сега сум бремена со авион патував ужасни турбуленции имаше. И бебе 8 месеци со мене и ова во мене :)

На IRBBB, NewMaMa26, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Женски,
    Сега ми стигнаа брисевите, 2 добри 2 нема кандида него ешерихиа коли во вагина и цервикс...пратив одма на матичната сигирно некој антибиотик ќе ми даде.
    Искуство некоја? Дали е многу опасно, за досадно знам дека е досадна бактерија кај и да се најде. И кај сум закачила глупости...а осетив пецкање мислев кандида

15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    23.875
    Не постои производ што може да ти помогне со целулит, да не си трошиш пари за џабе. Само многу многу вода, квалитетна исхрана и физичка активност на подолгорочен период може да го намали. Иначе јас сум 23+ и до сега имам накачено цели 9 кг. Почнувам деновиве да припазувам на храна, па ќе видиме, имам уште многу недели до пораѓај, а уште само 4/5 кг дозволено за качување.

И претходно имав проблеми со долниот дел од грбот, вежби ми помагаа. Сега вежбите не ми помагаат нешто посебно. Сега осеќам разлика во болки само со пешачење. Кога пешачам 4/5 км, утредента се будам со далеку помалку болки во грбот и карлицата. За мене само пешачење е спас.

На unadescarada и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  16. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    И јас имав како тебе и на вагина и цервикс, ми препиша антибиотик вагинални и мн чај увин и брусница, на следните имав само во мокрача, па сега пак треба да проверам

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    4.427
    Сега за сега страшна не е, само досадна е...вака не е штетна ни за бебето тоа си е заштитено, ама обавезно гледај да ја искорениш до крај...јас сум ја имала, немав никакви ни симптоми ни ништо, ја открив дури откако се породив, бебето мое се напи плодова вода и така ја закачи ешерихијата од мене и така завршивме на клиника...а јас ни на брисови ни никаде ја немав, а ме убедуваа дека му е од мене, јас им кажувам дека никогаш не сум ја имала...и после еден месец после пораѓај правам уринокултура и ете ја се појави позитивна...

Не ми е целта да те плашам туку да си упорна да ја излечиш...на мојот антибиограм немаше ниеден антибиотик кој реагира на неа и морав да пробам на природен начин да ја лечам со многу течности и чај од диво оригано...уште немам направена контролна уринокултура да видам дали е излечена

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Ve molam za pomosh oti mi se slosi sega od rezultatot! Na 14.04 koga bev 10+6 bhcg mi bese 154.650, na 05.05 koga bev 13+6 bhcg 73871, zosto pagja bhcg? Normalno li e vo taa nedela da e tolku i da ima padnato duplo? Na pregled sum tek na 28.06 ve molam za mislenja

19. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.544
    А зошто мериш бета???

20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Epa mi oravat komplet krvna slika i eve na ovie 2 pregledi i beta ispituvaa, neznam ni jas zoato ama dali e normalno vo taa nedela da e tolku?