Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    4.526
    Јас не сум сретнала до сега со крвна слика да се мери бета и тоа во 13 недела.Отиди кај матичен деновиве да не ти биде мисла

На teddy85 и joy1 им се допаѓа ова.
  2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
  3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    4.526
    Јас колку што гледам од рефернтните вредности на документот што си го споделила после 14 недела горната гранична вредноста на бета паѓа како се зголемуваат неделите.Според ова што го гледам логично ми е да паѓа бетата ама сепак консултирај се со доктор пак ќе кажам и не чекај до 28.06 оти многу време ти е до тогаш да не отидеш на преглед

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Ama problenot mi e shto ne sum vo Makedonija a ovde se ceka so meseci za pregled ne e kako kaj nas mi tekna sega i otidov, moze samo vo urgenten no bidejki ne sum urgentna nemam bolki, krvarenje nedaj boze ili nesto takvo itno nema ni da me primaat, ke pricekam do ponedelnik pa ako pak me udri na psiha ke odam, a si vikam pa i ako nesto bese opasno i ne e dobro valjda doktorot ke me pobarase.

5. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.544
    Бета се мери до срцева акција најмногу, не знам зошто те тераат да мериш, после 11та недела некаде бетата опаѓа, нормално е. Ти си поминала прв скрининг, а мериш сеуште бета. Не се преоптеретувај со глупости ако ехото вика дека се е во ред.

6. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Na 14.04 vo 10+6 mi izmerija tie togas prv pat otidov kaj toj doktor kako moj nov maticen, prethodno bev vo centar za ivf, a na 05.05 jas sama si dopishav na listata kaj shto stikliral on torch da ispitam hahaha do mene e jas sum otkacena ama 10 godini go cekam ova i zatoa sum vakva. Mnogu ti blagodaram, mi olesna shtom vikas deka posle 11 nedela opagja

7. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Паѓа затоа што веќе немаш жолто тело кое ја лачи бетата, не си 8-9 недела, наместо него си имаш постелка која преку прогестеронот ја одржува бременоста...

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Mnoooogu ti blagodaram, koga go vidov rezultatot mi se sloshi, si rekov aman bre zarem tolku i od ova, ke bide dobro, ke pomogne Gospod mnoogu blagodaram, ama ovie nedeli koga nema simptomi nikakvi bas se neizdrzlivi, sekoj den po 100 pati istoto prasanje ,,dali e se ok,, a pregled na 1 mesec hahaha bidi silen pa izdrzi. Mbogu blagodaram veke se smiriv

9. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    18+1 денес, но имам болки назад во половината од поручек наваму некако и од време на време долу во мешето осеќам како пред да ми иди менст како да ме влечи нешто надолу кај јајнициве.. нормално ли е или:sweat:

10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Da normalno e

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Се напијав прееска магнезиум ама денеска не ми делува баш, може и од подолго седење да е, сега легнав подобро е некако не мрдам.. се надевам е нормално како што викаш(fingers)

12. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Potrudi se poveke vreme da odmaras da ne sedis premnogu dolgo mozno enod toa da te plus boli polovinata.Inaku normalni se takvi bolki i vo polovina i vo jajbici samo da ne e po cel den neli i premnogu silni. So magnezium ke se sredis i jas pijam cat pat koga imam bolki ama ne sekogas. Inaku veruvaj , te cekaat enos bolki vo kicma kuk stomak itn ,no seto toa se ubavi bolki

13. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Ќе се потрудам да одморам деновиве, вчера баш и дома повеќе сработив, а ова вака ми е само денес друг ден не сум се осетила вака, дај боже да се чат пат и слатки нормално, ти благодарам:)

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    769
    14та недела, влегувам во клубот кај вас, второ тромесечје. Се радувам што некако брзо ми минува времето, поготово првото тромесечје со мачнини и повраќања... Не дека ми поминаа ама со надеж сум дека ќе поминат или барем ќе се намалат уште повеќе.

На apple12, AnonimnaDevojka, nevermet18 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.232
    Мајки и јас од денес во второ тримесечје. @strelkata јас и ти ептен сме тука некаде. Со лесно на сите ви посакувам убави бремености :hug:

На apple12, strelkata, AnonimnaDevojka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    273
    Здраво фемики. 18 недела сум и денес осеќам како притисок одоздола во пределот измеѓу вагиналниот и аналниот простор. Како да имам нешто. Дали му се има на некој тоа случено? Фала.

На Milebi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Јас еве неколку денови 18+4 во јајниците позади во кичмата да речам по малку и кај вагината кај ципите осеќам, погоре имам пишано, бев на преглед се беше океј но докторката ми рече викендов да мирувам и еве си лежам:) и ми зголеми утрогестан и на утро

На AnonimnaDevojka и Herrra им се допаѓа ова.
  18. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    769
    Дааа :D заедно ќе раѓаме (fingers)

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.232
    Мхмм баш се радувам што имам друштво. Ај боже само се да е како што треба кај сите (fingers) Како си ти со мачнините? Уште имаш или се смирија?

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Прашање: дали во 16 недела на ехо е нормално да не мрда бебето, а друго се е во ред

На S.o.F.i и Noranora им се допаѓа ова.