Второ тромесечие од бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од BellaS, 19 јуни 2014.

1. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Имам и јас повремени главоболки и затнат нос но прочитав некаде на интернет дека е нормално во бременоста, исто и за крвта од нос и затоа не придавав многу внимание на тоа.

2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    @Asiana јас некни во понеделникот му спомнав на докторот за носот зошто беше почнал да тече крв а пред тоа само на дување имаше по малку крв и ми даде витамин Ц 1000 по едно на ден која недела си но штом си 2 ро теромесечие мислам дека можеш да пиеш но сепак прашај со го докторот јас почнав од 18 та недела ете да пијам .То кажаа ли што е бебенцето дали ке имаме да ти понудиме нешто зошто оваа година доминираат маженцата

На Stasija, kristince51, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Не се секирај за лицето и кај мене едното беше како скакулец па од многу мрдање неможеше да го фати докторот а другото па го тресеше малку хехе да се помрдне и му ја фати главата намрдена фацата целата и двете не се за пред апарат како татко и хехех,сега нареден преглед кога ти кажа ли димчев за таоа за срцетоа посебно да се оде или нема потреба зошто јас ги свакам овие два скрининга како посебни или одделни

4. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    @only44you ти која недела си ,што е твоето бебенце ,пофали ни се нешто ...девојки а стриите од кога се појавуваат леле страв ме фака од нив мачкам се некогаш и по два пати на ден

5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    :) Мила јас сум 19+3, носам ќеркичка и ете постепено растеме и се шириме (facepalm) ..... За стриите користам еден преубав крем како маст е од Зегин е се вика Ringelblumensalbe, германски е од Pharma Vital и не е многу скап, на база на невен е . Кумата ми го препорача, таа лани беше бремена и од овој крем ниту една стрија не и се појави.
    Повеќе пишувам во труднички муабети, а знам дека сум ја за тука, но ете навика некоја ..... инаку цело време ве пратам и ке гледам и тука да си пишувам....
    Во 11-та и во 14-та недела имав крварење, па поради тоа морам во оваа бременост повеќе да лежам и да мирувам , па затоа и некако многу брзо се ширам, иако премногу внимавам на исхраната, но ете тоа е.

Ве гушкам сите и на сите со лесно да ни е :inlove:

На mimidjon и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И јас сега за сега само при дување на носот имам, 13+0 сум денес точно влегувам во второ тромесечие. (или пак од утре не знам точно како му доаѓа) :D
    И кај мене е маженце, во термини на породување гледам дека дупло повеќе се маженца, ама ако само нека се живи и здрави :inlove:

На mimidjon и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    @Asiana мене нa скринингoт дoктoрoт ми рече сегa пoлеснo ќе дишиме влегoвме вo втoрo вo безбеднoтo :^) a тoгaш бев 12+1 oвa неделиве збункa се, инaку кaкo знaм сo 13+1 се влегувa.

8. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    cfa9236413dd6e0307010ab5c0f59491.jpg да 13+1доаѓа,значи од утре :D

На Santaa, S.Snezana, ivi78 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Јас никако неможам да го сфатам односот месеци-недели... Со 21+1 е 6ти месец,или со 22+1?

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Искрено, и мене ова никако да ми се разјасни... Јас се си мислам дека со 22+1 си веќе 6-ти месец. Но ако грешам или ако некоја феминка знае најточно, нека ни објасни ве молам....

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Викaaт декa 21+1е веќе 22рa неделa :?: пoлнa 21вa и еден ден oд 22рa

На S.Snezana и Asiana им се допаѓа ова.
  12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Дали го чуствуваш да се движи или рано е.

13. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    хехе те излажал митко (се шалам зависи кај кого како)за дишењето јас преку ден немам проблем но во спиењето ми се затнува и после 4,5 часот ми е многу тешко само се превртувам во кревет па на уста дишам и небива така ми се суши устата...ајде да не ве плашам хехе којзнае што не чека хехе

14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ako ти кажам дека го чувствувам од 9-та недела, не знам дали ке ми веруваш, оти мм ме убедуваше тогаш дека ми се причинувало, но јас осеќав како неко црвче да ми претка или скокотка по малце.... А сега веќе го осеќам убаво....
    А зошто? Се плашиш ли нешто ? Која недела си ти миличка?

15. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ние 3 те @only44you @kristince51 сме заедно јас денес 19 +1 ден хехех

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Незнам како е точно но јас ете за 5 ти месец си рачунав 18 недели пуни плус 1 ден значи си викав веке 5 месец хехех незнам

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас сум 18+5 чуствувам нешто а незнам што јас уште од 16 чуствувам ама гинекологот ми кажа рано било дека се гасови сега се се мислам дали се гасови или чуствувам нешто, срамота е второ ми е ама се заборава веке 5год плус повеке ми текнува на они удари кои и надворешно се чуствуват а за овие сум заборавила, не поминуваат овие две недели да го видам конечно и да знам што е и како е ухх. И јас имав крвавење во 6н. и многу се плашам сега па и тоа торч кој знае што ке покаже.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Тоа што го чувствуваш е бебчето, сигурна сум и ние мајки наајмногу си го познаваме нашето тело и нашиот организам . И мене ми е ова второ бебче и тоа после 11 год. па сега можеш ти да замислиш мене како ми е хехехе...исто како прво бебе да ми е .... Јас појма немам од ништо, скроз се сум заборавила... Но сега сум позрела, повнимателна и читам многу , се информирам за се и сешто ....
    Торч немам намера да правам оти преку глава ми е од секакви испитувања и скрининзи и сметам дека по мене бар ја така размислувам дека торчот по правило треба да се прави пред бременоста, а не во текот на бременоста... Која е сврхата не разбирам во текот на бременоста....

На MADO, mimidjon и Asiana им се допаѓа ова.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    И јас не правев торч не ми ни спомна докторот а ниту пак јас не му спомнав

20. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @only44you јас пишав зошто ке правам, иако гинекологот ми велеше немаш никаква потреба, ама читав еден артикл на мајка на три деца дека торч е добар не да ти потврди дека некој на некоја болест си имуна туку недај боже некоја болес си стекнал во тек на бременоат посебно се задржува на херпеси кој се наогаат во плунката и може лесно да се пренесат од деца во градинки, училишта кој за жал не се добри ако се пренесат во тек на бременост и се активни,за натаму што како несакам да сум негативна, и пишувам здравје ако не штети зошто да ми е во премисла.