Девојки до кога пиевте фолна? Јас сум 16та недела уште пијам метил фолна. Наредна недела сум на преглед ќе ја прашам и матичната, но ме интересира вашите искуства?
Jas pijam, da ne recham ne sum ni prestanala nekolku godini da pijam, do pred ivf piev obicna, od posle ivf pocnav so taa metil folat, sega vo vtor trimestar pijam edni vitamini natalben plus i tamu vo niv ima i folna metil i b12, gledam ovde chlenkite najmnogu toa pijat taka da sekako sum pokriena so toa edno 90 dena, tolku tableti ima pa ke vidime posleden trimestar zdravje boze koj vitamini ke mi gi dadat i dali tamu ke ima folna, ako ne mi smenat ke si zemam pak vakvi i taka da ke si pijam do kraj.
Јас ја пијав дп пред 5ти месец метил од now од 1000, прекинавме, па еве пак сега да продолжам но од 400 со намалена доза
Јас ги прекинав уште во 13 недела нормално со потврда од докторот.Ми кажа дека имам доволно во витамините пре мама па нема потреба за додатно
И јас сум 18+5 а меше немам големо, бев на ехо понеделникот матичната ми рече дека е се во ред, најверојатно е кај секого различно може да рипнеш одма, јас што се вика преку ноќ рипнав малце иначе бев рамна не се ни познаваше дека сум трудна,
Девојки да ве прашам нешто.Денес бев за испитување на крв.Се е во ред освен мало покачување на седиментација и леукоцити.Тоа било во ред и нормално.Ама ме интересира зошто ми пишуваше најдоле бактерии епители нешто такво.Што значи тоа дали некоја знае?Поздрав девојки
здраво женчиња Треба да равам втор скрининг а ме интересира каде сте правеле искуство и која е цената секако? јас првиот го правев кај димчев ама посекако сакам да разгледам повеќе опции. Фала ви
Кај др Елена Петрова во Ремедика. Детално ми објасни се` и самиот нејзиниот пристап ми остави многу убав впечаток. Цената беше 4 600 ден (ова пред два месеци, веројатно уште е истата цена).
Јас имам одено и кај Петрова и кај Димчев (различно првиот и вториот скрининг), Димчев ми има оставено подобар впечаток од аспект на стручност. Мада нема да згрешиш и со Петрова.
Не, приватно кај сакаш си правиш. А мислам дека и на државно исто, кој доктор ќе се погоди во амбуланта.
Јас вториот скрининг го правев во Систина кај Гордана Петровска, цената беше 4800 ден. А докторката ми остави многу убав впечаток, топло ти ја препорачувам.